Potovanja.Over.Net

Popotniški nasveti

Praktični nasveti za popotnike, da se potovanje ne bo sprevrglo v nočno moro. Kaj je pametno vedeti preden odrinemo novim dogodivščinam naproti?

London Easyjet in prtljaga

Default avatar

mami Maja

V maju naslednje leto načrtujemo obisk Londona z Easyjetom iz Brnika. Vozovnice so že rezevirane in plačane, sprašujem pa se, zakaj ni bilo nikjer opcije za vnos podatkov o potnih listih? Bomo to sporočili naknadno pred odhodom, tako kot pri Ryanairu? Ker potujemo z otroci me kar malo skrbi...

Pa še to, 20 kg ročne prtljage je vključeno v ceno/osebo, a prav razumem? Ker zdaj nisem več ziher, po drugi strani pa mi ni jasno, kako bi človek v tako majhne kovčke sploh stlačil za 20 kg cunj. Hvala!
Default avatar

daniel

Podatke o potnih listih morate obvezno vnesti. Prijavite se v svoj profil v spletnem mestu easyJet, poiščite rezervacijo in vnesite podatke.

V ceno je vključena ročna prtljaga (1 kos in striktno samo 1 kos na osebo!) določenih dimenzij brez omejitve teže, vsaj teoretično. V praksi mora biti ročna prtljaga dovolj lahka, da jo lahko brez težav dvignete nad glavo in spravite v prtljažni prostor nad sedežem.

Če ugotovite, da potovati samo z ročno prtljago ne bo šlo, lahko preko interneta doplačate za prtljago, ki jo boste oddali na letališču.
--------
Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo.
http://www.hotelskerezervacije.eu
Default avatar

koliko prej

Daniel, koliko časa pred odhodom je pa treba vnesti podatke o osebnih dokumentih? Ali to ni bistveno? Še nisem letela z Easyjetom. Če se ne motim, si potem po vnosu podatkov sprintaš boarding pass in to je to?
Meni namreč v kratkem (pred poletom) poteče osebna izkaznica in si moram dat delat novo, preden bom vnesla podatke.
Default avatar

Crt

Oj, meni je ob rezervaciji poslalo mail v katerem mi je pisalo do kdaj moram najkasneje vnest podatke. Se pa ne spomnem, koliko pred poletom je to bilo. Čudno da nisi dobila maila.

Kot je napisal Daniel, ročna prtčjaga ni omejena na težo, le na mere velikosti. Doplačaj še za en kos oddane prtljage, saj boš verjetno kupila kaj spominkov, pa da ne boš slučajno morala na letališču doplačevat, ker te bodo oskubili.
Default avatar

mamixx

Mi smo takoj vnesli podatke o potnih listih :), London maja 2012, rezervirali novembra
Default avatar

oddaja prtljage

V kratkem potujem z Easyjetom, imam doplačan 1 kos prtljage, ampak ko sem sprintala boarding pass, ni tega nikjer videt. A je treba imet s sabo potrdilo o nakupu karte, iz katerega je razvidno doplačilo prtljage? In ali Easyjet sploh še ima klasičen "check-in" oziroma kje sploh oddaš ptrljago?
Default avatar

lunica 1982

Pozdravljeni !

Bila v Londonu lani april-maj z Easyjetom za teden dni !

Rezervirali karte za let in seveda, da smo lahko imeli 20kg prtlage za 3 osebe. Tudi jaz sem bila panična kako bomo sploh lahko to rešili in še seveda majhen otrok.
Glej ni nikakršne panike,ker boš imela tako al tako preveč (v torbo spravi čim bol lahka oblačila, majčke,tenerke, lahke vetrovke za veter in bo..).....

V ročni prtlagi lahko na osebo vzameš ŠE zraven, upam da se ne zmotim ampak mislim ,da 10-15kg na osebo.

Za sedeže na letalu je tako, kot na busu in ko prideš gor si najdeš sedež in se tam vsedeš.

Aja če boš imela majhne otroke lahko si zrihtaš tam, ko boste čakali za vkrcanje na letalo, da dobiš zaradi otrok majhnih prednost pred ostalimi, da si izberete kje boste sedeli oz. skupaj.

Mi smo še tako imeli 2 nahrbtnika in v njem vsak rez. tenis copate ,dežnike, vsak še dodatno jakno,ki ti bo prišla prav....itd....

Vse kaj smo si hoteli v Londonu pogledat smo rez. preko spleta....in nikjer nismo čakali v vrsti.
Tudi za vožnjo po Londonu ( oyster karte smo rez. in jih dobili po pošti domov, tak da ko smo zvečer prispeli v London nismo rabili še za to skrbet....)...

Ne bo vam žal, če si vzamete ogled z big bas-om, ki velja 24 ur. Se pelješ in kje te kaj zanima greš si pogledat in zopet po ogledu vstopiš na naslednji bus in se pelješ naprej do naslednje znamenitosti....itd
Default avatar

oddaja prtljage

lunica 1982, izčrpno poročilo, ampak nič pa o oddaj 20kg kufra - edino, kar mene zanima :)
Rabiš ob oddaji imet s sabo potrdilo o nakupu karte, kjer je razvidno, da je doplačana prtljaga? Ker na boarding passu o tem nič ne piše ...
Default avatar

pero88

Živjo,

mee pa zaima če je panika če mam kufr visok 57-58 cm? ker ostale dimenzije so ok, samo ta mi štrika? a kdo ve ali znajo težit zaradi tega?

hvala za odgovore
Default avatar

Špeliiiiiii♥

Heloooo;)mene pa zanima koliko casa potujes z letalom v London? Hwalaaa:))
<|3
Default avatar

tadoss

Če kovček presega mere za ročno prtljago, boš če ne prej zavrnjena na vratih in plačala dodatek, ki ni majhen.
Let v London traja dve uri.
Default avatar

Leteja

Zdravo!

Kupila sem karto Flexi Easyjet in sedaj sem malo zbegana glede prtljage. Ima že kdo izkušnje s tem? Namreč če prav razumem naj bi karta Flexi zagotovila poleg osebne prtljage ki jo imaš s seboj na letalu (nad glavo) do 20kg (določene dimenzije) plus dodatnih 20kg prtljage ki jo moraš čekirat in gre v prostor za prtljage?

Prosim za pomoč.

Lp
Default avatar

Leteja

Zdravo!

Kupila sem karto Flexi Easyjet in sedaj sem malo zbegana glede prtljage. Ima že kdo izkušnje s tem? Namreč če prav razumem naj bi karta Flexi zagotovila poleg osebne prtljage ki jo imaš s seboj na letalu (nad glavo) dimenzij 50-40-20 centimetrov PLUS dodatnih 20kg prtljage ki jo moraš čekirat in gre v prostor za prtljage?

Prosim za pomoč.

Lp
Default avatar

abeceda123

Živjo, prvič letim z letalom, tako da se nič ne spoznam na pravila.. Kupila sem karto preko spleta pri pegasusu in rečeno mi je, da imam lahko 8 kg ročne prtljage-zanima me, ali mora nujno biti vse v tem kovčku za ročno prtljago, ali je lahko poljubna torba podobnih dimenzij?
Default avatar

lolek....

pozdrav

pri nakupu kart za easyjet mi ni nic jasno, a pri povratku ne morem dodat prtljage,ali kaj?
torej. kupim povratno karto a prtljage ne morem imet s seboj??? le v eno smer.
zabelezi le kovcek z v eno smer.
kako je sedaj s tem?
Ryanair da jasno moznost za obe smeri.