Forum.Over.Net

Starševski čvek

prosim, ne delajte voščilnic s slikami vaših otrok

Default avatar

neokusno in neuporabno

A je to še vedno moderno? Koledarji in novoletne voščilnice s fotografijami vaših otrok? Pa vi veste kakšen je resničen odziv ljudi, ki so jim te voščilnice namenjene? Pa tamali koledarčki za v denarnico s sliko vašega otroka?
razumem, z voščilnico pošiljate pač lepe želje, ampak ponavadi je fotka z okrancljanim malčkom z božičkovo kapo pod okrašeno jelko za vas bolj pomembna kot dejansko tisto, kar napišete, kajne? tega res nisem nikoli razumela. sama jih nekaj dobim vsako leto, čisto vsako leto se primem za glavo, ne vem kaj bi s tisto čestitko. res. potem jo prelagam sem in tja, slaba vest mi ne da, da bi jo zabrisala v smeti, hkrati kot "umetniški vtis" lahko rečem samo, da je en navaden kič. posebej zato, ker v zadnjih letih še vsak, ki kupi količkaj dober fotoaparat že postane umetniški fotograf in se preizkuša v miljonkrat videnih pozah, na žalost pa nimajo vsi niti smisla, ker ponavadi ozadje razkriva prah pod kavčem, umazana okna, celo na eni od takih slik sem dobila dečka s profila, kjer se je na kilometer videlo umazanijo v ušesu.
Resno apeliram, da razmislite o tem početju. Vsi razumemo, da so vam vaši otroci najlepši, sej meni so moji tudi, pa zato ne bom pošiljala okoli njihovih portretov na voščilnicah in koledarjih.
Default avatar

ma skuliraj se ti

Upam, da nisi med tistimi, ki jim pošiljam voščilnice. Sicer na njih niso moji otroci, ampak vseeno. Ne bi te želela imeti za svojo prijateljico, sorodnico...Vsak, ki pošlje voščilnico, jo pošlje pač z lepimi nameni in lepimi željami...kaj je na voščilnici narisano ni pomembno, važno je, da je pisana in poslana iz srca.

Kakor vem, vse kraljeve družine pošiljajo uradne voščilnice s slikami cele njihove familije in ne boš verjela...v rdeče belih puloverjih, božičkovimi kapami in smreko in celotnim novoletnim okrasjem. In? Boš tudi njim poslala apel?
Default avatar

opk

Se strinjam
Default avatar

kaj vam

Kaj vam manjka v življenju, da ste tako zagrenjene in polne hudobije?

Bi lahko marsikaj še napisala, ampak se mi zdi, da ne bi imelo učinka.

Avtorici - želim ti lepe praznike in da najdeš mir sama s seboj.
Default avatar

10 krat 7

Res ste kmetavzarji s temi slikami vaših otrok! Kot da koga zanimajo vaši otroci. Pošlji navadno čestitko, če jo že moraš.
Default avatar

zala73

Jaz jih spravim prvo pod jelko in potem med slike in ne vidim nič slabega v takih voščilnicah:))
Ma zakaj si komplicirate življenje tako, namesto da bi bili veseli takih voščilnic
Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!
Default avatar

NIKKI

Voščilnice pošljem izključno ljudem, ki si jih ZASLUŽIJO in ne pošiljam vse povprek, znancem in ne vem kom še.
Gre za družino in prijatelje,ki vedo,kdaj so moji otroci bolni in jaz vem kdaj je pri njih kdo opravil bralno značko. Ti ljudje so veseli slike mojih otrok, tako kot sem vesela jaz njihove.

Če bi pa pošiljala čestitke ljudem samo zato, ker jih moram, bi pa poslala kupljeno čestitko. Samo na srečo, sem takšna huda pravila kaj se spodobi že zdavnaj prerasla.

N
Default avatar

imaš probleme

Avtorica, kaj te žuli. Kaj ti manjka? Kdo te ne zadovolji?

Odgovori si na ta vprašanja in pusti drugim ljudem živeti. Ti itak ne živiš.
Default avatar

joooj problemi!

Koledar z našimi fotkami podarimo babicam. Meni se zdi lepo, da imajo "2 v 1", koledar in slike svojih najbližjih. Ko leto potece, izrezemo slike in jih damo v album.
Voščilnice z našimi slikami ne pošiljamo, niti jih od drugih ne prejemamo. Če bi, mislim da bi to bilo od najbližjih, ko bi spet fotke shranili.
Default avatar

Cicerika

Ja jst sm menje če kdo želi sliko otroka jo je lepše poslati zaven čestike pač normalno fotko kot pa da je slika na čestitki vsa okrancljana (jaz bi tako sliko dala v album jo še večkrat pogledala, čestika pa pri meni slej ko prej roma v smeti), no pa koledarju se tud ljudje naveličajo gledat en in ist obraz tujega otroka (razn kake babice).
No čeprav so meni tud mim koledarji in podobne stvari s slikami tujih otrok, me je pa kar groza ko berem prvi post na kake nesmisle so nekateri ljudje osredotočeni (prah pod kavčem itd.). Kaj te boli k**** kakšno je na tleh in kaka so okna, če ne znaš vidt bistvo slike se je treba mal zamislt sam o sebi kak človek si.
Default avatar

dina45

mi je čist vseen kaj kdo misli, jaz bom svoji sestri, ki živi na švedskaem poslala točno slike mojih-trok...ker jih neizmerno ima rada..
da bi pa to naredila in dala sosedi, pol bi mi pa res manjkal kolešček...
Default avatar

seveda1

Jaz sem pa mati treh sončkov in se strinjam z avtorico. Slike svojih otrok namenim le babicam, ker verjamem, da drugih ne zanimajo. Za druge sami izdelamo voščilnice- jih naredita večja otroka, brez slik seveda.
Default avatar

ne delam tega

Prosim, družinice, mamice, ki z ljubeznijo fotkajo svoje popolne otročičke s prahom in všesnim maslom vred, da še naprej pošiljajo ljubeče izdelane fotke, in če slučajno pomotoma te fotke zaidejo takim čustvopraznim deklicam kot je avtorica....ne belite si glave s tem, saj ženska ne razume, za kaj gre....

Ne razumem s kakšno pravico pizdakaš in celo odpiraš tako temo na mon? Te to RES tako zelo moti? Res, pomisli malo, kaj hudiča te v tako banalni stvari moti?
Default avatar

naj se vpraša

ne delam tega je napisal/a:
Se zelo, zelo strinjam. Očitno ima hude probleme sama s sabo, pa se jih niti ne zaveda, niti ne želi priznati.
Default avatar

Flika

kaj vam je napisal/a:
Se strinjam.
Default avatar

škoda...

A ti je škoda denarja, al kaj, da bi otročke dala na voščilnico' ja, res, kar nekaj to stane. Moji prijatli pa vsi na tekočem kako je v enem mesecu zrasel naš Luka.
Ti pa apeliraš... ?? Daj pejd raje pospravljat.
Default avatar

bejbaa.

Hej, avtorica, pa ti sploh dojameš, kaj pišeš*? Otroci na voščilnicah...to je neuporabno in neokusno????

Mislim, svašta, no. Prvič, zanima me, za kaj potem uporabiš voščilnice...tiste namreč, na katerih ni otrok (predvidevam, da te z otroci zmečeš v kanto) in drugič, kaj je na otrocih neokusnega??? Prvič slišim, res. Pod neokusno namreč sama pojmumem vse kaj drugega kot otroke.

Očitno je, da imaš več kot velik problem sama s seboj. Si nezadovoljna, brez življenja...zato se moraš vtikati v druga. Smiliš se mi.
Default avatar

jazpa

JAz se ful vesela, ko dobim koledar s slikami otrok moje sestre. Vsako leto komač čakam, da to dobim.
Default avatar

dd

Sicer voščilnic v tem stilu (še) nisem pošiljala, babi in dedi pa kar redno dobivata kake umotvore izpod mojih rok, v stilu koledarja, tudi voščilnic za rojstni dan, ko je bilo voščilo napisano tako, da je mali držal vsakič drugo črko v roki, pa podobne. Sta vedno vesela, in tudi druge babice mi kdaj naročajo, naj naredim kaj v tem stilu zanje. Enim je očitno všeč.
Default avatar

hhhhhh

veste kaj, jaz se pa strinjam z avvtorico. nekaterim se slike vasih otrok na cestitkah zdijo resnicno neokusne.

vecina otrok je lepa samo svojim strasem. zal.