Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

sončki princi princeske

Default avatar
Mene pa zanima zakaj svoje otroke poimenujete princi, princeske sončki res me zanima to. Pa še to zakajmme vsi sprašujejo namesto koliko je težka tvoja hčerka koliko sta težki ali pa ko sem bila noseča kdaj greta rodit, saj rodila sem jaz ne mož.
Default avatar
Našo punco poimenujem/o po imenu(nikoli deminitiv). Tudi, ko z njo komuniciramo (stara je 10 mesecev). V naintimnejših trenutkih , seveda, tudi malo drugače;). Niakor pa je ne "obkladamo" s princeskami, sončki ipd. Tudi o njej ne govorimo kot o princeski, sončku, ampak naša xy, naša punca.
Ko sem šla rodir, je šel oči zraven in bil tudi pri porodu. Babica je rekla: sta prišla rodit? To mi je bilo samoumevno, daj je bil ves čas zraven in, vsaj meni, v veliko pomoč.
Default avatar
??
Default avatar
Enim ženskam se skisajo možgani, ko se jim rodi otrok, taka da nič čudnega Jaz sem že videla na avtu, da imajo tisto nalepkico in gor napisano princ v avtu. Ali pa ena moja znanka kar naprej naša lepotička naša lepotapol pa ni čudno, da so današnji otroci takšni kot so.
Default avatar
Napisano "Baby on board". To je čisto iz varnostnih razlogov. Da bi pa napisala princ/esa ali celo ,,,princ /princesa , mi pa na pamet ne pade. Nekateri imajo celo uokvirjene slike. Mislim, da to ni neka grozna "ljubezen", bolj "napihovanje" !? Se motim? Kaj pravite?
Default avatar
Se popolnoma strinjam stabo ulica vide alič enim se res skisajo možgani, ko postanejo mame. Svojega otroka vedno poimenujem z imenom Nič se ne motiš na avtu imamo, to je navadno napihovanje moj princ, moj sonček, moja lepota vse si mi pa kaj je takim ženskam.
Default avatar
Kako - varnostnih razlogov? A če ti to piše na avtu, potem voziš bolj pametno in zbrano?

Ali drugače - če ti to ne piše, v tisti avto se lahko zaletim, v takega z napisom pa ne ???
Default avatar
You, stupid ! Iz varnostnih razlogov pomeni: če je nesreča in reševelci,gasilci, policaji vidijo tako nalepko na avtu...ukrepajo temu primerno. Naj ti razložim še : temu primerno!??
Default avatar
Ja, vse to skupaj je prav bolano. In na živce mi gredo tudi pogovori v stilu: nam rastejo zobki (haloooo, pri 30 ti rastejo zobje???), bolani smo, suhi smo, .......
Default avatar
varnostnih razlogov ?????????? je napisal/a:
Imamo še ljudi, ki...,joooj !! ?
Default avatar
Moja dva sta v resnici moja ljubčka, samo kjerkoli ju bom predstavila, bom rekla ali tamal ali pa po imenu, itak ponavadi moram povedat, kaj sta ušpičila, spet. Nisem pa uporabljala dvojine za jesti in spati za otroka, vsaj namerno ne, čeprav sem usta pri hranjenju striktno odpirala zraven.
Default avatar
Ja, pa mi razloži še, kaj pomeni: temu primerno? Kaj pa tisti, ki tega nimamo - a tisti pa nismo deležni primernega reševanja? In a misliš, da tisto nalepko ob zmečkani pločevini sploh kdo opazi? Naredijo reševalci krog okrog avta in preverijo, če je gor nalepka? In če nalepka je, princev in princesk pa v avtu ni, kaj pa potem?

Včasih imate v svoji zaplankanosti pa zagledanosti v svoje sončke take idiotske, da človek verjeti ne more.
Default avatar
Jaz pa mam eno znanko, ki kar naprej pravi, da ji je mali vse na fb piše vse si mi ves moj svet , smisel mojega življenja. S prašujem se včasih če to misli resno al pretirava.
Default avatar
regica tz je napisal/a:
Mogoče misli resno in jji je otrok res ves svet. Samo bogi otrok in boga ona, ko bo otrok odrasel in šel po svoje.
Default avatar
Pa kaj vas briga kako kdo poimenuje svojega otroka? Kakor komu paše. Če vam to ni všeč, pač ne bo ne sonček, ne prinček, ne princeska, bo pač Lojz, Marija, Jože....
Res nimate pametnejšega dela kot se vtikovati v tuje zadeve? Žalostno!
Default avatar
eheh je napisal/a:

Če mački na rep stopiš, zacvili.
Default avatar
Poleg "princess on board" bi se najbrž našel še prostor za "bedak za volanom".
Default avatar
100 let je napisal/a:
:-))) vidiš, kako lahko hitro brcneš v temo! Nimam otrok, če ti to kaj pove! Ampak mogoče ti ne, ker ne deluješ preveč brihtno he he. Na živce mi pa gre vsakodnevno vmešavanje v čisto osebne zadeve posameznika. Vsak se odloči tako kot mu je všeč, če tebi ni, ti pač ni. Ampak danes pač ne znate delati drugega kot nekoga opravljati, oglodati do kosti, če ni drugega pač to, kako imenuje svojega otroka. Bog vam pomagaj, res nimate lastnega življenja?
Default avatar
Ha,ha,ha, polepšala si mi dan nasmejala sem se do solz ampak res to bi blo dobro bedak za volanom poleg princ v avtu
Default avatar
Ljubica draga pa tu samo komentiramo, izmenjujemo mnenja meni tudi ni normalno da svojega otroka pred drugimi ljudmi nikoli ne poimenuješ po imenu ampk vedno moja princeska meni je to bolano do konca.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic