Starševski čvek

koliko vsako leto zapravite za rakete, petarde in ostalo pirotehniko?

Default avatar
pri nas nič petard, za rakete in otroško prčkarijo 50 eur.
Default avatar
Nič
Default avatar
Mi ne zapravimo niti centa.
Default avatar
Kakšno otroško prčkarijo? Matr vam blesavo s to pirotehniko. Folk jamra o recesiji, a za pirotehniko se pa najde. Sončki morajo ja uživat v raketah a ne? Pa v tem, da fino poka (kot da pokajo samo petarde) pa straši vse živo.
Še odgovor na vprašanje. Nič nismo zapravili. Pa ne zaradi recesije ampak zaradi spoštovanja do ljudi in živali. Ne dojemate, a ne? Se mi je zdelo.
Default avatar
Pod prčkarijo smatram takoimenovane čebelice, muhce, vražje obročke in rimske sveče. Zdaj pa hitro pojdi Googlat, da boš vedela kaj je to.
Default avatar
prejšnja leta okoli 300 do 500 € za rakete. Petard ne kupujemo.

Sem včeraj gledala Odmeve in o tem, kdo in kako te stvari izeluje. V večini otroci. Nezaščiteni.
Mislim, da letos za to ne zapravim niti centa.
Default avatar
Jaz sem zapravila vsako leto ca. 50 €, lansko leto je otroku počila raketa v bližini roke, posledica lažje opekline, tako da od sedaj naprej 0 €.
Polagam vam na srce ne kupujte pirotehnike, raje ta denar zapravite za kakšen izlet, dobro kosilo ali pa v dobrodelne namene. Mislite tudi na živali, naš pes ima fobijo pred pokanjem in trpi v teh dneh.
Default avatar
sosed rekel da mal zapraumo je napisal/a:
Mi zapravimo 0.00€!!!!
Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!
Default avatar
Nič.
Sosedje pokajo kot pr norcih. Smo jih že leta nazaj, vljudno prosili, da naj gredo malce ven iz vasi, za 100m od hiš, zaradi kužkov in muc in ostalih živali, pa so še sedaj jezni na nas...
Default avatar
Nikoli nič.
Živi in pusti živeti
Default avatar
Nikoli nismo in nikoli ne bomo. Ko je ta večji sin prišel na idejo o tem, da bi pa on tudi, ga je mož odpeljal na opeklinski oddelek UKC, da si je od blizu ogledal, kaj naredi petarda. Je 2 x bruhal kar tam, je pa mir za vse večne čase.

Kar se mene tiče,bi jih morali iak prepoveda v prosti prodaji. Sicer bi pa morala vsaka raketa in petarda stat 1.000 eur, vsak, ki jo kupi, pa naj v štacuni podpiše, da bo stroške zdravljenje, ki bodo posledica uporabe tega sranja, nosil v celoti sam. Pol jih pa kupujte!

V našem nasleju največ pirotehnike pokupijo in zmečejo socialci, uni, ki so ta prvi v vrsti na Karitasu in RK, ko se kaj deli. Otroci razcapana, ampak pokat pa mora.
Default avatar
Pred parimi leti smo kupili nekaj malega raket. Letos nič, lani nič, drugo leto nič.
Default avatar
PV je napisal/a:
mi isto, kupimo le iskrice za otroke...
Default avatar
Še nikoli nisem kupil petarde ali rakete. Rad pogledam "organizirane" ognjemete, posamično metanje v lastni režiji, pa je bedarija.
Default avatar
Kupili bomo nekaj raket v lidlu,drugače smo pa že kupili za otroke,tiste muhice,pa neke kroglice,prskalice ipd
Default avatar
nikoli je napisal/a:
Brez zamere, ampak vi niste normalni.
Nekoč, pred veliko let, sem ležala na oddelku za opekline (poškodovana, ne opečene, ampak na oddelku, kamor bi spadala, ni bilo prostora zame). Zdi se mi poniževalno, da pelješ otroka na ogled pacientov s takimi hudimi poškodbami, ne glede na to, če so od petard ali ne. Poniževalno do teh pacientov in brutalno do tvojega otroka, kajti obstaja tudi drugačen način, da jim pojasniš nevarnost. A boš hčerko pri 14 letih peljala gledat splav, da ti ne zanosi?

Ko sem bila jaz na oddelku za opekline, je bil to zaprt oddelek. Za obiske je bila potrebna najava, obiske smo gledali skozi šipo, pogovarjali pa se po slušalki, mi v sobi pa smo imeli zvočnik. Je bilo hudo, ampak ko razmišljam, da ljudje vodite svoje otroke na take oglede, bi podpisala za omejitev obiskov na najožje in povabljene oz. s pacientovim soglasjem.

Ne vem če je človeka, ki je dobil take poškodbe, potrebno še dregati v bolečo točko. Sicer pa obstajajo ljudje, ki so preživeli te poškodbe, ki so okrevali in ki so najbrž pripravljeni pripovedovati mlajšim generacijam.

In še to - dvojno kozlanje na oddelku ni nujno garancija, da se pred prijatelji ne bo postavljal.
Default avatar
Ma dej.a ne vidiš da sere klamfe.
Nihče ne more kar tako na ogled v bolnico ,gledat paciente in njihove poškodbe.
malo si mora pisateljica zmislit,da kao pokaže kako je ona pametna,njen sonček pa ne bo spuščal nič hahahaahaha
Default avatar
62626 je napisal/a:
Močno upam, da res sere klamfe.