Starševski čvek

kadilci, nam je sploh kje še mesto?

Default avatar
Ravno prihajam s prve čik pavze pa razmišljam, zakaj neki se sploh še spuščam v to matranje;
doma kadim izključno na balkonu, v oštarijah itak da ne, v službi pri vhodu za dostavo...na cesti me tud grdo gledajo....še sreča, da je letošnja zima blaga, lani ob tem času nisem vedela, a spuščam dim al led...
ampak če grem kdaj h komu na obisk, kjer se kadi, takoj ko pridem domov vržem cunje s sebe in v pralni stroj - star tobačni dim mi res smrdi po umazanem.
Saj bi rada nehala, no, ampak kile? živci?
Kje pa vi "usmrajate"? Še vedno v dnevni sobi?
Default avatar
Sem imela podobne občutke kot ti. Poleg tega sem imela že res poln kufer čikov. Nehala sem pred 1 letom, zredila se nisem, ker sem se začela redno in intenztivno rekreirati (hoja po bližnjih hribčkih). Priporočam!
Default avatar
Nehala, ampak presnova mi je zamrla in sem se zredila ulala kg. Neverjetno in grozno. Po enem letu sem prižgala prvi cigaret, zdaj kadim nekje 5 čikov na dan, 2-3 zjutraj ob kavi in popoldne 1-2. Neverjetno, ampak kile so se takoj ustavile, zdaj grejo pa počadsi dol, kljub temu, da prehrano nisem inč spreminjala.
Iščem alternativo za presnovo, s čim naj zamenjam cigarete?
Default avatar
nehala, ampak je napisal/a:
Rekreacija (po možnosti zunaj v naravi), Donat Mg, surovo sadje in zelenjava, predvsem pa moraš piti dovolj tekočine!
Default avatar
Ja res ste bogi. Pravi revčki.
Default avatar
Nehala sem redno kaditi pred dvema letoma. Večinoma :-)

Že dve leti sem v fazi, ko si dovolim pokaditi zgolj dva čika na dan, enega ob jutranji kavi, drugega zvečer ob čaju. Samo to in nič več. Čikov niti ne nosim s seboj, puščam jih doma v predalu in vsako željo po še eni cigareti zatrem z vsaj nekaj minutnim sprehodom.

Tile sprehodi in tek so tudi razlog, da se po prenehanju nisem zredila, vendar bi za točen rezultat morala povsem prenehati. Se je pa radikalno spremenil odnos do kajenja - iz nečesa kar sem videla kot sveto nujo, je nastal ena tak krasen obred, med katerim si vzamem čas samo zase in me takrat nihče ne sme motiti. In to je to. :-)

Ampak je pa potrebna grozna disciplina.
Default avatar
Nisem revček, ampak en velik BEDAK. Tako grdo si govorim, da me bo en dan res srečala pamet, pa dal čike na stran.
Default avatar
Ja, kadilci, jaz tudi ne maram vaše grde razvade, ker ne da zgledate s tistim čikom v ustih in v rokah prav bedno, ste ponavadi (morda res ne vsi, ampak izjema potrjuje pravilo) brezobrazni do nas, nekadilcev in prav je, da se to v popolnosti iztrebi. Zelo sem vesela, da je čedalje več nekadilcev, ampak kljub temu je kadilcev še vedno izredno preveč-
Tudi ene pozitivne strani nima kajenje, slabih pa poln kup, zato se vzemite v roke in prenehajte kaditi, vi boste zelo srečni, mi nekadilci pa še bolj.....
Default avatar
volja do moči je napisal/a:
Rekreacija - da, odvedno
sadje in zelenjava - da, odvedno
tekočina - da, veliko odvedno
Donat - na mene deluje katastrofalno, samo prdim in prdim, se napihnem, ven pa nič ne gre, sem probala enkrat vztrajat par tednov, ampak neuspešno
Default avatar
aspen je napisal/a:
Res je, tudi meni je čik obred. Zjutraj ob kavi in popoldan ob čaju, kavi, vinu... Cigaret ne nosim s sabo in me sploh ne moti, če kdo zraven mene kadi, mi smrdi in me ne vleče kadit. Tudi z disciplino sploh nimam težav, mi je čisto enostavno.
Default avatar
nehala, ampak je napisal/a:
Super, sem vesela tudi zate. :)

Tudi meni je zdaj ok, samo najprej je treba spremeniti miselnost. Predvsem sem se želela otrosti tega, da sem cigareto prižgala samo iz navade, kar tako.
Default avatar
Jaz sem nehala kaditi že 8 let nazaj in to enostavno zato, ker me je bilo sram. Smo bili na seminarju in sem med odmorom samo jaz kot najbolj onesveščeno bitje letela ven na cigaret.

Sem se ga pa za novo leto napisala in nakadila in potem stop. Ko odločitev v glavi dozori, je to to. Je pa res, da vsaj kakšnega pol leta nisem hodila po lokalih, ker tisto bi me pa premamilo. Zdaj me pa niti malo ne gane več in vem, da nikoli več ne bom držala te smrdljive palčke v rokah.

Za prebavo pa: toliko časa jej zelje, da te bo pognalo. Jaz sem ga ravno včeraj :)). Po jutranji kavi me pa itak vedno nekam pritisne.
Default avatar
aspen je napisal/a:
No, mogoče je bilo pri meni lažje, ker jaz sem čisto nehala za več kot eno leto in potem zavestno začela kadit teh par čikov na dan. Vedno sem občudovala kolegice, ki so kadile samo ob kavi :)
Default avatar
Xena je napisal/a:
Hja tale gonja proti kadilcem, je že kar smešna, zanimivo, da je kajenje povsod prepovedano kar je seveda prav, ampak primerkom kot je ta zgoraj tudi to ni dovolj, takim gre na živce, če kadilca vidijo 200m daleč , verjetno je vsa penasta tudi, če soseda čez okno vidi kaditi.
Zanimivo, da nikogar ne moti pitje alkohola, ki je seveda povsod dovoljeno, na vseh prireditvah, veselicah, srečanjih, kljub temu, da je bil sprejet neki zakon o prepovedi točenja alkoholnih pijač na prireditvah, Ljubljanski novoletni sejem oz. štanti , ki stojijo od tromostovja do Šuštarskega mosta in po drugem bregu nazaj so v večini prodajal alkohol , levo medica, desno kuhano vino v sredini pa štant s baloni , no je pa res , da trafik s cigareti pa ni bilo, zmagaaaaaa.
Kaj potem , če otroci gledajo pijančke, važno , da kadilcev ne vidijo .
Nisem še slišal, da bi se nekdo ločil zaradi cigaret, da bi mati s otrokom ušla v varno hišo zaradi cigaret, tudi o posredovanju policije zaradi družinskega maltretiranja, kjer bi bil vzrok cigarete nisem še slišal.
Na piknikih kjer se srečujejo družine s majhnimi in večjimi otroci, teče alkohol v potokih, kleni možje in očetje in tudi matere neumorno pijejo, tu pa tam posameznik tudi omaga, maligani naredijo svoje, brezvezno blebetanje po možnosti tudi bruhanje ni pomembno, Jurček veš očka je nekaj buban, ampak je dober očka NE KADI !!!!!!
Default avatar
jon je napisal/a:
Samo dimnik Iz Trbovelj dodam. On pa lahko kadi. Je mama država rekla da lahko.
Default avatar
No, Jonči in ostali, mene ne motijo kadilci, če se doma med štiri stene zaprejo ali pa grejo za Savo kadit (se pravi če ga na dvesto metrov vidim me ne moti, če ga pa zavoham, me pa). Ja, tudi sosed nima nobene pravice, da mi pod oknom kadi, ker nam smrdi po celi hiši. Imam pač bolj občutljiv nos, pa zdravo živim in se mi zdi bedno, da se moram jaz prilagajati nekomu, ki škoduje sebi in drugim. Enako je z alkoholom in ostalimi slabimi razvadami - če je vam vseeno, si uničujte življenje, briga me, ampak kaj ko jih zaradi tega početja trpi še sto drugih okrog vas - otroci, družina, sodelavci, prijatelji itd itd...
Ja, tudi Trboveljski dimnik bi odstranila, če bi lahko, vi pa lahko prenehate kaditi, kar je lažje, pa ne prenehate. Zakaj? Ker ste slabiči.
Default avatar
Zakaj bi koga motilo pitje alkohola, saj alkoholik škoduje le sebi, kadilec pa vsem okrog njega. Od takega "dobrega soseda" dobijo pljučnega raka tudi najbolj zdravi ljudje.

In še to, zakaj nas jezi "na 200 m". Enostavno zato, ker vemo, da so kadilci psihiatrični bolniki, brez discipline, zasvojeni.

Norcev pa nihče ne mara!


A zdaj veš, zakaj norcem v Polju pustijo kaditi?
Default avatar
Koliko ljudi je pa že dobilo pljučnega raka, ker je sosed kadil?
Default avatar
za backa jona je napisal/a:
Bi bilo bolje, če bi se podpisala "alkoholičarka"!
Budalo glupa, alkohol škodi tistemu, ki ga pije, tistim s katerimi živi in tistim, ki jih zbije z avtom, ko pijan vozi! Aja, ti piješ, pa potem to ni škodljivo. Glupačo glupa alkoholičarska!