Forum.Over.Net

Starševski čvek

Trdo meso - goveje

Default avatar

Pomoč če

Kupila sem domače goveje meso. Bik star 1 leto. Včeraj sem delal golaž iz bočnika, meso je bilo po dveh urah še vedno trdo kot kamen. Otroci ga niso mogi jest, jaz en košček, mož se je nekaj mučil, pa tudi ni šlo.

Če ima kdo izkušnje z govejim mesom, kaj je vzrok temu? Hvala.
Default avatar

econom lomec

skuhaj v ekonomu, pol ure pa bo mehko
Default avatar

uležano

Koliko časa pa je meso odležalo? Ker lahko, da je bilo enostavno preveč sveže. Drugače pa še mal kuhaj, magari par ur.
Default avatar

Pomoč če

Uležano je bilo dva dni, prav tkao ohlajeno, jaz sem fliknila smao v skrinjo in to je to.
Default avatar

mesek

meso se zori od 10 do 14 dni. zarto pa je trdo kot podplat
Default avatar

Pomoč če

mesek je napisal/a:
Vse to je bilo delano v mesnici. A oni tega ne vejo? Mislim, bil je domač bik, ampka zaklan in spedenan v mesnici,...jaz mislim, da je moglo bit vse ok.
Default avatar

mesek

Pomoč če je napisal/a:
ja, pol se ti je pa golaž ponesrečil, ali pa si zanič kuharca.

zaklan ja, samo ni nujno da je odležal. to so stroški, da ti meso leži v hladilnici, ki se pa verjetno kmetu ne izplačajo.
Default avatar

Dobri vojak Švejk

Podobna šlamastika se je primerila brigadi dobrega vojaka Švejka na poti skozi Galicijo. Pri prebrisanih Rusini je Švejk kot ordonanc brigade rekviiral staro kravo, za katero je podli kmet trdil, da je stara eno leto. Že ko so rezali meso, so polomili nekaj nožev. Golaž so kuhali celo noč, pa ni nič zaleglo, še vedno je bilo meso trše od podplata, zato so kotel odpeljali s seboj in na naslednji postojanki nadaljevali s kuhanjem. Če ne bi Švejk med potjo na latrino naletel na neprevidnega jelena, bi brigada ostala lačna!

Berite klasike, v njih je veliko življenjskih izkušenj, boste lažje živeli!
Default avatar

jon

Pomoč če je napisal/a:
Je bil pač starejši kot 1 leto, po tvojem opisu bi rekel, da je bil polnoleten.
Isto včeraj, kupil 1,2kg za golaž, pleče , mesar zatrdil, da je 2 leti star bikec ( je šel nekam v papirje gledat ) aja, pa rekel je , da je bil ponoči obdelan ( bik , ne mesar ) skratka, meso mehko , golaž je bil super, ga bomo tudi danes imeli :-))
Default avatar

Motorola

Ne morem verjeti, da mora meso toliko časa "odležati", da je užitno? Mi je jasno, da na hladnem.... ampak da se vseeno ne pokvari?!?!
Torej po tej logiki tudi v trgovinah prodajajo že davno zaklano meso - pa še stoji jim v mesnici bogvedi koliko časa. :(
No, zanimivo, res...