Forum.Over.Net

Starševski čvek

Slovenski Hofer: izdelki dražji kot v Avstrijskem

Default avatar

povsod nas odirajo

V reviji VIP sem prebrala, da se v Hoferju cene enakih izdelkov v akciji razlikujejo od države do države. V večini primerov so v slovenskem Hoferju dražji kot v Avstrijskem. Od primerov, ki so jih navedli, se večina razlikuje za 10 evrov, pa 20 ali 30, nek prenosnik pa je bil v našem Hoferju za 60 evrov dražji, kot v avstrijskem!
Pa kaj je to pri nas? Najnižje plače, najvišje davke in še najvišje cene v trgovinah imamo! Kot bi se vsi norca delali iz nas.
Default avatar

k72

toast in bagete ter predpečeni pekovski izdelki so 10 centov cenejšt, tudi nekateri jogurti in pudingi so cenejši, o drugih prehrambenih izdelkih ne vem nič rečti, moram naslednjič bolj pogledati.
Default avatar

jixj

Lej, Hofer ima stroške z dostavo artiklov v Slovenijo + v Avstriji na primer prodajo 100 prenosnikov, v Sloveniji 20 in zato so marže višje. Jebat ga Slovenija je pač micro državica.
Default avatar

ja itak

ja tut za Lidl to velja, preverjeno prejšnji teden
Default avatar

povsod nas odirajo

Zanimivo, kako vedno za vse višje cene, davke itd. najdete opravičila in razlago. Na VIPu jasne razlage od Hoferja za to niso uspeli dobiti, ampak samo neko zavijanje v meglo.

In če za kako stvar plačamo 10 centov manj, kot v Avstriji, je to malenkost v primerjavi z velikimi zneski. V povprečju Slovenci plačamo za izdelke veliko več, kot v Avstriji.
Default avatar

k72

v A so izdelki cenejši, meni A sodelavci ne verjamejo, da je pri njih ceneje.
Default avatar

marakeech

Ni tako samo s hoferjem in lidlom. Poglejte malo cene oblek.Poglejte cene oblek, obutve, sončnih očal, telefonov, fotoaparatov pri nas in v anglijo. Za zjokat.
Default avatar

10 krat 9?

Hofer in Lidl sta v zadnjem letu zelo navila cene in sploh nista več tako poceni, da bi se splačalo kupovati tam. Bom spet prešaltala na Leclerc in Interspar. Imata veliko slovenskega blaga, tuje so pa znane znamke, ne pa neke no name jajca iz vzhodne Evrope. V začetku sem bila navdušena, ko sem za 30 € nesla ven pet vreč, zdaj pa pod 55 € sploh ne pridem ven, pa vedno isto kupujem. Res nas imajo za norca.
Default avatar

Enako

10 krat 9? je napisal/a:
enako opazam tudi jaz
Default avatar

povsod nas odirajo

Enako je napisal/a:
Tudi jaz moram vse bolj paziti, kaj kupim v Hoferju in Lidlu, računi so pa vse večji. Poceni trgovin sploh ni več pri nas, ti dve se vse bolj enačita s Sparom.
Default avatar

Jaz vem

V Sloveniji bi bilo lepo imeti še kaj " vedno zdrave konkurence" Lidlu in Hoferju, kot sta npr. še nemški REWE in BILLA, pa francoski Samo za primerjavo: Muller mlečni riž Lidl Slovenija cca. 65 centov, Avstrija (Celovec) 52 centov, Nemčija (npr. Munchen, Frankfurt) pa 47 centov... Velja za redne, ne akcijske cene! S V naših Lidlih in Hoferji so zelo dobro zavohali, kako Slovenci pridno kupujejo pri njih in kujejo železo dokler je vroče, spredvsem pri oblikovanju cen! Logistika transporta kor ali dol - se ogromne količine artiklov prodajo tudi pri nas...
Default avatar

Čist prov

Pa nehajte bluzit in nekaj jamrat brez veze!!

Izključna krivca za višje cene v Hoferju ali Lidlu napram cenam v Avstriji sta Merkator in Spar.

Če bi bili vsaj malo splošno razgledani bi vedeli, kako nastajajo prodajne cene. Ker pa niste pa blejete nekaj v tri krasne.
Hoferjevi/lidlovi referenti iz uprave hodijo vsak teden v Merkator in Spar prepisovat cene ekvivalentnih izdelkov. Potem pa 'modrujejo' koliko morajo zmanjšat svoje cene, da bo še zanimivo za kupce. Zdraven pogledajo dosedanjo realizacijo prodaje (ki je šla v zadnjih par letih lepo gor) in so trdno prepričani da sploh ne rabijo več toliko spuščat kot včasih. In še res je.
Zaradi ekstremno visokih marž, ki si jih jamlje največji Merkator v imenu "zaščite domačih pridelovalcev" in nacionalnega interesa vsi ostali trgovci tudi dobro služijo. Zakaj pa si merkator lahko zaračunava tako visoke marže pa vprašajte najboljšega meniđerja, ki ste ga izvolili za predsednika vlade.
Upam, da bo ZJ te tuje trgovce nagnal ven iz Slovenije in bomo od takrat naprej lahko kupovali edino pri Merkatorju. Po cenah, ki jih bo določil merkator (še ene 3x dražje kot je danes)!!!!

Tu si preberite "zgodbo o uspehu"
http://www.finance.si/335920/Zoran-Jank ... -Sloveniji
Default avatar

povsod nas odirajo

Čist prov je napisal/a:
Nič čudnega, da je pri nas tako drago, saj eni želite še 3x dražje. Narobe svet...
Default avatar

Čist prov

povsod nas odirajo je napisal/a:
Želim vam izključno zato, ker slovenci že 20 let vedno znova na volitvah izberete levico. Če bi v tem času glasovali za pravo kapitalistično desnico, ki se zavzema za konkurenco in svobodni trg, bi imeli danes cene vseh stvari občutno nižje.

Živel Janković in daj bog, da bo še bolj odgnal tujo konkurenco. Volili ste ga, pa še imejte posledice vaših neumnih odločitev. dol s svobodnim trgom, dol s konkurenco, dol z zasebnimi podjetji. Hočemo velika državna podjetja in država naj upravlja z njimi. Vse za nacionalni interes!!!!!!
Default avatar

Barca

Čist prov je napisal/a:
Mandat 2004-2008 smo imeli na vladi levico??
Default avatar

Barca

Ne da se mi sicer zdaj iskati, ampak že kar nekajkrat ste se tule pogovarjale, kateri izdelek je cenejši v italijanski, kateri pa v avstrijski Ikei (da gremo v trgovino, ki je pri nas sploh ni)... pač vsak prodajalec prodaja po taki ceni, da se mu izplača in da še nekaj zasluži ter navije ceno do maksimuma, za katerega še pričakuje kupce.
Default avatar

povsod nas odirajo

Barca je napisal/a:
Seveda, samo ravno v Sloveniji, kjer so plače precej nižje, kot v Avstriji, Italiji itd., se očitno trgovcem splača prodajati po višjih cenah, kot drugod, kjer imajo višje plače. Kako je to možno? Zakaj pa v Avstriji, Italiji ne navijejo cen do maksimuma?
Rečeno je bilo, da bomo imeli konkurenco. Kakšna konkurenca, kam naj Slovenec sploh gre kupovat, če vsi naši trgovci navijajo cene do maksimuma.

Da ne govorim o tem, da za konkreten denar dobimo slabšo kvaliteto izdelkov iste znamke, kot jih dobijo ostale države. Menda je bilo enkrat rečeno, da dobimo prašek manj skoncentriran (plačamo isto, kot v tujini) zato, ker Slovenci tako ali tako strešsemo več praška v pralni stroj, kot predpisuje proizvajalec. Pa Pamperske dobimo slabše, Nutello...
Default avatar

788

Za hofer vem, da je večina istih izdelkov v Sloveniji dražja kot v Avstriji, se pa najde tudi kateri, ki je pri nas dražje. Enako velja za posebno ponudbo.

Sem pa ne dolgo nazaj opazila v nemškem DM njihov izdelek linije balea, ki je bil več kot pol ceneje kot pri nas, v Avstriji pa je cena nekje vmes. Govorim o popolnoma enakem izdelku. Ne razumem kako lahko prodajajo nekje izdelek po 55 centov, pri nas pa po 1,25. Transport pa toliko le ne stane.
Default avatar

Čist prov

Barca je napisal/a:
Glede na odnos tiste vlade (koalicije) do državnega lastništva podjetij, reguliranja trga, .... DA