Starševski čvek

ženska in staranje

Default avatar
Včeraj smo se s kolegicami pogovarjale o staranju...da ženska od 30-40 je konstantno ista, seveda če pazi nase (hrana+malo športa). Da to desetletje ni bistveno za staranje, da se bolj vidno postara od 40 do 50-leta.
Ženske, se strinjate?
Kdaj so najbolj opazne spremembe?
Mi smo stare od 25 do 33 let...
Hvala
Default avatar
pri meni razn par kilc gor, spremembne na zunaj niso tako vidne, pač pa je začelo pešati zdravje.

Stara sem 43 let.
Default avatar
Če gledam moje slike pri 20 sem uf če čisto najstnica pri 25 sprememba prva in 32 zdaj zopet sprememba kot pri 25 ...tako da leta se poznajo. Sem pa še vedno mladostna drugače heheh:-)
Default avatar
Jaz pa pravim, da je to odvisno od ženske in ne od leta. sama bom kmalu 50, pa mi ne prisodijo toliko, v kolikor vzdržuješ telesno težo, izžarevaš toplino in nežnost, prijaznost, se to vidi navzven. sama ne konzumiran alkohola, ne kadim, se gibam na svežem zraku , se zdravo prehrnjujem in imam umirjeno družinsko življenje.
Default avatar
Ja saj meni tudi ne sprisodijo 32 let tam do 26-28 let samo sama opažam pa da so spremembe :-) če gledam Jaz svoje slike od teh let.
Default avatar
Ženska se najbolj postara ob nastopu menopavze. To je pa okoli 50 leta. Vaši zaključki bodo kar držali ...
Default avatar
prej kot rožica, v 51. letu sem našla prve gube :)))
Default avatar
Ne, se ne strinjam: v prvi vsrti ima zasluge genetika, oziroma podedovani "gen za mladostni videz". šele potem slog in stil življenja, pa seveda stres, zastrupljanje z nikotinom, hrano, alkoholom, oralno kontracepcijo...
Default avatar
Tudi pri 25ih se že pozna, sama sebi in tistim s katerimi si vsaj občasno v stiku, se seveda ne zdi. A, ko boš srečala koga, ki ga nisi videla že par let, boš ne njem takoj opazila, on pa na tebi, kar verjemi. Pa kaj bi to - v življenju so pomembnejše stvari.
Default avatar
Seveda se telo stara, enim z malo hitrejšim, drugim s počasnejšim tempom. Uide mu nihče. Gube? dajte no, osebno meni guba ni znak starosti in staranj. Ničkoliko je dvajsetletnic, pa so že kar konkretno markirane z zarezami okli oči, ust, pa ne morem reči, da izgledajo starejše. In spet vse botoxirane 40-50 letnice. Gladke, a zame kažejo svoja leta. Ker tisto nekaj v človeku, kar ga dela mladega, živega, je njegova duša in njegov duh. In če ta ostaja živ in čil in radosten, potem lahko tudi 60 letnica deluje še kako mladostno.

Oči so odraz stanja duha (nekateri duše).
Default avatar
Najbolj se opazi po 50 letu. Iz svojih izkušenj, kako leto kasneje. Med 40 in 50 skoraj ni bilo opazne razlike.
Default avatar
Kaja NM. je napisal/a:
Se strinjam.
Seveda je toliko variant, kolikor je različnih žensk, vendar v povprečju to drži.
Imam 46.
Default avatar
Res je odvisno od genov. Torej, koliko časa nam telo proizvaja estrogen in progesteron.
Se pa lahko zgodi nenaden enormni padec, kot se je pri meni, na primer. In potem lahko samo še iz dneva v dan opazuješ usihanje mladosti :)
Default avatar
Glih prejšni teden sem gledala sliko sebe izpred osmih let in si potiho rekla, vau kolk sem bila mlada, pa sploh ne, da sem zdaj stara, samo razlika je. Saj, ko se iz dneva v dan gledam v špeglu ni opazit, da se staram, samo takole, naenkrat za tolk nazaj pogledat, se pa opazi. Drugače tudi meni ne bi nihče dal 40 let, glih 30 pa sama vem, da jih ne kažem, če bi mi kdo to rekel, bi imela občutek, da mi želi zlesti pod kiklo. Uau, kakšen občutek bi to bil.
Default avatar
Tudi jaz opazam, da sem se zacela starati po 55. letu.
Vendar se ne obremenjujem, saj se vsi, a ne?
Default avatar
ma, se nam ne zdi, da se staramo ... če pa pogledam svoje slike, pa je razlika med 18 in 28, pa tudi med 28 in 38 .
Dvomim, da kdo ostaja enak.
Default avatar
Zdaj pri 35 sem dobila opazne gube v spodnji tretjini obraza, na vratu in pod ocmi in kazem svoja leta, morda celo vec