Starševski čvek

prodaja knjig

Default avatar
Doma imam ogromno starih knjig. Zanima me, ali se jih splača prodajat v kakšnem antikvariatu in če, v katerem ter kakšen je postopek vsega?
Default avatar
Napiši mi na zs,če imaš kakšne slikanice za prodati.
lp antonija
Default avatar
Zaslužila s prodajo antikvariatu ne boš, boš pa imela več, kot če jih vržeš v kanto.
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
Ponudba oblačil, obutve, opreme in igrač za malčke:
http://www.mojalbum.com/marsha.
Default avatar
Če daš za simbolično ceno, boš nekaj kupcev gotovo našla tu.
V antikvariatu ti bodo dali samo drobiž
Default avatar
Za Antonijo - slikanic žal nimam.

Za Sparker - želiš povedati na moje vprašanje, da se v antikvariatih ne splača prodajati in je bolje, da jih oddam vsaj otrokom, ko bodo zbirali star papir? Če bi vedela, da gre tudi ta denar v prave roke ... namesto računovodkinjam v žep?

Za Napiši naslove - bolje bi bilo, če bi potem takšen post ostal viden in se čez dan ne bi porazgubil in ga nihče več ne bi bral ali sploh vedel zanjga, ker je tu takšen sistem.
Default avatar
Zakaj bi jih oddala za star papir,jaz bi jih z veseljem vzela.Daj jih raje v Bukvarno Ciproš,če nimaš koga,da bi mu jih podarila,jaz sem strastna ljubiteljica knjig.
Default avatar
Jaz podarim cca 60 knjig, če je kdo zainteresiran, se zmenimo in pridete iskat. Sem iz Ljubljane-Poljane
"I dont care about money, but they are good for my nerves" -Ingmar Bergman
Default avatar
Škoda ,da ste tako daleč,jaz sem iz okolice Maribora,drugače bi pa jih sigurno vzela.Lep dan:))
Default avatar
V življenju sem se naučila, ko sem mnogo stvari podarila in niso rekli niti hvala (pa je bilo to od hrane, do oblačil do vsega, česar je bilo preveč), da ene stvari ne bom več podarila zastonj.

Iz preprostega razloga. Preveč oblačil, hrane, čevljev sem podarila, eden ni rekel preprosto Hvala.

Imam še nekaj reklcev, krilc, hlač, čevljev in jih bom prodala v razmerju številk 40/40, ker tudi sama ne pobiram denarja naokrog in ga zaslužim s svojim delom. Do lanskega leta sem mnogo podarila, ogromno. Tega nihče ne ceni. In mi ni v interesu, da neko društvo nato tudi svoje denarje prodaja za svoj žep, ni mi v interesu, da ljudje prodajajo naprej podarjeno po internetu, zato mi ni v interesu, da pridete do dobrin brez svojega lastnega truda.

Antonija, ne bom jih oddala, niti vrgla v star papir. Ker jih cenim. Raje mi delajo gužvo. Imam pa od Tavčarjaa, Brekova, Rebule, Finžgarja, Voranca, Čapka, Miličinskega, Slovenskih narodnih pravljic, Miličinskega Pravljic od Majhnih besed, velike reči, pa za pobožne bi se našlo tudi kaj in še ostalega ... in ni prostora za naštevati, ker bo jutri to pozabljen post. Zaradi sistema.

Morda pa pride kaj prav še kasneje in bodo knjige ostale pri meni.
Default avatar
Če kaj podariš, ne moreš pričakovati velikih zahval. Podarila si zato, da si se znebila navlake, ki ti ne pride prav in si naredila mesto novim stvarem. Če pričakuješ zahvale je to zelo egoistično in nisi podarila s pravim namenom. Tudi jaz veliko podarim, nekaj pa prodam. Pomembno mi je le to, da mi nekaj kar ne potrebujem ne dela navlake in da tisti, ki ima za tistega, ki mu kaj podarim to uporabno vrednost.
Default avatar
Seveda je egoistično, tako kot je od prvega dne egoistično od tistih, ki to zlorabljajo.Zakaj bi še podpirala lenuhe na račun mene? Trud drugih ni egoistečen, niti moj, če se zanj znajo potruditi.
Default avatar
Želim ti še veliko veselja z knjigami,jaz trenutno nimam denarja ,ker imam neke nepričakovane velike stroške,da bi jih kupila.Upam pa da jih prodaš ali pokloniš komu,ki jih bo cenil in jih ne bo preprodajal naprej.lep pozdrav.
Default avatar
No pa smo tam, točno tam.
Default avatar
knjigarnica je napisal/a:
najbolje je poklicat antikvariate, a ne vzamejo vedno, ker se tudi njim knjige nabirajo. očitno danes ni več takega zanimanja za tiskano besedo, pa tudi minili so časi, ko smo imeli v sobah omare preko cele stene, na policah pa na stotine knjig.
če se ti ne mudi, oddaj v antikvariat in počakaj, če kaj prodajo.

morda pa res določiš neko simbolično ceno in jih bo kdo z mona vzel. se pa strinjam s teboj. tudi sama večkrat kaj podarim, a so določene stvari, ki jih človek pač ne bi kar šenkal, čeprav ve, da zanje ne more iztržiti kdo ve koliko. tudi če nekaterih stvari ne potrebujemo več, še ne pomeni, da so navlaka.
Default avatar
Knjigarnica,

če knjige prodajaš, oglas s seznamom knjig napiši na sosednjem forumu Dom, tehnika in prosti čas, v rubriko "knjižni molji".

Glede antikvariata je pa takole: s prodajo knjig antikvariatu res ne boš zaslužila, boš pa oddala ali prodala VSE knjige. Če jih boš prodajala sama, ti jih bo zagotovo veliko ostalo doma, pa še opravke s pošto boš imela.