Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Klistiranje

Default avatar

smrek'ca

Berem, da se nekateri ob hujšanju ali postu klistirajo. Zanima me, kako to izvajate. Poznam recimo klistiranje pred porodom, operacijo. Kako to opravit doma, pojma nimam.
Default avatar

Jao bože

In zakaj že bi to počela?
Default avatar

jklč

Lepo, da si avtorico opozorila. Preden se česa takšnega lotiš, si preberi kar nekaj literature - se strinjam,da je klistiranje čisto ok, če prej določene stvari poznamo. Pa upam, da se bo javil kdo, ki ima konkretno izkušnjo.
Vseeno pazi, da ne pretiravaš s hujšanjem, klistiranjem in podobnimi stvarmi ...
Default avatar

odtega

Od klistiranje ne boš shujšala, nihče ne more. S klistiranjem se izprazni le zadnji del debelega črevesja, kjer v bistvu kakec le še čaka na izločitev. Res pa če to počneš redno in obilno (z veliko v črevo nalite tekočine), se navidezno zmanjša TT (kakca je manj v tebi), vnekaterim videz trebuha ipd. a vse to je navidezno. Osebno pa zadevo odsvetujem, ker poleg kakca spereš še marsikaj drugega ... verjetno veliko žensk pozna občutek po predporodnem klistiranju, kakšno je bilo prvo odvajanje blata. Trdo, bolelo, ker je bil prejšnji izločen na silo.

Jaz sem se klistirala sama ene 3x, brez efekta. Ne zaradi hujšanja, ampka zaradi zaprtja. Pa ni ravno pomagalo, ker je bilo zaprtje višje. Je pa bilo posledično še hujše. Zato odsvetujem. Drugače pa, arigator kupiš v večini lekarn ( ne vseh) in pa trgovinah z zdravstvenimi pripomočki (Sanolabor in podobno)
Default avatar

klistiranje je kot umivanje zob

Sem se veliko klistirala v času resne bolezni pred leti. Zdaj pa samo v primeru, če čutim, da bom zbolela ali čutim, da je telo preobremenjeno npr. ob večjem prehladu, migreni, na začetku angine, ob stresnih situacijah...

Ko osvojiš tehniko in jo prilagodiš tako, da ti paše, je zelo enostavno, za dvakratno klistiranje porabim kakšne pol ure. Največji učinek je, da telo razbremeniš določene količine snovi (odvečnih in strupenih), ki jih več ne potrebuje in blato izločiš dan prej kot bi šlo po naravni poti. Potem telo ne porabi toliko energije za to delo in se lažje ozdravi. Nasploh je pri vseh boleznih količina strupenih snovi povečana.

Slabih učinkov klistiranja ne poznam razen to, da črevo malo pozabi na naravni ritem izločanja - ker je črevo bolj prazno. Ampak ko se napolni, gre hitro spet v stari ritem. Narejene so bile preiskave, ko so se klistirlai do osemkrat dnevno, pa ni bilo negativnih posledic. Priporočljivo pa je ob klistiranju jemati kvalitetne probiotike.

Ob hujšanju ali postu se klistiramo zato, da se telo znebi strupenih snovi, količina teh se ob postu in hujšanju zelo poveča.
Shujšali zaradi klistiranja ne bomo, boljše počutje pa je zagotovljeno - izkušnje iz prve roke.

Zaprtosti klistiranje ne rešuje - ker prazni samo zadnji del črevesa in če je blato tam zelo trdo, ga je težje spraviti ven. Načeloma se klistiramo vedno po opravljenem naravnem izločanju trdega dela blata. Klistiranje trdega blata je lahko tudi boleče, posebej če ga ne delaš sam. Klistiranje ob zaprtosti je samo izhod v sili, ne ravno človeku prijazen. Veliko boljše je vzeti zeliščna odvajala, uživati veliko vode in namočeno laneno seme.
Default avatar

ni res

Zaprtosti klistiranje ne rešuje - ker prazni samo zadnji del črevesa in če je blato tam zelo trdo, ga je težje spraviti ven.kaj je pa že prvotna funkcija klistiranja?