Med.Over.Net

Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Kako začeti pogovor

Default avatar

izgubljenec

Rabil bi nasvet kako začeti pogovor s punco, ki jo ne poznaš. Že od nekdaj imam probleme pri vzpostvljanju prvih stikov, kljub temu, da nisem pretirano stamežljiv. Vedno se sprašujem kako začeti pogovor, ko vidim kakšno luštno punco kje na cesti, lokalu ali kjerkoli. Ali pa kako začeti pogovor na FB-ju s punco, ki jo pravzaprav ne poznam ali poznam samo na videz.
Nekako nikoli ne najdem pravih besed ali pa kar zmrznem. Seveda s tem izgubim kakršnokoli šanso, da bi prišlo do česarkoli. Vse punce, ki sem jih imel do sedaj sem dobil tako, da so one prišle do mene ali pa smo se že dlje časa poznali.
Prav na živce mi že gre ta stvar, da nikoli ne upam/znam narediti prvega koraka.

Ima mogoče kdo kakšen nasvet?
Default avatar

kar ena x

Ojla!
Praviš da so do sedaj vedno punce prišle do tebe. Kako? Kaj so ti rekle, kako so začele pogovor? Provaj se spomnit pa mogoče uporabiš kakšno njihovo foro. Ja, ni prijetno. Sploh če težko prenašaš zavrnitve. Če ti je preveč nerodno kar stopit do nje in rečt: ej a greš na kavo, potem jo vprašaj če ve kje je ta in ta trgovina, če kadiš jo prosi če ti posodi vžigalnik,....pa take podobne. Potem bo že nekako stekel pogovor. Vaja dela mojstra. Preko FB pa ne bi smelo bit ne vem kakšna znanstvena fantastika. Mal poglej s čim se ukvarja, hobiji, kakšno glasbo posluša, pa začni klepetat o tem. Npr: a si bila na njihovem zadnjem koncertu? Kako se ti je zdelo?.....itd. Oguljene fore ampak še vedno dokaj učinkovite. Ne preveč komplicirat. Kot predstavnica ženskega spola ti lahko povem da tega ne maramo. Smo samo ljudje. Rade imamo sproščeno komunikacijo, torej pogovarjaj se kot bi govoril z enim od svojih kolegov.
Pogumno! Nimaš kaj zgubit. Sej več kot "NE" ti ne more rečt.
Default avatar

izgubljenec

Stvar je iz tvojih ust slišati precej enostavna. Pa vendar ni, ko pride do tega :)
Ko so punce pristopale do mene je vedno pogovor nekako stekel. Ali je celotna skupina njenih frendic pristopila k skupini kjer sem bil jaz, včasih sem punco spoznal preko skupnih prijateljev ali pa je že nekako prišlo do tega na kakšen drugačen način. Nikoli pa ne tako, da bi pristopila do mene z jasnim povabilom ali kaj podobnega.
Pa niti ne morem reči, da se bojim zavrnitve. Taka stvar me niti ne potre in niti se ne ubadam preveč s tem. Tudi drugače nimam nobenega strahu pred nasprotnim spolom. Ravno obratno. Imam več prijateljic kot prijateljev in načeloma se s puncami zelo dobro razumem. Gre se za to, da le nimam idej za prvi pogovor s človekom, ki ga ne poznam. Nimam pa drugače nobenih problemov s komunikacijo kasneje in nisem vase zaprt človek (vsaj zdi se mi, da ne).
In ravno te ˝oguljene˝ fore, ki jih omenjaš se mi zdijo totalno mimo.
Default avatar

12th_DNA

Živjo,

izgubljenec kako začeti pogovor z nekom (punco) ti je za "elektronsko raven" že kar odlično navedla kar ena x uporabnica. Sam lahko tukaj še dodam Google-anje osebe, ki te zanima, da vidiš kaj še objavlja na morebitnih drugih profilih (Netlog, itn.), če jih ima. Niso vsi na "frisbukvi" (FB) ali Twitterju. Nekateri imajo še celo svojo spletno stran... na svoji domeni, ha ha !
Sploh je fino, če lahko nekako izveš o astrološkem znaku osebe, ki te zanima, ker tako lahko še lažje izpiliš svojo taktiko. Seveda moraš potem, ko izveš, če je punca (nevem) tehtnica tudi to malo poGoogle-ati in se podučiti kako izbrati ustrezen pristop. Še zmeraj je govora o elektronskem pristopu, da ne bo pomote.

"Fizična raven" je mogoče bolj tvegana, ker je interaktivna, ne razpolagaš z dovolj informacijami (ta trenutek). Tukaj lahko hitro skočiš na elektronsko raven z zmogljivim mobilnikom ali če imaš tablični računalnik. Mogoče malce v hecu, Tony Stark v Iron Man-u II. (scena kjer boksa) tudi, ko pride njegova morebitna nova "pomočnica" (Scarlett Johansson), jo poGoogle-a na svoji mizi, občutljivi na dotik (zaslon), ko sedi. Bedna, ampak znajdna finta.

V VB je pogovor o vremenu sploh neka začetna odskočna deska, ko začenjaš pogovor - sploh, če čakaš v vrsti (queu) na avtobusni postaji. Trikov je mnogo, moraš pa biti dober opazovalec ali "obsedenec z družbenim (socialnim) inženiringom". Slednjim te stvari šibajo.
Vse skupaj pa tudi zavisi kaj je tvoj cilj pri osebi - (začasen) pogovor, kavica, punca, ljubica, itn. SWOT analiza je tudi tukaj lahko uporabno orodje.

Kaj ti drugače počneš, s čim se ukvarjaš (mogoče bo lažje za razumeti zakaj si "pasiven") ?

Aja, če ti pa bolj ustreza obstoječi pristop (da drugi pridejo do tebe), pa se lahko poslužiš kakšnega portala, kot je GlasujZame.com. Oddaš neko sliko sebe, kakšen MSN ali e-naslov - pa bo že kakšna nate priletela, ne ?

LP,
12th_DNA_Strand_Activated
˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

(ɐןsǝ⊥ ɐןoʞıᴎ) ˙nɾıɔɐɹqıʌ ı nɾıɔuǝʌʞǝɹɟ nɾɐɯı ıɹɐʌʇs ǝʌS
Default avatar

kar ena x

Oprosti če sem te užalila, nisem imela slabih namenov ampak ti samo skušala pomagat. In naj bodo oguljene fore še tako mimo, včasih še vedno vžgejo. Meni je parkrat uspelo.:) Če so ti totalno butaste, jih ne uporabljaj, itak da ne. Je pa absolutno dosti lažje pametovat kot pa it v akcijo, to se strinjam. Za nikogar ni enostavno, nisi edini. Sama se v taki situaciji precej zanašam na svoj občutek. Pozorna sem na svojega sogovornika in njegove reakcije. Če je tudi njemu do pogovora, potem stvar hitro steče in bova hitro našla temo za pogovor. Če pa vidim da ni zainteresiran, se umaknem, ker če bom samo jaz govorila brez konca in kraja, on pa bo samo vljudno kimal in čakal da se končno speljem, pol nima smisla. Ideje za prvi pogovor pa ti nihče ne more dat ker je odvisno od okoliščin in od osebe s katero pogovor začenjaš. Mogoče lahko kak pameten nasvet dobiš od kakšne prijateljice. Ti bo morda znala bolje svetovati ker pozna tvoj karakter ter kakšen način pristopa ti je bolj pisan na kožo in tudi ve kaj imamo ženske rade.
Lep pozdrav.
Default avatar

pikolina

izgubljenec, mi pustiš svoj mail ali pa če se registriraš?
Default avatar

Izgubljenec

@ kar ena x: nič nisem užaljen. Samo povedal sem, da pač vzrok ni v tem, da bi me bilo strah neuspeha. Nisem asocialen tip človeka in drugače nimam nobenih težav z vzpostavljanjem stikov.

@12th_DNA: se mi zdi, da bi si pri "elektronski ravni" z vprašanjem, če si bla na koncertu xy skupine, prislužil njen ban :) Navsezadnje sem za njo popolen neznanec. Vsaj sklepam, da zahtevajo punce malo več izvirnosti :) Vsaj tiste, na katere jaz ponavadi vržem oči :) Pač padam malo bolj na intelektualke :) (my mistake, I know) :)
Pri ˝fizični ravni˝ ob primernem feedback-u nebi bilo nobenih problemov. Ampak spet. Kako začeti!?
GlasujZame.com!? Seriously :) Mi se pogovarjamo o prebijanju ledu in ne o najstniških portalih (ali karkoli že to je) :)

@pikolina: kaj imaš kakšen predlog, ki ni za širšo javnost? :) Ti kar na dan z besedo :)
Default avatar

12th_DNA

izgubljenec nisem vedel v katero starostno skupino naj te uvrstim (bere se te precej zrelo), ker danes imaš tudi marsikaterega najstnika, ki ti "dobro, premeteno" piše. Zato sem ti (na blef) predlagal GlasujZame.com. Je pa res bolj kot ne najstniški spletni portal.
Zdajle bo X faktor prišel, tako da lahko tam poizkusiš, če imaš kakšen talent ali pa "Slovenija ima talent". Sem spet falil ?
Sam nisem toliko zbirčen (kdor izbira, izbirek dobi), ker itak ti vplivaš nanjo in ona nate, tako da se oba spreminjata (sčasoma). Res pa je, da je dobro, da se lahko menita o čem več kot samo vremenu. Ne pravim pa, da mora (ona sedaj) vedeti tudi vse elemente periodnega sistema elementov ali pa grško abecedo. Da malo povrtam(o) o tem...

Kakšne intelektualke so ti pa potem všeč, kakšno (pred)znanje naj imajo ? Zakaj bi bile pa one tvoja hiba, napaka ? A meniš, da nimaš dovolj spretnosti, da bi se meril z njimi ? Si srečal "zatežene" intelektualke ? A ti zablokiraš pri punci, zato ker se že vanjo "na prvi pogled zaljubiš" preden želiš k njej pristopiti ali ko si še "hladen" ? Če prvo, potem si "klasičen primer" - čustva ti zameglijo razum, dar govora, nasplošno "normalno delovanje". Zoran Milivojević je imel eno fino knjigo na temo zaljubljanja... kaj je bil že naslov ? Formule ljubezni ?

Imaš pa tudi takšne (punce/fante), ki jim ne ustreza, če je njihov partner intelektualno močnejši... četudi meša najbolj osnovne zadeve (recimo) - levo in desno. :)
Filmi in glasba zelo dobro z vidika "predvidljivega programiranja" velevajo (ljudem) kdo je bolj zaželjen pri nasprotnem spolu in tudi kako pristopiti. Dobro, da nimam paketa voyo.si.

LP,
12thDNAStrandActive
˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

(ɐןsǝ⊥ ɐןoʞıᴎ) ˙nɾıɔɐɹqıʌ ı nɾıɔuǝʌʞǝɹɟ nɾɐɯı ıɹɐʌʇs ǝʌS
Default avatar

Korl

ej izgubljenec, "hladni pristop" je najtežja stvar, predvsem zato, ker lahko vse idealno narediš, pa vseeno popušiš. Zato se najprej navadi na to, da je zavrnitev oz. neuspeh tvoj prijatelj. Ko ti postane vseeno, ali ti rata ali ne, šele takrat imaš približne možnosti.
Predlagam ti raje, da uporabljaš malo bolj 'ogrete' pristope, torej kolegice kolegov, ki ti mogoče niti niso najbolj zanimive, ampak tudi one imajo svoje prijateljice, ki pa znajo presenetiti. Poleg tega lahko na teh vadiš, ker pač ni pritiska.
Default avatar

En dec

izgubljenec,

ali znaš začeti pogovor z neznanim osebkom moškega spola?
Verjetno da.
Ne boš verjel, ampak z osebki ženskega spola se pogovor začne na popolnoma enak način.
Morda bi svetoval načeloma izogib stereotipno tipično moškim temam (nogomet, avtomobili ..), ker verjetno ne boš imel sogovornice, in tudi izrazito stereotipnim ženskim temam, ker s e lahko osmešiš. Ostane ti približno 90% splošnih človeških tem.
Edina razlika pri komunikaciji z žensko je, da ne smeš nastopiti agresivno ali celo vulgarno. Vsakdanje teme, morda kakšna duhovita pripomba (pri tem previdno, da se ne pretirava) so prave.
Če punce pristopajo do tebe, pomeni, da nisi ravno grd, in neumen in da ti nič ne manjka.
Predlagam, da kramljanje malo potreniraš, morda za začetek pri neznani punci, ki ni ravno kandidatka za tvojo potencialno bodočo ali celo državno miss (stereotip je, da so te bolj ošabne, v resnici pa se morajo le otepati raznih agresivnežev) , pa je večja verjetnost, da pri njej ne boš "zmrznil". Če grobo zavrne komunikacijo, se lahko opravičiš, ji daš kompliment ter izraziš obžalovanje, da si jo vznemirjal.
V elektronski komunikaciji je vse še lažje. Velja enako načelo, le več časa imaš, da napišeš nekaj kar ima rep in glavo.
Default avatar

yx

Zivjo mene zaniam če bi lahko kdo dal napotke kakp začeti pogovor s kakšno punco ker si nikoli ne upam pristpiti k punci in na fbju mam par dodanih k jih nepoznam in nevem ali bi se pogovarju z njimi ali ne ker nevem kaj bi jim govoril in tako naprej
Default avatar

japajade.

mene je enkrat nek tipček ogovoril na semaforju in rekel, oprosti tok si mi simpatična, da bi te takoj peljal na kavo :) ...in sva šla...nič se ni razpletlo, lahko bi pa se...nikol ne veš.
Default avatar

čpoliijujkkiij

ja pojdi do fanta in se mu nasmehni
Default avatar

seko

Kolk si stara
Default avatar

:))

Meni bi tudi kakšno tako spontano flirtanje vžgalo :)
Default avatar

Sara1403

Pozdravljeni,

imam 22 let in v ljubezni res nimam srece - drugace pa sem pridna, delavna, prijazna.. Ugl. vsi mi pravijo kako sem v redu oseba, simpagicna, z dobrim smislom za humor..
Poleg faksa se ukvarjam se z glasbo in sportom (fitnes).

No zdej pa je situacija taka:
Torej jaz ponavadi padam na povprecne fante - tiste ki so luskani, ampak vseeno ne neki lepotci da dol pades ker taki so ponavadi polni samih sebe. Pa seveda najbolj steje karakter :)
In tudi v fitnesu ko vidim kaksnega takega res "dobrega tipa" si itak mislim da ima nabit ego in da s takim nimam sans (ja, ko gre za tipe ki so mi vsec sem zelo sramezljiva in nesamozavestna). Ampak zdej se mi je seveda zgodilo da sem glih na takega padla...
No pred par dnevi me je en fant iz fitnesa.. Pomoje ima tam okoli 27 let (noro dober tip!) nonstop gledal. Tipo kadarkoli sem sla mimo me je pogledal, se obracal za mano , izmenjala sva si kar nekaj več-sekundnih pogledov. V nekem trenutku, ko sva s prijateljico bile na neki napravi, je prisu cisto blizu naju in zgledalo je da zeli nekaj rect, a potem je sel naprej. Vedno ko sem sla mimo njega me je pogledal (spet tisti dolgi pogledi) in ko sem sla mimo njega je pogledal za mano.
Naslednji dan sva se isto nekajkrat pogledala.
Danes (dva dni kasneje) pa me skoraj da ni pogledal.
In sedaj res ne vem kaj naj si mislim. Kot sem ze omenla, moja samozavest je precej nizka (zato ker na tem podrocju ze par let nimam srece in sem mnenja da taki tipi ne padajo name - ima zelo hudo postavo, zelo je lusen, in po mojem poln sam sebe - malo sklepam glede na njegovo hojo.. Glede na to da ga sploh ne poznam pa se seveda lahko tudi motim).
No in res ne vem kaj naj si zdaj mislim. Po zunanjosti nisem neka suhica, ampak tudi debela ne, povprecno nekje.

Zdaj me po eni strani ima da bi pristopila k njemu ampak ker sem nesamozavestna si tega itak ne upam, pa tudi dvomim da je samski.. Ampak na ta nacin bi vsaj lahko koncala s to zgodbo.
Po drugi strani pa sem itak mnenja da s takim tipom 1. Nimam sans in 2. Je brezveze sploh kaj provat ker me bo ob prvi priloznosti prevaral.

Kaj mi svetujete? :)
Default avatar

kala69

ka mi lahko nekdo pomaga prosim :) a je vredo ce punci napisem hej po tem pa jo vprasan kako je pa to...a ima kdo kak nasvet kako se drugace ogovorit punco hvala
Default avatar

kala69

ka mi lahko nekdo pomaga prosim :) a je vredo ce punci napisem hej po tem pa jo vprasan kako je pa to...a ima kdo kak nasvet kako se drugace ogovorit punco hvala