Starševski čvek

a se vam zdi to primerno darilo

Default avatar
da 4 članska družina prinese slavljenki za 18.rojstni dan eno 100 gramsko čokolado (iz Hoferja)??

jaz če ne bi imela za primerno darilo, ne bi niti prišla.
Default avatar
naši stari starši in še starši so živeli v času ko so se obdarovali s suhim sadjem, lešniki in orehi ker drugega ni bilo, mar te ni sram da danes tako razpravljaš o vrednosti nečesar kar podariš iz srca?
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
pusti stare starše, takrat je to bilo 'normalno', danes so drugi cajti. a ti mogoče še danes nosiš suho sadje in darila v vrednosti enega evra?
Default avatar
res ne razumeš, kajne? :)
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
Ni iz srca, iz hoferja je!
Default avatar
Mogoče pa nimajo? Ste pri vas doma materialisti?
Default avatar
FriLLox je napisal/a:
Pomojem ta čokolada ni bila podarjena iz srca, bolj podobna je tistemu "nekaj na brzino" oz. "glih tolk, da nekaj nesemo". Ne pravim, da pa moraš za darilo zapraviti celo bogastvo, ampak vseeno se lahko malo potrudiš. Kakšne 2,3 malenkosti, lepo zavito, čisto drugače zgleda kot pa ena sama čokolada.
Default avatar
o moj bog je napisal/a:
Lahko bi ji prinesli tiste najmanjše po 30 gramov, bi jih lahko večim naprej odnesla...:)))
Mislim... sami materialisti!!! A to, da so sploh prišli, pa ni darilo?? Pa zakaj ste tako klin... grabežljivi?
Default avatar
Meni se ne zdi primerno, da o tem razglabljaš na forumu, mislim cela drama zaradi ene čokolade. Pa komu mar, bo že prebolela tamala, tako ali tako ima najbrž polno rit vsega. Brezveze!
Default avatar
to je poniževanje! jaz bi tudi naslednjič na njihov rojstni dan prišla s celo familijo in podarila en čigumi.
Default avatar
Materializem gor ali dol - darilo ni primerno. Čokolada se lahko podari, če mimogrede uletiš nekam na kavo, za 18 rojstni dan pa se vsekakor pričakuje kaj več. Mene bi bilo sram.
Default avatar
Ponavad vsi ful pohvalijo hoferjeve čokolade:)
Meni in mojim otrokom sem privzgojila, da se rojstni dan prazmuje, ker smo se takrat rodili, ne zaradi zabave in niti slučajno ne zaradi daril. darila spadajo zraven, ni pa stvar obdarovanca, kaj mu bo povabljeni kupil. Ne vem, kaj je tolk razlike 18 ali 17 let. 18 je verjetno pomembno otroku, sploh če so mu starši skoz tupili v glavo, le počakaj, da boš polnoleten, drugače je pa zame rojstni dan kot rojstni dan in ne vem zakaj pričakovati več. kaj bo potem šele za 20, pa 25 in 30 let? Se mi zdi lepo, če si starši lahko privoščijo in za svojega otroka dajo več, če jim to toliko pomeni, nikakor pa tega ne smeš pričakovati od drugih.
Default avatar
Mi smo prinesli bobnboniero iz lidla. Pa nas ni bilo nič sram. Saj so povabili NAS in ne darila, mar ne?
Default avatar
o moj bog, pa kdo ali kaj je tebi bog?

In ja, jaz ljudem podarim verdnote kot so čas, misel-razmišljanje, neko dejavnost... skratka za obdarjenca se želim potrudit. Materijalno pa največrat izkažem naklonjenost prav z suhim sadjem, kozarcem medu, domačim sokom, sezonskim sadjem in zelenjavo, kaj tehničnega naredim za nje... V vsem tem pa je moje delo in način bivanja, ter uporabnost darila.

Sicer sem pa mnejna, da je normalno da slavljenec RD, obdari ljudi ki ga imajo radi, so ga vzgajali, so ga naredili to kar je. Običajen način praznovanja in obdarovanja pa se mi ne zdi normalen.
Default avatar
o moj bog je napisal/a:
A ti bi raje videla, da nihče ne pride, če nima dražjega darila? Ste pa materialisti!
Aja, pojedli so najbrž več, kot je vredna ena čokolada!
Default avatar
Če nekdo nima denarja, lahko darilo tudi naredi. S tem, bi dal darilo iz srca. Ta čokolada je pa takole: pejd v rit. Resnično neprimerno darilo.
Default avatar
Poznam babico, ki je poskusila, kako bo na takšno darilo reagirala ena od vnukinj. Pod ovitek čokolade pa je spravila bankovec, ki je bil "glavno" darilo. Odločila se je, da zanj pove le, če bo vnukinja reagirala brez kakšne vidne užaljenosti ali občutka, da je dobila premalo, pa čeprav morda brez pojasnila bankovca sploh ne bi opazila ali bi ga celo raztrgala pri odpiranju čokolade ... Ugotovila je, da je njena vnukinja v redu deklič ...
Default avatar
Jaz sem poleg 100g čokolade dala še 100€, pa slavljenec ni povedal mami za 100€, ampak samo za čokolado.
Default avatar
Moj mož sicer obožuje Hoferjevo Choceur mlečno čokolado :).
O zadevi vem premalo, da bi sodila, ali gre za denarno ali pomanjkanje čustvene inteligence,
tudi ne vem, kakšni so odnosi med to družino in slavljenko.
Res ima veliko mladih danes vsega polno rit, ampak jaz mojim podobno starim nečakom in nečakinjam rada podarim denar na zabaven način (v balonu, na rožici, v škatlici čigumijev...).
Default avatar
ninan je napisal/a:
kakšna patetika.