Starševski čvek

Hoferjev kakav

Default avatar
Danes sem pekla pecivo in uporabila Hoferjev kakav, tisti ta grenak za peko, ne uni, ki ga daš v mleko.
Sicer sem kasneje opazila, da je v receptu čokolada v prahu (mogoče, da sem jo kiksnila tudi tu, ker sem jaz uporabila kakav???). No v glavnem, pecivo obupno, pa sem ga delala že enkrat pred leti in ni bilo težav. Pecivo je bilo črno kot noč in obupno grenko kljub visokemu deležu sladkorja.

A je še kdo probal Hoferjev kakav in kakšno je vaše mnenje?
Default avatar
Čokolada je čisto nekaj drugega kot grenak kakao. Vsak je za svoj namen. Ta kakao je meni super ampak za tam, kjer paše, drugje mora bit čokolada.
Default avatar
Če je v receptu čokolada v prahu, pol pač v pecivo ne daš kakava, ne?
S kakavom samim zato ne more bit nič narobe.
Default avatar
a se sam men zdi? je napisal/a:
Ni problem v kakavu, ampak v tem da bi morala za ta recept uporabiti čokolado.
Ali pa namesto nje dodati bistveno manj grenkega kakava, sladkor in še nekaj
dodatnega mleka in maščobe.
Default avatar
Ene se pa res znate zblamirat do amena, saj je v receptu lepo pisalo ČOKOLADA V PRAHU.

Ti pa še napišeš da si dala namesto čokolade kakav in verjetno tudi v isti količini, predvideni za čokolado?

Logika?
Default avatar
simpl, preveč kakava je napisal/a:
Kaj je to, logika?














Ok, hecam se:)
Default avatar
podobno se je meni zgodilo ko sem namesto majoneze uporabila gorčico. Ne vem kaj je šlo narobe, rezultat je bil obupen. Uporabila sem Thomy gorčico, morda bi morala kakšno drugo?! Kaj menite?
Default avatar
Jaz namesto čokolade v receptih uporabljam sladek kakav - tisti instant - in pride ful dobro. Sigurno je bilo krivo, da si dala grenki kakav! Lp
Default avatar
Meni je tisti kakav zelo všeč, recept je pa tvoj žal bil zgrešen s tvoje strani. Je pa tist kakav od hoferja veliko bolj temen, meni tudi bolj okusen kot od drugih firm, se mi zdi pristnejši... kakav v vročem mleku brez sladkorja, njami!:)