Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

tiste, ki pečete potico

Default avatar

samo tiste

Povejte kuharice, kaj naredite, da vam potica ne pade dol?
Meni vedno zelo lepo naraste, potem pa pade skupaj:)
Jo mogoče preveč namažem?

Lahko zaupate tudi kakšen vaš recept za potico, mogoče letos poizkusim drugače.
Še kavo popijem potem pa veselo na delo.

Hvala!
Default avatar

Notranjka*

Prepikaj jo do dna, še preden drugič vzhaja.
Default avatar

samo tiste

Notranjka* je napisal/a:
Prepikaj jo do dna, še preden drugič vzhaja.

Prav, pa bom:))))

Hvala!
Default avatar

tud veliko pečem

samo tiste je napisal/a:
Povejte kuharice, kaj naredite, da vam potica ne pade dol?
Meni vedno zelo lepo naraste, potem pa pade skupaj:)
Jo mogoče preveč namažem?

Lahko zaupate tudi kakšen vaš recept za potico, mogoče letos poizkusim drugače.
Še kavo popijem potem pa veselo na delo.

Hvala!
napiši kako delaš

lp
Default avatar

samo tiste

tud veliko pečem je napisal/a:
samo tiste je napisal/a:
Povejte kuharice, kaj naredite, da vam potica ne pade dol?
Meni vedno zelo lepo naraste, potem pa pade skupaj:)
Jo mogoče preveč namažem?

Lahko zaupate tudi kakšen vaš recept za potico, mogoče letos poizkusim drugače.
Še kavo popijem potem pa veselo na delo.

Hvala!
napiši kako delaš

lp


Jah, delam vse tako kot je treba, testo, vzhaja, razvaljam, namažem, vzhaja, namažem z rumenjakom, dam v pečico in potem pade dol:)
Default avatar

tud veliko pečem

kolk moke,kolk kvasa,kolk nadeva,vse to je zelo pomembno.
če daš kilo moke,pa pol še kilo orehov in ostalega kar pride v nadev,pa samo eno kocko kvasa,pol je logično da pade dol,ker je pretežko vse skupaj
Default avatar

Cvet

Po mojem nimaš dobrega recepta za testo in ti preveč vzhaja. Moja ne vzhaja pretirano, ampak tudi dol nikoli ne pade, itak pa imamo radi, da ostane sočna in kompaktna, je pa tudi estetsko lepa. 'Tašča' reče, da je gosposka. Pa uporabim toliko moke kot orehov in je zelo močno nafilana. Ne vem pa na pamet recepta v celoti, za testo uporabim 60 dag moke, 2 rumenjaka, 4 dag kvasa, sol, 1/8 l mleka, 10dag sladkorja (za sladkor ne vem točno) in 10 dag masla (tudi ni ziher).

Moja je dobra cel teden, pravzaprav odlična, nikoli ne odstopi skorja in je sočna. Jo pa tudi jaz prešpikam pred drugim vzhajanjem, pa ne do dna in namažem z oljem.

Srečno!
Default avatar

samo tiste

tud veliko pečem je napisal/a:
kolk moke,kolk kvasa,kolk nadeva,vse to je zelo pomembno.
če daš kilo moke,pa pol še kilo orehov in ostalega kar pride v nadev,pa samo eno kocko kvasa,pol je logično da pade dol,ker je pretežko vse skupaj

Delam kar na pamet...približno 1 kg moke, 1 kvas, 50-60 dag orehov, rozinčki....

Kakšno razmerje bi bilo boljše?
Default avatar

samo tiste

Cvet je napisal/a:
Po mojem nimaš dobrega recepta za testo in ti preveč vzhaja. Moja ne vzhaja pretirano, ampak tudi dol nikoli ne pade, itak pa imamo radi, da ostane sočna in kompaktna, je pa tudi estetsko lepa. 'Tašča' reče, da je gosposka. Pa uporabim toliko moke kot orehov in je zelo močno nafilana. Ne vem pa na pamet recepta v celoti, za testo uporabim 60 dag moke, 2 rumenjaka, 4 dag kvasa, sol, 1/8 l mleka, 10dag sladkorja (za sladkor ne vem točno) in 10 dag masla (tudi ni ziher).

Moja je dobra cel teden, pravzaprav odlična, nikoli ne odstopi skorja in je sočna. Jo pa tudi jaz prešpikam pred drugim vzhajanjem, pa ne do dna in namažem z oljem.

Srečno!
Delam tako kot ti, le da jaz dam 3 rumenjake, pribl. 2,5dl mleka, 10 dag Rama margarine, pribl. kg moke, žlička soli, 4g kvasa.
Potica je sicer odlična, le po peki jo je pol manj, kot taktat, ko jo dam v pečico:(

Srečno tudi tebi!


Lepe praznike želim vsem!!!
Default avatar

samo tiste

Povejte, je pomembno kakšno moko dam?
Je lahko navadna ali mora biti posebna?
Mogoče je pa tukaj "keč"?:))
Default avatar

lepa potica

Ko jo zaviješ in položiš v pekač, jo ne več mestih prešikaj do dna. Ko vzhaja, je ne premikaj in tudi v pečico jo položi mirno, brez stresanja.
Default avatar

tud veliko pečem

samo tiste je napisal/a:
tud veliko pečem je napisal/a:
kolk moke,kolk kvasa,kolk nadeva,vse to je zelo pomembno.
če daš kilo moke,pa pol še kilo orehov in ostalega kar pride v nadev,pa samo eno kocko kvasa,pol je logično da pade dol,ker je pretežko vse skupaj

Delam kar na pamet...približno 1 kg moke, 1 kvas, 50-60 dag orehov, rozinčki....

Kakšno razmerje bi bilo boljše?
za tolk moke je premal orehov.

jaz dam cca 60-70 dag moke in 500g orehov.

če boš delal iz 1kg moke,daj vsaj 80dag orehov in 2 kocki kvasa.
Default avatar

tud veliko pečem

ponavadi za potico uporabim moko t400.ko mi potica vzhaja jo prepikam do tal in dam v pečico,najprej ma 220 stopinj za cca 15 min sicer odvisno od potice,nato pa na 180 stopinj,pečem vsega skupaj 1 uro.ko je pečena jo pustim še 10 min v pekaču,nato pa stresem na rešetko
Default avatar

jest1

700g moke, pol kocke kvasa. Mi še ni padla dol, pa je zelo sočna...
Default avatar

Barca

tud veliko pečem je napisal/a:
samo tiste je napisal/a:
tud veliko pečem je napisal/a:
kolk moke,kolk kvasa,kolk nadeva,vse to je zelo pomembno.
če daš kilo moke,pa pol še kilo orehov in ostalega kar pride v nadev,pa samo eno kocko kvasa,pol je logično da pade dol,ker je pretežko vse skupaj

Delam kar na pamet...približno 1 kg moke, 1 kvas, 50-60 dag orehov, rozinčki....

Kakšno razmerje bi bilo boljše?
za tolk moke je premal orehov.

jaz dam cca 60-70 dag moke in 500g orehov.

če boš delal iz 1kg moke,daj vsaj 80dag orehov in 2 kocki kvasa.
Meni oz. nam je pa ravno taka dobra in tudi jaz delam na 1 kg moke cca 50-60 dag orehov.
Default avatar

jaz pa tako

Jaz pa naredim potico zvečer, jo pustim čez noč in zjutraj spečem....malo truda in potica pride odlična.
Mi ni mogla tašča verjet, ker ona dela klasično in veliko časa porabi, jaz pa tako enostavno za tako dobro potico .)
Brez vshajanja, samo naredim testo, namažem s filo, zavijem in to je to....recept na kulinariki.
Nočna potica
lp
Default avatar

Pis

Jaz jo pustim v modlu tolk casa, da se ohladi. Sele, ko je ohlajena
jo vzamem ven in nikoli ne pade dol.