Starševski čvek

Na dopust s kolesom-eksotična potovanja

Default avatar
Imam možnost organizirat dopust/potovanje s kolesom in me zanima ali bi sploh bil interes.

Sam sem profesionalen kolesar. S kolesom sem prepotoval že precejšni del sveta. Sedaj bi si želel to deliti še s kom drugim. Iti z družbo, jaz bi vse organiziral. Bi pa to bilo avanturistično potovanje, kar pomeni spali bi lahko tudi ob poti v šotorih, ki bi jih imeli s seboj, hrano bi si sami skuhali/pogreli kakšne špagete ali se povabili k domačinom.

Poznate koga, ki bi se odločil za tak način potovanja?
Default avatar
se razume
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
Bi šli? je napisal/a:
Na profesionalni ravni bolj težko. Za umirjen izlet s kolesi pa bi se kdo našel.
Default avatar
Seveda, kam bi pa šli?
Default avatar
Nič ne razumem, najprej z letalom, potem s kolesom? ker to je potem zame eksotika. Da pa greš s kolesom do Budimpešte, spiš v gozdu ob cesti pa je bolj rock klošar varianta.

Če boš organiziral tako potovanje boš moral bit bolj jasen in kašno organizacijo rabiš, če boste spali ob poti, jedli pogrete špagete, razen kart pa bicikla in nahrbtnika nič. zato ti jaz ne bi plačala.
Default avatar
Bi šli? je napisal/a:
Ja, poznam. Tudi jaz bi nekoč šel eksotično - za zdaj pa še ne, ker imam v planu več takih "rock-klošar" bližnjih potovanj, kot jih je označila "turistka znova".
Hočem reči da sem bolj za - spoznaj najprej dom in okolico - potem pa naprej.

Sicer pa zveni zanimivo.
Default avatar
Jaz sem bolj za organizirana potovanja po Evropi, kjerkoli, s skolesom. Takoj bi šla, če bi bilo organizirano, a raje v hotelih. Se dobijo tudi cenejši, mislim.
Default avatar
Poznam, seveda. Ampak jaz vedno zaupam samo preverjenim organizatorjem (konkretno Hauser), kjer imaš zrihtana vsa zavarovanja, če gre kaj narobe, dobre vodiče in lokalne kuharje in verjemi mi, da recimo na Kilimanjaru, v Maroku, Tibetu, Peruju ali Indiji lahko ješ veliko boljšo hrano kot špagete... Ni problem spanje v šotoru ob poti, problem je, če gre kaj narobe. Če bicikli ne pridejo z istim avijonom - kdo bo z reveži čakal na izhodišču, medtem ko bo ostala karavana šla naprej? Če se komu zlomi okvir - ga boste pustili tam? švasali? imate rezerven bicikel? Če kdo zelo hudo zboli ali se hudo poškoduje - ali lahko zrihtaš helikopterski prevoz? itditd... ne gre samo za špatege in lepo se imet - gre za veliko odgovornost, če si organizator.