Forum.Over.Net

Starševski čvek

tibetanske vaje

Default avatar

Mantra K.

ali izvaja kdo tibetanske vaje (5) pomlajevanja? kakšni rezultati?
Default avatar

tibetanka

sem jih dolgo, bom spet morala, ker me spet nekaj hrbtenica matra.

to so super vaje, kar delaj jih ti ne bo žal, gre za raztegovanje, odpiranje čaker in čisti pretok energije skozi telo, pa še na zdravje res dobro dene.

kakšen rezultat pa sicer pričakuješ?
Default avatar

Mantra K

nasploh boljše počutje?
Default avatar

Finkica

Jaz sem se pa toliko pomladila, da se mi je vrnila menstruacija, da lahko spet seksam. O penziji ne razmišljam več, raje bom delala ....
Default avatar

ojej ha ha ha

Finkica je napisal/a:
Ha ha ha, to sem se nasmejala ob tem! Hvala za tole....

Jaz sem se sicer nekaj časa trudila, pa mi ni šlo glih od rok ... baje pa zelo pomagajo pri težavah z bolečim hrbtom......
Default avatar

sensay

Sem začela septembra, ravno danes sem dopolnila 21 ponovitev vsake vaje. Učinki? Trenutno, razen dobrega počutja in občutka, da delam nekaj zase, nič revolucionarnega. Učinki so tako in tako dolgoročni. Stara sem 40, bom pri 60-ih povedala, kako uspešna sem bila. Učinki bodo in so zgolj ob redni vadbi.Preberi si še knjigo o tibetanskih vajah, pa ti bo bolj jasno, kaj pričakovati.
Default avatar

tibetanka

tibetančki naj se ne bi delali več let skupaj, je treba pavze delat, jaz jih priporočam vsakemu, ker je razlika, boljše počutje in tudi zdravje na sploh, kar se prehladov in tega tiče ...

kar loti se in bodi pridna, niti ni nujno da jih delaš 21, tudi manj je bolje kot nič! ampak začni s tremi!
pa med menstruacijo niso ravno priporočljivi, med nosečnostjo pa sploh ne.
Default avatar

tanjaB

tibetanka je napisal/a:
Tega glede pavze pa ne razumem, tudi v knjigi nisem tega zasledila, z možem jih delava že kakih 15 let, kaka mala prekinitev sicer je - zaradi bolezni, včasih na dopustu, jaz med menstruacijo,

Glede učinkov- kake revolucionarne spremembe ni, je pa dobra gibljivost, počutje, seveda pa ne morem reči kako bi bilo, če jih ne bi delala.
Vsekakor je dobro ker že zjutraj nekaj narediš zase, se ogrejež, dodobra prebudiš...
Default avatar

vednoboljša

Tud jaz jih delam že nekaj let. Sem se kar namučila na začetku, so se mi zdele težke. Ampak zdej jih pa naredim v treh minutah in pol, če ti to kaj pove. Pa ljudje me sprašujejo, če sem športnica, če sem maratonka in podobno. Se jim samo nasmejim, nisem ne eno ne drugo. Sem pa "tibetanka"!
Default avatar

Tudijazne

Tudi jaz prvič slišim, da naj bi delal pavzo vmes, pa sem si prebrala obe knjigi o tem. Tibetanci so pa sicer zelo v redu, se strinjam s tanjoB, še posebej za hrbtenico.
Pozdrav!
Default avatar

delam tibetančke

tanjaB je napisal/a:
Tudi jaz prvič slišim o pavzi. Tanja B. lepo je, da delata z možem te vaje že 15 let. Če jih nista nikoli zares prenehala delati ne veš, kakšna je razlika, če jih ne delaš več. Jaz sem jih delala več kot 4 leta. Letos sem prišla v meno - bilo mi je zelo vroče - pa sem vaje kar opustila. Razlika je bila očitna. Počutje na psu, bolečine v hrbtenici in v vratu, splošna otrdelost udov - no, zdaj sem pridna nazaj. Danes sem prišla do 13 ponovitev.