Starševski čvek

se spoznate? A je telesna teža odvisna tudi od

Default avatar
hormonskega ravnovesja? Predvidevam, da imam s hormoni težave ... Ali bi bilo eventuelno možno, da se z ravnovesjem stabilizira presnovni sistem v tej meri, da se lažje zredimo do neke teže in lažje shujamo?
Default avatar
Seveda, predvsem je to odvisno od ščitničnih hormonov.
Default avatar
Po mojem je odvisna od hormonov.
Tudi od delovanja ščitnice.
Default avatar
Telesna teža je odvisna LE od količine in sestave hrane ki jo vnašamo v telo. Hormoni lahko vplivajo na apetit in na nič drugega. Brzdati apetit je edini način da premagaš vpliv hormonov.
Default avatar
Ne ni res je napisal/a:
Ce imas tezave s scitnico lahko nehas jest pa se bos redila naprej.
Default avatar
dsimon1 je napisal/a:
Moja diagnoza že x let je kronični hipotiroidizem, VEM, o čem govorim torej....Teža niha toliko kot se prepustiš apetitu, nič več. Treba je jemat tudi pravo dozo zdravil.
Default avatar
Ne ni res je napisal/a:

Ni tako zelo enostavno, veš. Jasno je, da če ne boš jedel nič, boš umrl v sakem primeru. Vendar hormoni vplivajo na metabolizem, kar pomeni, da ob enakem vnosu hrane v telo (npr. dnevnem vnosu 1.500 kcal) v enem primeru hujšaš, v drugem držiš težo, v tretjem se rediš. Ravno sodelavka lani, vsk dan bolj suha, že prav bolna za pogledat, pa kar naprej s tortico kruhom ipd. v roki. Smo jo "nagnale" k zdravniku in so ugotovili pretirano delovanje ščitnice. Z zdravili so ji to uravnali in počasi se je poredila nazaj. Zdaj zdravil več ne je, je vsaj pol manj kot prej, zredila pa se je tudi vsaj 15 kg (na normalno težo). Enako sorodnica, po pordou se ji je vse sfrklalo in se začela rediti nenormalno. jasno, vsi so/smo jo obsojali in ne verjeli, da ne je nič več, da je manj, pa teža nikamor, dokler ji ni bila diagnosticirana premalo delujoča ščitnica. Ona pač zdaj že leta je zdravila, teža je šla dol, seveda ne popolnoma. a vsaj je lahko.