Starševski čvek

redni servis

Default avatar
A kdo ve kaj vse spada (katera dela) pod redni servis avtomobila? Mora serviser pregledati vse če dela tako kot mora (od mašine do koles, antifriza)?
Default avatar
sej to mu piše v servisni knjigi, pa še na izobraževanja hodijo. je pa res, da dobiš primere, ko niti sami zase ne vedo,,,, žal....

ampak, načeloma naj bi vedli
Default avatar
Moje mnenje je tako če kupiš nov avto,ti ni treba hodit na servise vsaj 4 leta,če z avtom seveda ravnaš kot se spodobi.potrošni material pa menja mož.Primer,na novem vozilu,na prvem servisu,nima kaj delat,razen istavit masten račun za nič.Do najmanj 50.000 kilometro nima mehanik kaj delat,kot potrošni material
Default avatar
mislim tako je napisal/a:

Meni tudi tako vsi trdijo (in se po neki logiki kar strinjam, sem pa ženska, tako da ...), vendar leto je naokoli, od kar sem kupila avto, imam kasko in kaj naj zdaj? Če ne grem na servis, a to vpliva potem na uveljavljanje garancije? Avto ima prevoženih pa le 9000 km.
Ker da bom zaradi "ziher je ziher" plačala brez veze 200 eur mi pa tu ni.
Default avatar
Pa ja. Preveri vse vitalne tekočine, podvozje, zavore, luči, žarnice ...

Pri novejših avtih imajo itak predpisano (kakor - čeprav jaz ne vem, zakaj je treba recimo metlice brisalcev zamenjat na 20.000, če so pa mogoče še čisto okej, ampak nekje morajo služit).

Jaz najprej pripeljem avto pokazat, da vidi, če je kaj izrednega in mora naročit. Ko dobi robo, naredi servis.

@Mislim tako, povej, kateri avto voziš, da ga ne bi slučajno kdaj kupila od tebe.
Default avatar
mislim tako je napisal/a:
Res je tako kot praviš. Reskiraš pa lahko veliko če ti motor, menjalnik ali kaj drugega zruži, takrat si pa oplel. Danes se to novim avtom tudi dogaja, pa ne glede na znamko. Potem si pa v dilemi, ali velik denar brez veze na servise dajat ali pa reskiraš za drugo opcijo?
Default avatar
V enem letu se pokažejo vse skrite napake na vozilu,tako da,če do zdaj nisi imela problemov,sem prepričan da jih neboš imela.Sam sem kupil nov avto pred tremi leti,prevoženih 28.000 in niti najmanjšega problema ni bilo,z avtom lepo ravnam.Tako da,zapravi denar raje zase in ne za druge,če ni potrebno.
Zakaj bi plačevali za nedelo mehanikov.Ko pa boš naredila tam nekje 15.000-20.000 k.m.pa le zamenjaj potrošni material,olje,filtre in nič drugega kot samo potrošni material.To so moje izkušnje in lahko vrjameš.Garanciaj je najbolj pomembna v prvem letu,skrite napake.

Vsi moramo denar zaslužit,zakaj bi ga vstran metali.
Default avatar
Prvi redni servis sem delala ta mesec, plačala 130€, so mi povedali katere filtre so menjali, zamenjali oziroma dotočili antifriz in podobne reči. Tako zdaj nimam problema z garancijo, 130€ se mi pa tudi ne zdi tak znesek, da bi mogla zdaj ne vem koliko študirat kaj čem narediti.
Default avatar
Dokler je avto v garanciji, ga je bolje servisirat tako kot predpisuje proizvajalec, sicer garancija ne velja. In če daš xy tisoč evrov za avto, daj tudi za servis.
Ko pa garancija preteče se pa najde kakšnega preverjenega privatnega mehanika - bo gotovo cenejši kot pooblaščeni serviserji.
Default avatar
Palčkov oče je napisal/a:
Malo višje sem podal podoben komentar, v malo drugačni obliki :kaj pa če crkne........
Default avatar
Meni bo tudi kmalu eno leto naokoli, 8000 prevoženih. Avto bom peljala na servis, samo me pa zdaj skrbi, ker ravno takrat, ko bo mesec naokoli in še malo prej in en mesec potem, bom v tujini in avatomobila na servis ne bo moč peljat. A bo težava, če avto pripeljem na servis en mesec kasneje? Resno sprašujem? Sem klicala v prodajni salon, kjer so mi prodali avto, pa samo nekaj mutijo.
Default avatar
ok, še jaz je napisal/a:
Menim, da je bolje in da avto lahko pelješ prej na servis. V primeru ko ti rok za servis poteče in se kaj zgodi, se zna zakomplicirat, ker se nisi držala datuma itd.......Pri nas doživiš vse mogoče. Me ne bi čudilo, če bi morda 1.km prevozila več kot je zapisano in bi kaj crknilo, kakšne probleme bi morda lahko imela.
Default avatar
Mah kje. Nič ne bo narobe. Saj te nihče ne more prisilit, da pelješ avto prav k njim in ravno takrat, ko se njihov datum sklada s tvojim. Nič ne skrbi, ti samo avto pelji, ko ga boš lahko. Pri takih kilometrih tudi olje ne more bit še čist zanič.
Vsekakor pa "mutijo" saj je to njim denar :)
Default avatar
Štajerka33 je napisal/a:
Vse lepo in prav. Hočem povedat, da naletiš na takšne patrone, ko se držijo kot pijanc plota in se držijo tistega kar je v navodilih garancije napisano.Sicer si pa sama napisala da mutijo.Nobene stvari danes ne smeš vzeti preveč lahkotno. Tisti časi so minili.
Z avtom lahko prevoziš tudi 20.000 km pa mu ne bo nič. A ne pozabi, oni hočejo svoje.
Default avatar
Štajerka33 je napisal/a:
Ne tko na izi. Pri olju in materialu itak da ni problem, če je malo kasneje. Problem bo nastal, če bo prišlo do okvare, ki bi morala biti odpravljena pod garancijo. Takrat pa se lepo pogleda v servisno, če so vsi servisi delani redno in ob pravem času/kilometrih. In če ni, ni garancijskega zahtevka in lepo plačaj iz denarnice. Vem iz lastnih izkušenj, pa ne pomaga ne pritožba na uvoznika ne na Zavod za varstvo potrošnikov.
Default avatar
vilid je napisal/a:
Popravljam:20.000km brez da menjaš olje, pa mu ne bo nič.
Default avatar
vilid je napisal/a:

Evo, sem klicala direkt na servis in jih kar povprašala - TPV servis.
Pa so rekli, da ni noben problem, če pripeljem kasneje, sploh tole, ko gre za 1 leto, pa še 10.000 km nima.
Default avatar
Servis je max. na 15.000 km, ne glede na letnik(tistih 50.000 km je živa nategancija)....Če jih delaš manj na leto, se ga naredi pač 1 x na leto.
15.000 km pa izključno zato, ker se zdaj dobi dost bolj kvalitetna olja kot pred 15-imi leti...takrat je bila frekvenca na max. 10.000 km...
Tisti, ki resnično dobro skrbijo za svoj avto, pa delajo servise na 8.000-10.000 km...ne glede na letnik....
Je pa kar dost važna sestava olja....marsikdo špara na kvaliteti in pri močnejših motorjih namesto ful sintetike vlivajo polsintetiko...posledice se pokažejo šele kasneje...
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar
mislim tako je napisal/a:
Same oslarije! Definiraj skrite napake.....
Zate so potrošni material samo olje in filtri??? WTF pa kje ti živiš človek??!!
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°