Trdo meso – goveje
Vse to je bilo delano v mesnici. A oni tega ne vejo? Mislim, bil je domač bik, ampka zaklan in spedenan v mesnici,…jaz mislim, da je moglo bit vse ok.[/quote]
ja, pol se ti je pa golaž ponesrečil, ali pa si zanič kuharca.
zaklan ja, samo ni nujno da je odležal. to so stroški, da ti meso leži v hladilnici, ki se pa verjetno kmetu ne izplačajo.
Podobna šlamastika se je primerila brigadi dobrega vojaka Švejka na poti skozi Galicijo. Pri prebrisanih Rusini je Švejk kot ordonanc brigade rekviiral staro kravo, za katero je podli kmet trdil, da je stara eno leto. Že ko so rezali meso, so polomili nekaj nožev. Golaž so kuhali celo noč, pa ni nič zaleglo, še vedno je bilo meso trše od podplata, zato so kotel odpeljali s seboj in na naslednji postojanki nadaljevali s kuhanjem. Če ne bi Švejk med potjo na latrino naletel na neprevidnega jelena, bi brigada ostala lačna!
Berite klasike, v njih je veliko življenjskih izkušenj, boste lažje živeli!
Je bil pač starejši kot 1 leto, po tvojem opisu bi rekel, da je bil polnoleten.
Isto včeraj, kupil 1,2kg za golaž, pleče , mesar zatrdil, da je 2 leti star bikec ( je šel nekam v papirje gledat ) aja, pa rekel je , da je bil ponoči obdelan ( bik , ne mesar ) skratka, meso mehko , golaž je bil super, ga bomo tudi danes imeli :-))