Starševski čvek

spremljate novice, poročila, dnevnike?

Default avatar
Kako pogosto spremljate razne Dnevnike ipd?
Moje sodelavke so čist nesrečne, če slučajno kakšen dan ne vidijo nobenih poročil. Jaz jih pa ta mesec mislim, da še nisem gledala, pa zato še vedno živim. Tudi na internetu jih ne berem, razen če slišim kaj takega, kar me zanima, potem poiščem in preberem.
Koliko pa ve spremljate svetovne in domače novice.???
Meni se doma s tremi otroki, psom in enim kupom sorodnikov dost dogaja:)))
Default avatar
Pes, otroci in sorodniki nimajo kaj dosti skupnega s splošno razgledanostjo. Za kar je seveda potrebno spmljati aktualne novice, dogodke...
Sama jih spremljam dnevno. Če ne uspem pogledati dnevnika (zaradi obveznosti), si pač preberem novice na netu.
Default avatar
MAlce si zaostala. S tem se pa res ne moreš pohvalit, da si na boljšem, ker ne veš kaj se dogaja v svetu. Si samo ena nerazgledana gospodinja, ki ji je še v službo težko hodit, ker se ji doma tako ali tako preveč dogaja.
Default avatar
ne, ne gledam ne na tv ne nikjer namenoma... če je lih tv prižgan pa so poročila potem že mal poslušam, če ne pa ne. Se mi zdi, da več ko poslušam novice, bolj nesrečna sem zaradi stalno slabih novic kot, da se nič lepega po svetu ne dogaja...
Default avatar
firbečna je napisal/a:
Ojoj, potem pa res sploh nisi na tekočem! Pa sploh veš, da je lani umrl prvi slovenski predsednik Milan Kučan? Sploh veš, da bo drugo leto tudi osnovna šola plačljiva? Da je La Toya Arturju rodila naslednika? Resno si neresna!
Default avatar
kdor ne spremlja medijev je ne/informiran, kdor jih pa dez/informiran
Default avatar
firbečna je napisal/a:
Odkar je zmagal Jankovič, sem tako zelo razočarana nad politiko, da nočem več gledati poročil - razen športa. Vreme pa pogledam na www.arso.gov.si.
Default avatar
Novice spremljam vsak dan in tudi dnevnik ali poročila gledam, če le imam čas. Bom rekla, da sem na tekočem z dogajanjem. Kakšno stvar, ki mi uide, pa pogledam tudi tukaj na netu.

Zdi se mi precej neodgovorno,da ne rečem še kaj, da nekatere prav nič ne zanima svet, v katerem živimo. Potem se pa čudijo in tukaj sprašujejo, kaj je s tem ali onim, kje se kaj uredi, od kdaj je nov ta in ta zakon, da so to slišali po 2 letih, ko so morali na en urad. Ob tem se vprašam, kje te ljudje sploh delajo, a pri svojem delu ne potrebujejo splošne razgledanosti in informiranosti? Čudno bi bilo npr., da računovodja ne spremlja zakonov in predpisov iz tega področja. Kako potem lahko opravlja svoje delo?
Default avatar
........................ je napisal/a:
Slika Slika Slika !!!
Default avatar
Jaz ne gledam nič, razen Odmevov, ko jih vodi Rozvita Pesek, ker mi gredo vsi voditelji in novinarji na jetra, ker so grdi, antipatični, ne znajo niti govorit in lažejo ter odkrito navijajo za rdečkarje. Edino mi je všeč Rozvita Pesek, ona je edina profesionalna in nepristranska voditeljica in novinarka prav tako tudi Jože Možina, ki pa mu ne pustijo več opravljati tega poklica.. Pogledam tudi kakšen njen dokumentarni film ali pa od Jožeta Možine so tudi dobri dokumentarni filmi o povojnih pobojih, vendar jih zadnja leta ne vrtijo več, le zakaj?
Default avatar
Vsi lažejo je napisal/a:
Mogoče so že vse pobite obdelali. Mogoče čakajo na sveža trupla.
Default avatar
Ni potrebno ure in ure gledati TV, čitati časopise, surfati na netu, dovolj je le ob raznih priložnostih dodatno izkoristiti čas za 'sprejem večine aktualnih novic', saj je to danes mogoče.

Tako poslušam radio med vožnjo v in iz službe; v službi med kavo ali malico, preletim službene novice na netu; popoldne ko grem teči imam radio na mobiju in spet poslušam kakšne pogovorne oddaje o aktualnih dogodkih, zvečer pa če je mogoče pogledam Odmeve ali kakšna druga večerna poročila, pogosto tudi hrvaška in italijanska, ali pa CNN.

Tako sem relativno na tekočem z dogajanji, seveda pa prisluhnem še posebej tistemu kar me RES zanima, kakšenkrat gredo te novice 'z ene strani not, z druge ven'....
Default avatar
Vcasih pogledam BBC news :) Ostalo pa tako na monu pise. ;)
Default avatar
v času interneta pa res ne rabš od 18 do 20 sedet pred tv in spremlat poročil da si na tekočem.
Default avatar
Zadeve spremljam dnevno, časopisi, internet, TV.
Ravno tako imam družino in službo, pa sorodnike, prijatelje in tudi meni se čisto dovolj dogaja, ampak si ne predstavljam, da bi bila tako neinformirana.
Jaz hočem vedeti, kaj se dogaja po svetu in okoli mene, saj to dostikrat zadeva tudi nas.

Sicer pa menim, da to spada k splošni razgledanosti. Bi me bilo sram, da se zaradi nevednosti ne bi mogla vključiti v pogovor. Verjetno bi bilo sram tudi mojega moža, če bi jaz gledala kot tele v nova vrata, drugi bi se pa pogovarjali. Pa priznam, da bi si tudi jaz mislila "svoje" o nekom, ki ne bi imel pojma o pojmu.

Morda res živim bolj v intelektualno usmerjenem okolju, a vseeno mislim, da bi se vsak človek moral potruditi za informiranost, ki je dandanes res dostopna vsakomur.
Potem pa slišiš ali pa tu na forumu bereš takšne kozlarije in dezinformacije, da se ti ježijo lasje in se sprašuješ, pa kako ta folk sploh preživi? In jasno, takšne neizobražene ovčice je tudi najlažje voditi in obrniti naokoli.
Default avatar
Vsak dan gledam novice ob 19h in potem še ob 22h. Poleg tega redno berem še časopise in berem novice na internetu. Mislim, da to spada k splošni razgledanosti in da bi to morali vsi spremljati.
Default avatar
jst večinoma pregledam na netu 24 danes objavleno.tako mi definitivno nič ne uide.
in ja ne spremlam zarad splošne razgledanosti ampak ker me zanima kaj se dogaja po svetu,o novih zakonih in tako dalje
Default avatar
........................ je napisal/a:
Tudi jaz sem prenehala z gledanjem poročil in ostalih političnih oddaj zaradi razočaranja nad zmago Jankovića - je pa njegova zmaga relativna, še daleč ne absolutna!
Default avatar
Stalno sem na tekočem za večino poslovno relevantnih novic - ostalo pa ne. O tistem kar ne vpliva na posel se bolj redko poučim.
Default avatar
Meni pri 3-eh frocih, 7-ih psih, 3-eh mačkih, 3-eh degujih in 1 kači... Še vedno uspe spremljat dogajanje po svetu.
Ma, koliko ur ima vaš dan?