Starševski čvek

Kaj naredit, če nimam peki papirja ( kruh bom pekla)

Default avatar
Živjo ženske

kruh mi vzhaja ( polnozrnat )..Nimam pa peki paprija.... Nočem, da se mi dol zažge...Ali naj v pečici prižgem gretje za vrh in dno , ali ne ? Koliko časa pečete polnozrnatega ? Malo je bele moke vmes..

Hvala !!
Default avatar
Pečico vsekakor prižgi čisto normalno, pleh pa malo pomokaj, to je vse. Saj včasih tudi niso imeli peki papirja, kruh pa so tudi pekli, in to odličen kruh :))
Default avatar
hvala :-))) Samo pomokam torej....Velja " kein problem " :-)
Default avatar
je en recept, ki zahteva pleh in pokrov od pleha, da skupi segreješ res do max..poten not zvrneš kruh...
kruh se niti mao ne prime...zdej če velja tudi za ta kruh pa ne vem lahko pa Probaš..
Default avatar
zakaj pa ne naoljis pekaca?
Default avatar
ko pečem kruh,pekač najprej naoljim,namažem,potem posujem z koruznim zdrobom,ne z moko...sicer pa,važno,da se ne prime! :)
Default avatar
Na plehu nismo nikoli pekli na peki papirju.

Potresi dno s koruzno moko! Definitivno se ne prime.
Default avatar
koliko časa pečete kruh pri 200 stopinjah
Default avatar
Jaz nikoli ne uporabljam peki papirja za peko kruha. pekač čisto na tanko namažem z oljem in se nikoli nič ne prime.
Živi in pusti živeti
Default avatar
GRETKA je napisal/a:
Jaz enako. Kruh se nikoli ne prime. Ne potresem ga z nobeno moko.
Sem pa pekla že pred 40 leti, ko še nismo vedeli za peki papir.
Default avatar
Kruh na peki papirju. Kruh se peče pomokan na pomokanem pekaču. Potem se zavije v prt in da na rešetko ohladit. Peče se cca 40 min iz 1kg moke
Default avatar
SE spomnim časov, ko peki papirja pri nas še ni bilo. Ena stara kuharica mi je mladi gospodinji svetovala, da sem biskvitno testo za rulado vlila na čisto pooljen navaden časopisni papir. Po peki, ko si papir odtrgal, kar je šlo zelo lepo, se res od črk ni nič poznalo, če je pa kaj svinca šlo na pecivo, pa ne vem -((((
No, ampak smo še kar živi.....
Default avatar
Jaz sem se pa od moje stare mame naučila peči kruh na zeljnih perinkah (listih). Zelo enostavno in res zeeeeeeeelo dobro. Vzamete liste od svežega zelja, debeli del izrežete in prekrijete dno pekača. Pol ni treba nič olja, nič moke... Ko je kruh pečen, suhi listi odpadejo z lahkoto...In še "vzorec" je na spodnjem delu kruha:)))
Default avatar
Priklopim pečico in dam že v hladno pečico posodo, v kateri bom pekla kruh. Običajno je to jena posoda. Vzhajano testo dam v segreto posodo in takoj pečt, nič hudega, če pade skupaj, ker se kmalu dvigne. Kruh pade ven brez problema, do sedaj se mi ni še nikoli prijel.
Default avatar
Neli NELI jaz še danes pečem kruh, če le imam zeljne vehe. To se spomnim še iz otroštva od stare mame. To tako diši, da se ne da razložit, ta vonj moraš zavonjat.

Jaz dam vzhajat kruh v zelo pomokan prt v pletarček. Ko je pečica vroča in pleh tudi, ga vzamem ven in nanj naložim vehe ter zvrnem vzhajano testo na vehe. Deset minut na 200 nato pa na 180 stopinj eno uro. Malo še pustim v pečici in ga vzamen ven in na večjem prtu s krtačko na ročaju spravim dol odvečno moko. Prt sprham in zavijem krih, da se ohladi počasi.

Takrat tako diši po hiši, da se topim, tako uživam v tem vonju.
pa lp Da ne bo pomote, vsega skupaj pečem eno uro.