Mladi, ljubezen in spolnost

Odgovarjajo: Psihološka pomoč mladim, dipl. psiholog

spolnost med sorodniki

Default avatar
Kaj si mislite o teh primerih? Naj omenim le svojega.

Pred leti sva šla z bratrancem v hribe - recimo še popolnoma nič zaljubljena seveda poznala sva se od rosnih let. Naneslo je, da sva zvečer morala prespati v gorski koči, seveda v isti sobi. Pogovor je zašel tudi k spolnosti ....Prvič sva začela raziskovati in si ogledovati najini telesi. Tisti večer sem tudi zgubila nedolžnost. Ljubila sva se brez prave ljubezni. Šele naslednji dan sva se zamislila kaj sva delala kot sestrična in bratranec. To dejanje pa naju je tako povezalo, da sva se dve leti kasneje poročila.

Ljubezen med bratranci in sestričnami je sicer še dovoljena, ali zadnjič sem pa slišala za podoben primer med bratom in sestro. To pa ni več dovoljeno - je incest.
Default avatar
Mimica

To kar ti opisuješ je seveda normalno
Sam ne poznam takega primera sem pa slišav zanj pripovedovala mi je moja mama od koder je bila doma kajti pri njih se je to redno dogajalo bratranc in sestrična sta se poročala kar več rodov en za drugim in tudi meni je predlagala da bi se poročiv s sestrično vendar sam tega nisem hotev ker je bilo že preveč porok en za drugim vidva pa če vesta da v familiji tega še ni bilo menim da je to možno brez zadrškov in brez greha če se imata rada vama želim srečen in zdrav zakon z veliko ljubezni.!
Default avatar
oooo bolaaaaaaanoooooooo :S bogi vajini otroci k bojo izmečki nastal :S ojoooooj svet gre res u pm :S
Default avatar
Z bratrancem se porocis lahko samo, ce imas za to dober razlog, kot je npr. otrok. Zato ne zmisljuj zgodb in ne drkaj
Default avatar
miimiica je napisal/a:
Pri potomcih bratrancev je večja nevarnost, da pride do genetskih okvar. Vprašajta dr. preden se odločita za naraščaj.
Default avatar
življenje z bratrancem in poroka zdi nenormalna.
Kot otroci smo se ogromno družili, nikoli pa ni prišli v žlahti do porok.
Moja sodelavka je bila poročena z btarrancem, pa je rekla:
Nismo se žlahtal! To je bil za njo izgovor.
Druga sodelavka pa je rekla: Kri ni voda!
Kar je res!
Default avatar

Meni se
se čiiiist strinjam s tabo :)
Default avatar
To je čist normalno takih zvez in zakonov poznam kar dost pa nikjer ni blo kaj narobe pa so se poročal kar en za drugim več generacij vi pa taga zganjate res pa je če se da ognit se dajta če pa ljubezen vsplamptela pa kar nadaljujta pa velik sreče v zakon vama želim
Default avatar
Miimiica. Kako pa so starši in prijatelji reagirali na vajino poroko?
Default avatar
Saj ni res, pa je.....
Pa kaj je narobe s tem svetom?? Niti živali se ne razmnožujejo med sorodniki, človek pa je očitno izmeček narave. Nič čudnega, da je toliko genskih okvar otrok iz takih ''družin''.
Ogabno!
Default avatar
miimiica je napisal/a:
Povedal ti bom resnično zgodbo. Zaključke iz nje potegni sama.

Poročila sta se bratranec in sestrična in imela tri otroke, dva fanta in eno hčer. Otroci so odrasli in pokazalo se je naslednje;

fanta sta bila po zunanjosti izrazito neprivlačna, majhna in zgrbljena, grda v obraz, s preveliko glavo,napram telesu, ipd..., eden od njiju je bil opazno duševno prizadet, drugi na videz nekoliko manj, a nobeden od njiju si ni bil sposoben ustvariti družine. Preživljala sta se z delom na majhni kmetiji, delom v gozdu in s krivolovom divjadi. Svojih težav sta se zavedala. Pila sta žganje v velikih količinah, kot pijejo drugi vodo. Liter žganja na dan je bil včasih ves njun obrok med težaškim delom v gozdu. Veliko sem se pogovarjal z njima še ko sem bil otrok in pripovedovala sta mi, kako se naredi zanka, da se ujame srnica na stezici do potoka, kako sta lovila srnjaka in so ju zasledovali v snegu lovci, pa sta šla vzvratno proti domu po lastnih stopinjah nazaj in zmedla lovce in podobno... Oba sta umrla zaradi pijače in nista imela otrok.

hči, sestra od teh dveh moških, je bila na videz v redu, poročila se je in imela otroke, tri fante in eno hčer. Od treh fantov je bil eden na videz povsem podoben po zunanjosti in tudi drugače, svojima stricoma, ni se oženil, ker za to ni sposoben. Enako, kot strica, tudi on pije. Drugi je na videz v redu, a živi samotarsko življenje zraven koče svojih stricev. Tretji se je oženil, je nekakšen obrtnik, a je pijanec in je več časa pijan, kot trezen. Ta hči se je poročila in pokazala se je vsa dediščina poroke v sorodstvu - ima otroka, hčer, ki ima odprto hrbtenico, zajčjo ustnico, je na invalidskem vozičku..., drugače pa je brihtna punčka, a zaznamovana za vse življenje. Od celega rodu ni v tretjm kolenu ostalo - nič. Narava je sama izločila prav vse potomce, ki so izšli iz sorodstvene zveze bratranca in sestrične, njihova genska zasnova je bila neustrezna in neperspektivna za ta svet. Bili so slepa veja razvoja človeške vrste.

Povedal bi ti rad tole. Če je tvoja zgodba resnična, se zavedaj, da to ni naravno. Naravni zakoni so neusmiljeni, pošteni in ostri kot britev, odrežejo vse, kar je napaka narave. Četudi jih ti prekršiš in si dopoveduješ, da bo vse v redu, ne bo. Narava bo sama izločila vse potomce z napakami v genih. Pri živalih se to, kar počneš ti, imenuje povratno križanje in se izvaja kontrolirano, namreč; s povratnim križanjem se določene dobre lastnosti okrepijo, a istočasno se krat deset bolj okrepijo tudi slabe in se prenesejo na potomce. Zato se pri živalih dobre potomce z okrepljenimi zaželjenimi lastnostmi ohrani, slabe pa izloči, to naredi rejec, če gre za rejo živali. V naravi, pri divjih živalih, prihaja tudi do povratnega križanja, tam je selektor narava sama - slabi potomci poginejo in se ne razmnožujejo dalje, če slučajno se, pride do izločitve vseh potomcev, ki podedujejo slabe lastnosti, saj se te le še krepijo z vsakim naslednjim rodom. V primeru človeka naj o tem ne odloča narava, ne nagon, ampak človekov razum in znanje, poznavanje zakonitosti dedovanja. Izkušnje kažejo, da je križanje v sorodstvu nezaželjeno, saj se napake potencirajo mnogokrat bolj, kot dobre lastnosti. Posledica takih zvez so ljudje, ki trpijo in na koncu umrejo brez potomcev. Odgovornost za to je na tistih, ki se nepremišljeno ali celo premišljeno spuščajo v neprimerne zveze.

Lep pozdrav,
m
Default avatar
jej je napisal/a:
Kakšna neumnost. Ravno nasprotno - seveda se.
Default avatar
A res? Ma nemoj?? Daj kakšen primer.. Npr. moški samci po navadi morajo zapustit svoje krdelo/čredo prav zaradi tega. Že narava je poskrbela, da ne pride do takšnih primerov in genskih mutacij, ki pomenijo propad krdela oz. ko gvoorimo o ljudeh, propad civilizacije.
Ma ti nimaš pojm o pojmu. Preberi si kakšno knjigo o genetiki. Za obstoj človeške vrste mora biti v neki skupnosti (narodu) vsaj 50.000 edink, sicer gre vse skupaj nekam..
Default avatar
Pozdravljeni. Ta post je sicer že star, pa vendar moram nekomu povedati. Tema se navezuje na spolnost med sorodnikoma. Meni se je to zgodilo, star 32, zdrav normalen z dobro službo in nekaj izobrazbe, ki mi je kljub sodobnemu času tehnologije in pameti, zameglila um.

Spoznal sem svojo mrzlo sestrično (moj oče in njen sta bratranca). Prej se nikoli nismo videli, niti družli. Sexala sva od prvega srečanja točno 14 dni, saj me je v to ona prepričala. Bolj sem trdil, da sva sorodnika in, da tole ni normalno, bolj je ona govorila nasprotno, da to ni nič, da pozna zakone in pravila in, da nama ne more biti nič. Po dveh tednih mi je pa oči odprl kolega z izjavo (sorodnice pa ja ne moreš FU*....). Od tega je že eno leto in jaz se ne morem sprijazniti z dejstvom, ki me še danes boli v obliki tesnobe, prešel sem skozi anksiozno stanje, zaradi tega gnusa, ki ga nosim v sebi... Nisem nemoralno naravnan človek, nebi skrivil lasu otroku, nikoli nebi podprl veze med sorodniki, pa vendar me je doletelo....
Po enem letu še vedno ne morem spoznavati novih žensk in ne morem dojet, da sem se lahko v kaj takega spustil...
Kaj naj naredim, da bo ta gnus za zmeraj izginil. Čeprav se tega ne zavedamo je odnos med sorodniki še vedno nemoralno početje in v to sem sedaj, ko se gnusim sam sebi trdno prepričan. Zakaj nisem kontroliral svojega nagona, zakaj me je spravila tako daleč?
Ne razumem se....rad bi, da izgine že enkrat vse v povezavi z njo iz mene. Gnusim se sam sebi...

Moderatorji

Psihološka pomoč mladim , dipl. psiholog
Psihološka pomoč mladim