Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

popkovna kila?

Default avatar

kaj naj

pozdravček.
prosim za kakršnekoli info.oz če ima kdo izkušnje s popkovno kilo....
danes sem bila pri os.zdravniku , opisala sem mu pekočo bolečine cc 3 tedne 2 cm levo od popka..ki je povečana ob kihanju, kašljanju, odvajanju...ali če sedim...brez pregleda, tipanja je presodil da gre najbrž za odprtino ki se naredi...kao začetek kile...in če se čuvam bo se to spontano popravilo cc 4-6 tednov...izogibat se moram naporov...itd ampak svetoval mi je treniung trebušnih mišic...se pravi trebušnjake...ampak mene zanima ali to še ne bo vse skupaj le poslabšalo?? bulice oz kakšne izbokline na tem predelu nimam...tako da ne vem kaj naj zdaj,...na uz me tudi ni dal...prosim če ima kdo kakšne izkušnje...da malo pove..
Default avatar

kakšen zdravnik!

Sem zdravnica, pa mi je tole postavljanje diagnoze brez pregleda ("na uč") čisto mimo. Sploh pa popkovna kila na leži ob popku, temveč natanko tam, kjer je popek. Tale tvoj zdravnik je ali len ali nesposoben ali pa ti tolikokrat visiš pri njem, da se mu že ne ljubi več ukvarjati s tabo.
Tolaži te lahko dejstvo, da bolečina traja že 3 tedne in da kaj hujšega ne more biti, ker bi se sicer že znašla pod kirurškim nožem. Če se stanje slabša, ponovno obišči zdravnika!
Default avatar

hudo!

Hudo!!! Edian stavr, ki je pri kili sploh popkovni absolutno prepovedana, so trebušnjaki!!! Naredit ne moreš nič, jaz jo imam že 6 let, pač ne smeš veliko dvigovat in to je to. No, če si predebela, je pametno tudi shujšat. Če je kila res velika, jo pa seveda operirajo.
Default avatar

kaj naj

gospa zdravnica, zdravnika obiščem 1x na leto ali še to ne, sj ni čudno da je zdravstvo adijo...če imamo takššne zdravnike ki tako obsojajo kot vi npr. kr nekaj...
nisem debela...tehtam 50 kg...imam pa naravo dela ...da dvigujem večino svoje službe...vendar ne pretežko...imam pa težave z sinusi...in si non stop piham nos...in se normalno da napenjam...in verjetno se mi je takrat začelo ...ne vem ...očitno bom morala sama na uz.ker bolečina se širi tudi v ledveni del na l strani...kot bi me nekdo rezal..tudi to sem omenila..in je rekel da je to to...zdj pa ne vem a sm js nora al kdo drug
Default avatar

hudo!

To pa sigurno NI od kile, 100% ne!! Pojdi na urgenco in to čimprej!!
Default avatar

kaj naj

kaj pa bi potem to bilo? na levi strani sta še vranica in slinavka...ni mi jasno...greš k dr. pa te brez pregleda odslovi ion postavi diagnozo...bom šla samoplačnmiško na uz da bom mirnA...samo ne vem zakaj potem plačujemo zdravstvo-..da si še lahko sami potem plačujemo preglede in sami postavljamo diagnoze in sume kaj bi lahko bilo.mi lahko kdo pove kje delajo kvalitetno uz trebuhe samplačniško /okolica ce/ ...cena ni pomembna.hvala
Default avatar

mlada mamica3

Moja dojenčica je imela popkovno kilo, prav izrazito ji je popek gledal ven. In mi ob odpustu iz bolnišnice ni nihče rekel, da jo to boli ali jo bo bolelo. Nič nismo delali in je kila sama od sebe izginila in je popek čisto normalen. Naj še enkrat napišem, popek je izrazito gledal ven.
Default avatar

Borat

Kil oz. hernij je več vrst in zaradi lege niso vse vidne in tipne. Na podlagi tipa bolečine bi se dalo s precejšno verjetnostjo sklepat, da gre za kilo, a sam bi na tvojem mestu vztrajal na pregledu in UZ. Tudi sevanje bolečine v ledveni del ni neobičajno. Kot je bilo že rečeno, če se stanje poslabša (pojačana bolečina, spremenjen tip bolečine, bruhanje, driska, povišan pulz, splošna slabost ...) pa je nujna takojšnja pomoč.
Default avatar

Morski galeb

hudo! je napisal/a:
To pa sigurno NI od kile, 100% ne!! Pojdi na urgenco in to čimprej!!
Ja, pa kaj še! 3 tedne ima že bolečine, zdaj naj pa na horuk leti na urgenco!!

Sploh ti veš komu in čemu je namenjena urgenca?!
Default avatar

Morski galeb

Napiši vprašanje dr. Marku Mušiču na forumu Abdominalna kirurgija.
Tudi kot operaterja ti ga priporočam. Dela v Sanatoriju Rožni dolini v LJ.
Default avatar

kakšen zdravnik!

kaj naj je napisal/a:
gospa zdravnica, zdravnika obiščem 1x na leto ali še to ne, sj ni čudno da je zdravstvo adijo...če imamo takššne zdravnike ki tako obsojajo kot vi npr. kr nekaj...
Pa kdo zaboga ti je kaj rekel! Ne bodi užaljena veličina in taka mimozica! Napisala sem, da je možno tudi, da je zdravnik len ali nesposoben. Tega seveda nisi opazila. Napisala sem, da je njegov način postavljanja diagnoze čisto mimo. Pa si seveda spregledala. Napisala sem, da ponovno poišči pomoč, če se stanje slabša.
Ali si moj tekst sploh prebrala? Tvoje težave vsekakor jemljem resno in prav zato sem se oglasila. Po mojem mnenju nimaš popkovne kile. Iz dolžine trajanja težav te skušam potolažiti, da kaj hujšega najbrž ni. Spremljaj simptome. Če se stanje poslabša, zahtevaj pregled pri specialistu!
Default avatar

wiwa

UZ v Celju zdravstveni dom dr. MALINER krasen zdravnik, sorodnica operirala popkovno kilo vLJ sanatorij Rožna dolina
Default avatar

kaj naj

hvala vsem za nasvete...bom šla samoplačniško na uz, da bom mirna in videla kaj in kako naprej. tudi na abdominalno kirurg.forum sem napisala vprašanje. Zdravnica vem da ne misilte nič slabega...stanje se mi ne slabša...nisem čisto točno opisala bolerčine...občutek kot če npr.tekamo in nas potem "peha" ....neprijeten občutek mi je v sedečem položaju...oz. ne prenesem da me kaj drži čez pas.v tem smislu...odšla bom na uz. sem poslala že email v celje kjer opravljajo samoplač.preglede.. in vam javim kaj bom uredila. Če pa še kdo kako nasvet...se toplo priporočam :)