Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kaj bo danes za večerjo?

kaj bo danes za večerjo?

Pri nas fižolova enolončnica s klobaso, zraven pa razmišljam kakšno pecivo naj spečem – kakšni predlogi za dobro in hitro pecivo?

Jagurtovo pecivo za osnovo pa kakšno sadje daš notri.

Nič ne bo, grem danes gledati Mačko na vroči pločevinasti strehi…., se bova danes vsak po svoje nekje najedla 🙂

to jeste za večerjo??mislim..pol pa ni čudno,da je tok ljudi debelih…pa ne se takoj zgovarjat začet,da ste vsi suhi in fit..

Pri nas ne večerjamo…otroka jesta ob šestih in to je to.tako sta navajena in sploh ne pomislita na hrano kasnej.

Točno tako. Zato, ker kosila sploh nimamo, če te zanima. Otrok je pa presuh, ima cca 10kg manj kot sošolci, tako da ne skrbi glede naših kil. Poleg tega je otrok zelo slb jedec, zato tudi kuhamo večerje.

jaz večerjam kadar sem lačn, pa četudi je to ob 23.00. a je že tako da mi ni treba pazit na “postavo in linijo”, sem eden izmed tistih ki se zelo težko sploh kaj zredijo 🙂

in ja, sem fit in poln kondicije :))

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Točno tako. Zato, ker kosila sploh nimamo, če te zanima. Otrok je pa presuh, ima cca 10kg manj kot sošolci, tako da ne skrbi glede naših kil. Poleg tega je otrok zelo slb jedec, zato tudi kuhamo večerje.[/quote]
pa sej sem pričakovala tak odgovor o tebe,…hehe
mal provociraš glede fižola in klobase a ne???nimaš v službi kej delat,kot razmišljat o večerji…to veliko pove o tebi…ejejejjjjjj…ti ne zavidam tako težke večerje!če je otrok lahek,ga lahko napitaš s čim drugim,ne pa s fižolom in klobaso…ti si pa kuharica in pol..tako in drugače..dober tek

Točno tako. Zato, ker kosila sploh nimamo, če te zanima. Otrok je pa presuh, ima cca 10kg manj kot sošolci, tako da ne skrbi glede naših kil. Poleg tega je otrok zelo slb jedec, zato tudi kuhamo večerje.[/quote]
pa sej sem pričakovala tak odgovor o tebe,…hehe
mal provociraš glede fižola in klobase a ne???nimaš v službi kej delat,kot razmišljat o večerji…to veliko pove o tebi…ejejejjjjjj…ti ne zavidam tako težke večerje!če je otrok lahek,ga lahko napitaš s čim drugim,ne pa s fižolom in klobaso…ti si pa kuharica in pol..tako in drugače..dober tek[/quote]

Jaz nič ne provociram, taka bo pač večerja in mnjami, se že veselim. Cela družina ima to rada. Tebi pa dober tek s tofujem in kuhano zelenjavo, no ja, kaj takega verjetno jeste pri vas. Zdravega in ne preveč težkega:) No ja, imaš pa zato bolj težak karakter:))

… kostanj! 🙂
Pa vinček ta mlad 🙂

Le kaj je narobe s fižolovo mineštro ? To je pa ja zdrava hrana in še zelooo dobra po vrhu.

Živi in pusti živeti

to pa sploh ni res..tofu??slišala že,jedla nikoli.nobeden od nas.ker vsi zelo radi jemo meso.za mene ni boljšega kot kak kos fajnga oojka,toplega,pa pohanje,al pa pečen piščanček…mmmm…vsi pri nas imamo to radi..
Jaz sem danes pojedla malo prejle dva senviča..
Za kosilo pa bojo makaroni z mletim mesom…
Govorim samo za večerjo,ki je pri nas ne jemo,če jo pa že kaj pa ne fižola in klobase…ne se razburjat no,se vidi,da preveč hrane škodi…hehe…brez zamere,mam čas,ker mam nogo v gipsu in sem v bolniški…vseeno ober tek..

Tak, ki je SENVIČE, pa se o prehrani raje naj ne oglaša,….hm,….

fižolova mineštra je zame tudi zelo zdrava, tudi pri nas večkrat na jedilniku, tudi za kočerjo, le zakaj ne,…..

ja,sej vem no..sendvič….sori no..mi na tel.črka D ne dela vedno,morm bolj pritisniti…opravičilo….

Danes imajo otroci krožke, jaz delam do 17h. Jedli bomo najprej ob 18h, torej nič težkega.

Rižoto z morskimi sadeži in zeleno solato s koruzo. Čisto dovolj bo.

Jaz tudi zelo pazim kaj jem. To se mi zdi pametno in ne vem zakaj se potrebno norčevati iz tistih, ki pazijo kaj dajo v usta. Striktrno ne jem klobas, pečenic, krvavic, salam, paštet. Od mesa jem samo piščana in purana (seveda ne ocvrtega) in tuno. Ne uporabljam rastlinskega olja, zadnje čase uporabljam samo kokosovo mast in olivno olje za solate. Od sladkarij samo temno čokolado, najmanj 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Kosila imam največkrat večinoma zelenjavna (tofu z zelenjavo in solata mi je naravnost super), skoraj ne uporabljam ničesar iz bele moke, kruh jem mogoče 2x na leto, pijem samo vodo in zjutraj kavo, za večerjo pa spijem kakšen jogurt, pojem tuno z zelenjvo brez kruha ali pa nič. Če se rekreiram, kar je obvezno 4x na teden) spijem beljakovinski šejk za večerjo.

Fižolovo mineštro tudi naredim, brez moke in seveda brez klobase pa ne za večerjo:))

Ne vem zakaj se je potrebno norčevati, meni se zdi veliko bolj pametno da paziš pri hrani kot pa da se filaš s pohanjem, salamami, kruhom, cukrom. Samo poglejte koliko je srčno žilnih obolenj in debelosti pa raka na črevesju. Jaz tudi mojemu težim zaradi hrane, ker nočem da mi ga pri 60-h infarkt kot je njegovega očeta, ki je jedel samo tisto od česar je kapljala mast.

No, nimam pa otrok čeprav je pa res da dvomim, da bi otroku zvečer dala fižol, klobaso pa še pecivo. Mogoče, če bi bilo to pozno kosilo ampak sigurno brez klobase, malo peciva bi mu pa privoščila, zdaj sem ravno začela delati super dobra peciva brez jajc, s polnozrnato moko in veliko sadja pa temno topljeno čokolado.

Tak, ki je SENVIČE, pa se o prehrani raje naj ne oglaša,….hm,….

fižolova mineštra je zame tudi zelo zdrava, tudi pri nas večkrat na jedilniku, tudi za kočerjo, le zakaj ne,…..[/quote]
Zakaj ne za večerjo?
Zato ker me pol celo noč zzzzebe!

Ker mam skoz kovter v lufti;)

Saj mi nebi verjela, če ti povem, da je klobasa bolj zdrava, kot z antibiotiki nafilan piščanec ali celo puran, kajne,…no pa je res,…..še posebej, če je klobasa ali salama domača,……ampak takšno novodobno razmišljanje o “ZDRAVI” prehrani je a res too much, no,…….daje malo svoje telo poslušat, prosim,……

Ja, no, piščanc je lahko nafilan z antibiotiki, puran pa pač ne.

In zakaj ne???

Kaj misliš?

Nebi vedela, lahko poveš?

Ker ti bo puran prej krepnil kot zrasel, če ga greš nafilat s toliko hormoni, antibiotiki in ostalim sranjem, kot se to fino da naredit pri piščancu. Zato je puranje meso bistveno bolj zdravo – seveda, če ni govora o kakšnih domačih piščancih.

Ojoj, to pa ne vem, če bo ravno držalo. Npr.:

http://www.aktivni.si/zdravje/pazite-se-pokvarjencev/

pa:

http://www.zzv-go.si/fileadmin/pdfdoc/OdpornostMikro.pdf

Pa saj ti vse pove umetni okus purana,…blak, bljak,….ne meni je ogaben, ker se v njem prav čuti okus po umetnem sranju.

Bo domača suha klobasa kr ok, hvala!

Pa tega je kok hočeš:

http://online.wsj.com/article/SB10001424053111904823804576504570429330918.html

Tole si grem pa prav z zanimanjem prebrat, ker ponavadi so informacije ravno obratne. Hvala za linke!

Saj mi nebi verjela, če ti povem, da je klobasa bolj zdrava, kot z antibiotiki nafilan piščanec ali celo puran, kajne,…no pa je res,…..še posebej, če je klobasa ali salama domača,……ampak takšno novodobno razmišljanje o “ZDRAVI” prehrani je a res too much, no,…….daje malo svoje telo poslušat, prosim,……[/quote]

.. se strinjam 🙂
če ne kupuješ piščancev pri kakšnem kmetu, potem se res ne prehranjušeš z zdravim mesom. Pa tune tudi… polno težkih kovin.

sem imela enkrat eno dolgo debato s strokovnjakinjo za prehrano: ona pravi, da polnozrnata moka ni ravno zdrava, v lupini semen se shranjujejo pesticidi, s katerimi so žitarice škropljene. Tako, da spet si tam, če kupuješ moko iz bio pridelanih žit ok, drugače pa nisi veliko strorila za svoje zdravje – maščoba sicer od tega ne kaplja, se pa zastrupljaš na drugačen način.

Poleg tega pa se nekateri vitamini topijo le v maščobah.

Po pameti 🙂

New Report

Close