Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Je to legalno ali ne?

Default avatar

Siksp

Malo sem se poigral s Supervizorjem in ugotovil, da je naša majhna krajevna skupnost največ denarja v zadnjih letih nakazala na račun podjetja, ki je v 100% lasti predsednika krajevne skupnosti.Ali lahko njegovo podjetje opravlja dela za KS? Na živce mi gre, ker se v zadnjih letih v naši vasi nič ne naredi, ker naj ne bi bilo denarja, če pa se že kaj majhnega naredi, to dela vedno ena in ista firma in še to naredijo izredno nekvalitetno. Potem sem še malo pobrskal in videl, da mu je ogromno denarja nakazala tudi občina pod katero spadamo in glej čudež, ravno njegova firma je urejala okolico županove hiše. A mora v tej naši državi res bit vse po domače in na osnovi osebnih poznanstev?
Default avatar

cinična

Bi rekla, da tole diši po korupciji, odvisno od zneskov (ker potem mora biti javni razpis) pa tudi po goljufiji in podobnem.

Po mojem bi kakega novinarja to utegnilo zelo zanimati.
Default avatar

Nič čudnega za Slovenijo

Siksp je napisal/a:
Dobrodošel na sončni strani Alp, dobrodošel v resnično življenje. Cinična ima prav, toda nima se smisla borit proti takim ljudem.
Default avatar

Simpl.

Vse skupaj evidentirano pošlješ v Žurnal in v 24 ur.

Ne ni prav, kar se dogaja in dogaja s pogosto. Če pa v tej družbi na te nepravilnosti javno opozoriš se vsi od tebe distancirajo. Vsi čakamo, da bomo kdaj prišli na mesto, kjer bomo lahko to počeli in zato jim nič nočemo.
Default avatar

Siksp

Hvala za mnenja, sem se že malo bal kritik na moj račun, v smislu, kaj se nekaj pritožujem in da sem le zavisten, ker je nekdo nekaj zaslužil. Ampak tale denar je posredno naš, od krajanov in s tem denarjem bi se v vasi lahko marsikaj koristnega naredilo, ne pa da mi na KS odgovorijo, da ni denarja za narisat prehod za pešce pred šolo. V Žurnal ne vem, če ima smisel pošiljat, ker je predsednik KS v zelo dobrih odnosih z nekom iz Žurnala (pogosto ga vidim na pijači z nekim gospodom, ki ima na avtu napis Žurnal 24), bom pa pisal na Večer (gre namreč za štajerski konec) in pa na Slovenske novice.
Default avatar

Iskrenost

Pozdravljeni!

Opazujem društvo za pomoč zasvojenim Sončna Hiša, ki po celi sloveniji pobirajo prostovoljne prispevke. Tega denarja društvo ni nikoli prikazalo, fante pa so prav tako videli v nočnih barih, kjer so zaposlene prostitutke. Opaženi so bili tudi pod vlpliom alkohola.To naj bi bila komuna? Zlgleda, da je dobrota slovenskega naroda dober posel, saj predcednik društva dobiva socialno pomoč, z odkupljeno prstitutko pa si je privoščil 1 mesečni dopust v Domikanski republiki, saj ona prihaja iz te dežele. Zanima me, kako naš sistem deluje za te osebe, ki imajo na grbi veliko goljufijo, saj sta dve skupini, ki dnevno v društvo prineseta 1.200€. Opozarjam vse slovence, ki opazijo mizico in jih povabijo k podpisu proti drogi naj takoj pokličejo 113.
Default avatar

Jezna

Iskrenost je napisal/a:
Fino ravno danes sem dala 10€ :(
Default avatar

še ena taka...

Tudi jaz ravno danes donirala 10 €... :/
Zavajajoče je, ker na začetku prosijo samo za podpis, potem pa vidiš ljudi, ki so donirali pred tabo... Sem sprva hotela biti faca in jim samo podpisat... saj so rekli, da želijo samo podpis?! Potem pa je prevladal vpliv množice... no, naslednjič bom drugače reagirala!

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic