Med.Over.Net

Vzgoja otrok in družine

Odgovarjajo: prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije

Potrebe otrok in staršev. O privzgajanju navad, kvalitetni igri, socialnih odnosih, temperamentih in še kaj.

prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije

Zavod Pogled

Andreja V. Brenčič je specialistka zakonske in družinske terapije, ima 20 let izkušenj pedagoškega dela v šoli, več kot 20 let vodenja skupin za vadbo joge, sproščanja in meditacijo tako za odrasle kot tudi otroke in od leta 2010 izvaja terapije v Družinskem in terapevtskem centru Pogled. Vodi različne terapevtske skupine, delavnice, predava po šolah in ustanovah. Je urednica in sourednica knjig: Celostni razvoj otroških možganov: 12 revolucionarnih metod, s katerimi spodbujamo razvoj otroških možganov, Vihar v glavi: moč najstniških možganov: [vodnik po mladostnikovi duševnosti od 12. do 24. leta] in Vzgoja brez drame: celostni razvoj otroških možganov: umirimo kaos in spodbudimo duševni razvoj otroka.

Nasilen 1,5 letnik

Default avatar

gertruda

Zanima me vaše mnenje. Moja znanka ima 1,5 leto starega otroka. Je zelo živahen po značajo. Je v varstvu, kjer jih je zelo veliko vseh starosti, varuhinja pa samo ena. Odkar je v vrtcu je ratal zelo zelonasilen, kar tepe, mlati, iz varstva hodi nonstop poškodovan, tudi do krvi. Ko vidiš, da so ga poškodovali starejši. Menim, da on se pač cel čas v varstvu mora branit, druge nima. Varuhinja samo skrbi, da se ne "pobijejo", drugega pri takem številu niti ne more.

Njagovi starši in sorodniki niso nasilni. Starši žal tega niti slučajno ne vidijo. Mu pa že pri 1,5 letu niso kos, ga ne obvladajo več.

Ni samo živahnost, to je drugo. Nasilje je pa obupno. Mojega otroka si enostavno ne upam pustiti z njim, ker samo tepe, lasa, praska.....ok, sej razumem, da s eotroci pač stepejo med sabo, naš je isti, Ampa to pa presega vse meje. Pa da se zravsata 1 in 5 letnik pa ni fajn, nista "enakopravna".
Default avatar

Peter72

HEHEHE

Nasilen....
Otrok se uči kaj so čustva, kako se obnašat do sočloveka in ne more biti nasilen ;=) Lahko pa komunicira skozi čudne poteze...

Moj otrok brata potisne iz mize ker mu želi povedati da se ne sme plezat na mizo, ker bo padu. Pa zaradi tega pade...
lol
Pa lep pozdrav...
Moje Leče najboljših proizvajalcev od sedaj na voljo v Trgovina.Over.Net
Kontaktne Leče | Barvne Kontaktne Leče | Tekočine za leče
Default avatar

AlenkaO.

Pozdravljeni!

Začnite reševati svoje težave in ne težave svoje znanke. Če ona v svojem otroku ne vidi problema, potem se pač ne ukvarjajte s tem kdo je kriv za nasilje njenega sina in kaj je in kaj ni v vrtcu … Lahko ji poveste na glas svoje mnenje, sicer pa preusmerite pozornost v to, kar je vaša odgovornost: vaš otrok. 5 letnik z lahkoto ustavi nasilje 1,5 letnika brez da bi bil sam nasilen: prime malčka za glavo in prepreči ugriz, prime za roko in prepreči praskanje, lasanje … Seveda na miren način, a odločen in potem naj mu pove, kaj pa lahko. Dovolj imate dela s svojim sinom in temu raje posvetite vso svojo pozornost. Ne učite ga, da je 1-letnik "kriv", da je on nasilen. Vsak je sam odgovoren za svoja dejanja ne glede na to, kaj in kako se obnašajo drugi.

Alenka O.
www.vzgojasrca.si
Spletna stran za starše, ki zaupajo v
sočutno vzgojo, ki ljubeče vzgaja in ne razvaja.
Default avatar

gertruda

Hvala za odgovore. Žal smo se narobe razumeli. Ne vtikam se nikamor, zakaj da bi se? Še manj pa se ubadam s tem kdo je kriv. Sem le opisala situacijo, zdelo se mi je pomembno podati več informacij, nič drugega. Zanima me le mnenje drugih, nič drugega.
Nikakor pa svojega sina ne učim, kdo je zakaj kriv.

Zanima me le mnejne, mogoče izkušnje, mogoče bo tudi moj otrok kdaj tak, ne vem.

Lp pa lepe praznike

Moderatorji

prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled