Starševski čvek

adventni venček je okrogel

Default avatar
Na k***c mi gre, ker vsi govorijo o "adventnih venčkih", v bistvu pa gre za 4 svečke na kosu lesa. A ni bil venček včasih okrogel? No ne vem, meni kar kocine vzdigne, ko govorijo o venčkih, pa nikjer nobenega venčka. Aranžmaji ali kako bi človek to poimenoval, venčki že niso.

In drugo kar mi gre na k***c: ljudje, ki niso verni, šimfajo cerkev in religijo, a adventni venček pa mora bit. Čemu? Ja, saj lahko kuriš sveče in si delaš aranžmaje in to je vse lepo in prav, ampak advent ima veze z božičem in božič z religijo in j**i ga, tako pač je. Kot bi šla jaz praznovat kurban bajram, pa pojma nimam o njem in ne mislim se spreobrnit v islam.

Tako, povedala sem, če se koga kaj prime, prav, če ne, tudi prav.
Default avatar
sem mislila da bog hoče da smo spoštljivi in prijazni do drugih.. od kje taka sovražnost?:(
Default avatar
Tudi nekristjanom je veliko do tega, da sonce spet dobi novo moč in premaga sile teme ;-). Ne se delat, da ne veste, prazniki ob solsticiju in enakončju (približno) so veliko starejši od krščanstva in res ne vem, zakaj je treba to ponavljat vsako leto dvakrat (enkrat ob božiču in drugič ob veliki noči).

Drugače se pa strinjam, ja, venček je res okrogel. Ampak deska se pa malo čudno sliši. Zato naj ljudje govorijo svojim deskam venčki, če hočejo. Saj smo v svobodni državi, a nismo?
Default avatar
Seveda je adventni venček ali venec ponavadi okrogel,tudi v cerkvi je takšen.Kristjani,ga ponavadi prvo adventno nedeljo nesemo v cerkev in ga župnik blagoslovi.To nedeljo je prva adventna in vsako nedeljo se na venčku prižge ena nova sveča,ki naj bi bila vijolične barve,saj pomeni pričakovanje Jezusovega rojstva.Jaz osebno imam zadnji dve leti venec iz vinske trte,ki pa ni okrogel je pa zanimiv,na njem pa štiri vijolične sveče.Je skromen ,vendar meni zelo ljub.
Default avatar
Cicerika je napisal/a:
Od venčkov :-)))))))
Default avatar
adv.muc je napisal/a:
Vsi venčki so okrogli, zaradi praktičnosti ali domišljije pa ne izgubijo pomena adventa, če so drugačnih oblik. Morda to težko razumeš, saj v tvojem besednjaku ni adventa, ne ljubezni, ne strpnosti. Nam, ki nam ta čas veliko pomeni pusti, da ga doživljamo tako, kot ga najbolj čutimo. Poizkusi biti v adventu strpna in ljubezniva z ljudmi okoli sebe in bo tudi tebi lepo.
Default avatar
Nisem verna, ne hodim v cerkev in šimfam vse po vrsti. Adventni venček - ne, en kos lesa s štirimi svečami si bom pa postavila na mizo, enostavno zato, ker mi je lep. Pa tudi božič imam rada, to pa zato, ker se takrat familija dobi na kupu in je posebno vzdušje. In tebi grem zato na k****c? Ful se sikiram,...
Default avatar
Eni si vzamejo, kar jim je ljubo.Izgovarjajo se pa na vse mogoče.:-))

Dobrodošla v SLoveniji!
Default avatar
[. In tebi grem zato na k****c? Ful se sikiram,...[/quote]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Za sekirat potrebuješ PAMET!
Default avatar
Raje imam bolj moderne zadeve. To pomeni, da tudi pri nas že nekaj let ni klasičnega venčka, ampak je bolj v "stilu z barvami stene";))
Naredim ga sama na velik steklen krožnik, dodam kamenčke v barvi stene v kuhinji, nekaj cimetovih palčk + ena velika sveča v barvi šampanjca:)

Mi je pomembno ja, kaj stoji skoraj en mesec na mizi. Avtorcia, tebi pa priporočam en fajn vikend oddih v toplicah;)
Default avatar
Od praznikov poberem kar mi je všeč, če se dobro počutim ob venčku na dili, zakaj pa ne. Nisem verna, svečke so mi pa všeč, prav tako potica in šunka, pa smrečica in pirhi pa Božiček in Dedek mraz.
Default avatar
Pa če tudi si proti cerkvenim praznikom bi ti lahko bilo - če bi bil širok človek samo to - lahko jasno da je Božič in adventni čas en del velikih družinskih praznikov, ker je bil to čas ko se je družina zbrala z vseh koncev skupaj. Sama Božič večinoma jemljem kot družinski praznik, kar v resnici tudi je. So se dekle in hlapci raztepeni po deželi tedaj vračali na božični večer v družino praznovat. Venčki so okrogli, če pa ti od sovražnosti in nestrpnosti vidiš samo kvadratne , je to tvoj problem. Dosedaj sem videla veliko večino okroglih. Luči, luči..... pa tudi tiste od svečk z adventnih venčkov rabiš v svojem življenju. Lepše bi bilo. Pa nisem neki verski fanatik, ampak venčki na mizi so pa zelo prijetni, posebno zvečer in posebno če so okrašeni s krhlji pomaranč, cimetom, ker vse to tako lepo diši. Čisti hišo in tudi dušo. Zato probaj, pa boš videl kak mir se bo naselil v tebe. Pa si reci da je to aromaterapija, ne pa adventni venček.
Default avatar
glede na to, da imaš tako spoštovanje do božiča ti svetujem da svojo energijo usmeriš v strpnost do bližnjih in ne v obliko adventnega venčka oziroma aranžmaja
Default avatar
Ni nujno, da je adventna dekoracija samo adventni venček, ki pa je okrogel. V naši cvetličarni lahko naročite tudi "adventni pladenj" s 4 svečami. Sveče so lahko seveda različne barve, tudi dišeče. Adventni venček izdelujemo po naročilu, lahko pa tudi izberete že naprej narejen adventni venček.

[url=http://www.cvetličarnairis.eu/]www.cvetličarnairis.eu[/url]