Homeopatija

ADHD - homeopatsko zdravljenje

Default avatar
Oprostite, prehitro mi je poslalo sporočilo - prosim, če bi lahko obe sporočili "zlepili"...

Skratka, zasledila sem, da naj bi bili učinki homeopatskega zdravljenja ADHD dobri. O homeopatiji ne vem praktično nič, zato vas prosim, če lahko o tem kaj več napišete - kako poteka, kakšni so učinki, vaše izkušnje, s čim točno se zdravi, kje se to kupi, kako hitro deluje,... nenazadnje pa tudi, kje oziroma pri kom se bi lahko oglasili (pri vas?) in koliko stane.

Najlepša hvala za odgovor. Lep pozdrav,

zaskrbljena mamica
Default avatar
Spoštovani.
Hvala za vaše vprašanje. Vidim, da vas stvar zanima, zato vas vljudno vabim, da si za začetek preberete nekaj osnovnih stvari o homeopatiji. Lahko na moji spletni strani, kjer sem poskušal razložiti precej stvari na laikom razumljiv način, a obenem strokoven in temeljit.
http://www.celostnozdravljenje.si/jost/
Na moji spletni strani so tudi podatki, kako se pride do mene in kakšne so cene mojega dela. Lahko tudi pogooglate in obiščete spletne strani drugih slovenskih ali tujih homeopatov, da dobite še večjo širino.
Kar se konkretno tiče zdravljenja ADHD, iskreno povem, da sploh ne poznam medicine, ki bi lahko za umirjanje teh otrok naredila toliko, kot to lahko naredi homeopatija to pa na povsem naraven način, brez stranskih učinkov in predvsem trajno. Nekaj takih otrok sem zdravil že sam, motnja je globoka in zdravljenje včasih traja nekaj več časa, rezultati pa še mene pozitivno presenečajo. Res, toplo priporočam!
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Spoštovani!

Hvala za odgovor. Sem še malo okrog pogledala in se mi zdravljenje ADHD s homeopatijo res sliši obetavno. Preden pa se odločimo za obisk pri kateremu od homeopatov ali pri vas, bi vas vprašala še tole:

1. Ko pravite, da je zdravljenje ADHD s homeopatijo bolj dolgotrajno - o kakšnem časovnem obdobju je govora, da se pokažejo prvi učinki (tedni, meseci)?
2. Ali homeopatska zdravila res nimajo nobenih negativnih stranskih učinkov? Tudi dolgoročnih ne? Brala sem o prehodnem poslabšanju stanja - ali to velja tudi za ADHD? Na kakšen način se lahko pokaže?
3. Pišete, da je ozdravitev trajna. Ali lahko kaj več napišete o tem? Ali to pomeni, da je otrok tudi ob prenehanju jemanja zdravil za vedno ozdravljen? Koliko časa ponavadi otrok jemlje zdravila, da se lahko reče, da je trajno ozdravljen?
4. Ali homeopatsko zdravljenje pomaga pri vseh otrocih? Kakšen je približno odstotek tistih, pri katerih ne pomaga? Kaj so lahko razlogi za to in kako se ukrepa, če ne pomaga?
5. Ali je pri homeopatskem zdravljenju pomembno sodelovanje šole, ki jo otrok obiskuje (v smislu dajanja zdravil, poznavanja tega zdravljenja) - imam občutek, da pri nas v šoli za tako zdravljenje še niso slišali...
6. Ali homeopatsko zdravljenje pomaga tudi, če ima otrok poleg ADHD nekatere težave iz spektra avtizma (naš ima sum na aspergerjev sindrom in je trenutno še v postopku diagnosticiranja)?

Vnaprej hvala za odgovore in lep pozdrav.
Default avatar
Bom odgovori kar po vrsti.
1. Pri zdravljenju katerekoli motnje je pri homeopatiji zelo težko govoriti o kakšnih rokih, v katerih lahko garantiramo uspeh. Predvsem je odvisno, kako hitro homeopat najde takšno homeopatsko zdravilo za tega posameznika, da res zadene v jedro problema. Včasih se to zgodi po prvem pregledu in prvem zdravilu in tedaj lahko pričakujemo bistveno izboljšanje stanja v nekaj tednih, drugič pa lahko prej zamenjamo kar nekaj zdravil, ki vsako nekaj naredi, ni pa tistega preboja, ki se zgodi, ko končno najdemo pravega. Sam pravim, da nekaj časa hodimo kot mačka okrog vroče kaše.
Hitrost ozdravitve pa je v veliki meri odvisna tudi od globine motnje. ADHD je zelo heterogena skupina motenj, ki jih uradna diagnostika meče v isti koš, ker se pač kažejo s slabo pozornostjo in hiperaktivnostjo, je pa vsak tak otrok zelo specifičen. Pri nekaterih je motnja bolj funkcionalna in površinska, kar se da hitro popraviti, pri drugih je bolj globoka in vezana na organske povezave v možganih. V teh primerih je motnja rada povezana z motnjami avtističnega spektra ali kašnimi drugimi sindromi in je težje ozdravljiva in zdravljenje tudi dlje traja. Se pa da mnogo narediti, še posebej, če je otrok mlajši in se možgani še močno razvijajo. S homeopatijo se da ta razvoj preusmeriti v bolj pravega in zdravljenje je zelo uspešno. Ko pa so enkrat povezave sklenjene, so uspehi zdravljenja slabši. Kakorkoli že, pri globlji motnji lahko pričakujete najmanj eno leto trajajoče zdravljenje.
2. Homeopatska zdravila zagotovo nimajo nobenih dolgoročnih negativnih stranskih učinkov. Prav zato jih tako redčimo. Lahko pride do prehodnega poslabšanja stanja v začetku jemanja zdravila, ne moremo pa vedeti vnaprej, kako bo to izgledalo. Včasih se ojača glavna težava, drugiš se pojavi kakšna druga reč (kakšna vročina, driska, slabo počutje, brez energije…) Karkoli pa se že pojavi, ni tako hudo, da se ne bi dalo zdržati. Seveda pa sploh ni nujno, da do začetnega poslabšanja pride.
3. Trajnost ozdravitve pomeni, da ko dosežemo izboljšanje stanja, to stanje ostane. Ni te logike kot npr. pri uradni medicini, ko moraš vsak dan zobati zdravila, da imaš npr. normalni krvni tlak, če jih opustiš, tlak spet zraste. Za drugi del vprašanja glejte točko 1.
4. Upam si trditi, da homeopatsko zdravljenje pomaga vsaj 95% takih otrok. Znotraj skupine seveda nekaterim lahko zelo pomagamo in motnja popolnoma izgine, drugim pa lahko motnjo samo ublažimo. Vse je odvisno, koliko je stvar že kronificirana, koliko so možganske povezave že »zabetonirane«. Glejte tudi točko 1. Če vidimo, da dobro indicirana zdravila ne učinkujejo, v homeopatiji začnemo razmišljati o miazmatskih blokadah in izbiramo zdravila za razbijanje teh blokad, če še vedno ne gre, jaz preusmerim pacienta k izkušenejšemu homeopatu, morda on dobi še kakšno idejo. Vam bo pa vsak dober homeopat po temeljitem prvem pregledu bistveno bolj natančno lahko povedal, kaj lahko od njegovega zdravljenja pričakujete.
5. Sodelovanje šole načeloma ni potrebno. Treba je zagotoviti samo, da otrok v šoli ne bo dobil pijače ali hrane, ki vsebuje kofein, poprovo meto ali kamilico (kakšna mešanica zeliščnih čajev).
6. Seveda lahko. Ponovno pa je vse odvisno od globine in kronificiranosti motnje. (točki 1 In 4)
7. Gospa, pamet v roke. Po najbolj črnem scenariju, ki pa je zelo malo verjeten, boste izgubili samo nekaj časa in denarja. To dvoje ljudje sicer pogosto počnemo in se zaradi tega nočemo preveč sekirati. Po najbolj srečnem scenariju boste osupli nad rezultati in boste prisegali samo še na homeopatijo. Verjemite, homeopati imamo veliko takih pacientov.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Lep pozdrav!

Tudi mi se odločamo o načinu zdravljenja! In smo se že srečali z homeopatijo.
Me pa zanima slednje: NAM JE PSIHOLOG PREDLAGAL KAVO! In t pred šolo in med malico: in se je fantek res umiril!
Ker imajo baje pri otrocih ki imajo res ADHD poživilo kontra učinek!

Pa me res zanima kako je sedaj s tem???

hvala za odgovor!
Default avatar
Spoštovani,
Hvala za zanimivo vprašanje. Odprli ste prvo vprašanje na tem forumu, ko lahko homeopatija nekaj razloži, česar uradna medicina ne zna. Sama homeopatija ima namreč kar precej odgovorov o zdravju in bolezni na splošno in lahko s svojo filozofijo odgovori na kup vprašanj, na katera uradna medicina ne zna odgovoriti.
Vprašanje je torej, kako razložiti, da v samem bistvu stimulativne snovi, kot je kofein, na preveč stimulirane osebe delujejo ravno obratno kot na nestimulirane in jih tako umirijo. Tudi Ritalin je v osnovi psihostimulativna droga, podobna amfetaminom in kokainu, pa se uporablja po uradni doktrini v terapiji hiperaktivnosti. Uradna medicina za ta učinek nima prepričljive razlage.
Poglejmo, kako to razlaga homeopatija. Eno treh temeljnih načel homeopatije je, da se podobno zdravi s podobnim (similia similibus currentur). To v praksi pomeni, da če hočemo s homeopatijo pozdraviti zaprtje, izbiramo med zdravili, ki pri zdravih ljudeh povzročajo zaprtje, če hočemo pozdraviti kašelj, moramo izbrati zdravila, ki pri zdravih povzročajo kašelj … in če hočemo pozdraviti hiperaktivnost, moramo izbirati med zdravili, ki pri zdravih ljudeh stimulirajo um.
To dejstvo v grobem razloži, zakaj tovrstne snovi pomagajo pri hiperaktivnosti. Njihov učinek je na nek način homeopatski, zato delujejo. Njihov vpliv na organizem je v zadosti meri podoben sami motnji, zato imamo nek učinek. Učinek pa ni trajen in je treba »zdravilo« ponavljati vsakodnevno. To pa seveda ni cilj homeopatije. Tu je treba dati zdravilo enkrat, nekajkrat ali v ponavljajočem odmerku (odvisno od potence), v končni fazi pa z zdravilom prenehati in motnja se ne sme povrniti, sicer vemo, da smo da(ja)li napačno zdravilo. Vemo, da smo dajali zdravilo, ki je bilo blizu (simile), ne pa tisto pravo, osnovni motnji povsem homeopatsko zdravilo(similimum), ki je bolezenski motnji tako zelo podobno, da jo lahko pozdravi.
Če ste otroka že zdravili s homeopatijo, pa je še vedno hiperkativen, to pomeni, da še ni dobil pravega similimuma, ali pa ga je dobil v nepravi potenci. Vsekakor vam svetujem nadaljnjo homeopatsko obravnavo, ki pa naj jo le vrši izkušen zdravnik homeopat. Sama kava seveda pomaga malo umiriti otroka in ima v primerjavi z Ritalinom manj stranskih učinkov, toda tovrstna »terapija« se osnovne motnje ne dotika, nanjo torej deluje supresivno in jo tako na dolgi rok pravzaprav poglablja, zato bi se je jaz na vašem mestu izogibal.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Tudi moj sin ima motnjo koncentracije. Odšla sem z njim k homeopatinji in dobila kroglice minerala kalcijev fosfat. Sedaj jih sin jemlje 1 mesec.Še zmeraj je prisotna motnja koncentracije, vendar pa zvečer, ko mu jih dam takoj zaspi in spi celo noč. Zanima me ali lahko kroglice jemlje več mesecev oz. kdaj se homeopat odloči za kapljice.
Default avatar
Spoštovani,
Najbolje, da te stvari razčistite s homeopatinjo. Jemanje homeopatskih zdravil je odvisno od potence zdravila. Ta je lahko taka, da se vzame zdravilo samo enkrat vsakih nekaj mesecev, drugačna potenca pa lahko potrebuje vsakdanje jemanje. Optimalno potenco se določi glede na več dejavnikov in tudi to je zelo individualno. Nekdo potrebuje višje potence z manjkratnimi ponovitvami, drugi nižje z vsakodnevnimi ponovitvami. Med jemanjem globul (kroglic) in tekočimi dozami (kapljice) ni za laika pomembnih razlik.
Še nekaj. Motnja koncentracije je globoka bolezen in se tudi z idealno terapijo ne pozdravi zelo hitro. Po enem mesecu terapije ne moremo pričakovati čudežne umiritve, če pa je spanje boljše, prej pa ni bilo, je to eden zelo pomembnih znakov, da je zdravilo lahko pravo in da ste na dobri poti, da se bo tudi koncentracija sčasoma pričela popravljati.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
LP,sem še ena zaskrbljena mamica otroka z ADHD sindromom,le da gre v nasem primeru za dva otroka.Starejsi ima 9 let in ima motnjo pozornosti ter vedenjske motnje,jemlje pa zdravilo concerta.Mlajsi sin ima 4,5 let in vse kaze na kombiniran tip ADHD,ceprav diagnoza se ni postavljena zaradi starosti.Oba otroka sta v obravnavi,starejsemu zdravila precej pomagajo,glede mlajsega me pa zelo skrbi,saj je zelo izrazena impulzivnost in agresivnost nad samim sabo in nad menoj,nad drugimi otroki manj.Ima tudi motnje spanja,tezave z lulanjem v hlace in trenutno zelo tezavno obdobje,ko noce popolnoma nic jesti (dajem mu multivitaminski tonik s kalcijem Floradix-Kindervital za otroke od Salus-Hausa).Kaj mi svetujete glede otrokovih tezav?Predvsem pa me skrbi,koliko bi kakrsnakoli pomoc stala,ker sem samohranilka in se prezivljamo z mojo inv. pokojnino.
Ali lahko svetujete tudi kaj za Myasthenio gravis,ki jo imam sama?
Lp in hvala za vas cas
Default avatar
LP,sem še ena zaskrbljena mamica otroka z ADHD sindromom,le da gre v nasem primeru za dva otroka.Starejsi ima 9 let in ima motnjo pozornosti ter vedenjske motnje,jemlje pa zdravilo concerta.Mlajsi sin ima 4,5 let in vse kaze na kombiniran tip ADHD,ceprav diagnoza se ni postavljena zaradi starosti.Oba otroka sta v obravnavi,starejsemu zdravila precej pomagajo,glede mlajsega me pa zelo skrbi,saj je zelo izrazena impulzivnost in agresivnost nad samim sabo in nad menoj,nad drugimi otroki manj.Ima tudi motnje spanja,tezave z lulanjem v hlace in trenutno zelo tezavno obdobje,ko noce popolnoma nic jesti (dajem mu multivitaminski tonik s kalcijem Floradix-Kindervital za otroke od Salus-Hausa).Kaj mi svetujete glede otrokovih tezav?Predvsem pa me skrbi,koliko bi kakrsnakoli pomoc stala,ker sem samohranilka in se prezivljamo z mojo inv. pokojnino.
Ali lahko svetujete tudi kaj za Myasthenio gravis,ki jo imam sama?
Lp in hvala za vas cas
Default avatar
Spoštovani,
Gotovo vam ni lahko v življenju in izjemno občudujem vaš pogum in voljo, s katero se prebijate skozi življenje. Glede težav vaših otrok in tudi vaše miastenije vam svetujem, da se res obrnete na izkušenega zdravnika homeopata, ki vam bo vedel predpisati prava zdravila. Vse te motnje se dajo s homeopatijo zelo popraviti, izbira zdravila pa je zelo težka, saj gre za globoke motnje oz. bolezni. Nikar se zdravljenja ne skušajte lotiti sami.
Finančno plat zgodbe tudi razumem. V Sloveniji je homeopatsko svetovanje popolnoma samoplačniška storitev, vedite pa, da v večini razvitih evropskih držav homeopatsko zdravljenje bodisi v celoti ali pa vsaj v pretežni meri plačujejo zdravstvene zavarovalnice, bodisi iz sredstev obveznega, bodisi prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja. Tudi v Sloveniji bi se dalo to urediti brez večjih težav, čudi me pravzaprav nezainteresiranost zavarovalnic. Očitno imajo kljub krizi dovolj posla in dovolj velike dobičke, da se jim ne ljubi širiti dejavnosti.
Je pa to tudi politično vprašanje. Če se politika odloči, potem se da vse urediti. Tovrstnega pritiska na politiko se homeopati ne moremo iti, naš boj je strokoven s stroko. V politiki pa največ šteje glas volivca, še več glas skupine volivcev. Zato je zainteresirana civilna družba najboljše sredstvo za dosego političnih ciljev. Če na naslednjih volitvah ne veste, koga bi volili, volite stranko, ki bo v volilnem programu ponujala vključitev homeopatije v zdravstveni sistem in njegovo financiranje. Imamo kup nekih sredinskih naprednih liberarnih strank, ki v svojih programih vseskozi pozabljajo na komplementarno in alternativno medicino in jim ni prav nič mar, da smo tozdevno najbolj zaplankana država v Evropi. Torej javnost, zbudi se in zahtevaj.
Pa še bolj intimen nasvet vam. Marsikak homeopat je pripravljen prisluhniti ljudem v stiski in jim pride nasproti tudi s kakšnim popustom
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Spoštovani!

Za vas sem zvedela od dobre prijateljice, njen sin je vaš "pacient" in sem slišala samo pohvalne stvari. Naj na kratko povem, zakaj vam pišem. Imam sina, ki bo januarja dopolnil 5 let. Pri starosti 2 leti sva začela hoditi v Dispanzer za psihohigieno, in sicer z diagnozo motnja pozornosti. Na 14 dni ima specialno pedagoške obravnave, 1 x letno psihološke, lani je psihologinja začela sumiti na motnjo avtističnega spektra, zato smo bili poslani v ljubljansko Ambulanto za avtizem. Pri njih smo opravili preglede in sedaj v bistvu čakamo na izvide. Dr. Macedonijeva pa je že po prvem obisku povedala, da pri sinu opaža določene elemente MAS. V teh letih moram poudariti, da je sin nekako "premagal" hiperkinetično stanje ADHD, ostala je še hipersenzibilnost, ki pa se tudi umirja, čeprav so problemi v vrtcu, ker je letos v skupini 24 otrok, pri tej starosti ni več toliko bolezniv in so v večini vsi v vrtcu. Sin ima na dnevnem redu izbruhe, ki pa jih vzgojiteljici rešujeta, se sami doma izobražujeta, s partnerjem imamo super sodelovanje, tako da nekako se prebijamo skozi težave, ki nastajajo. Izražen je sum na aspergerjev sindrom, saj sin izraža bistrost na določenih področjih, komunicira, rad hodi v vrtec itd. Pa vendar se mi postavlja vprašanje, če bi mu homeopatsko zdravljenje lahko kako pomagalo. Ali imate kakšne izkušnje z zdravljenjem avtizma, če se lahko temu sploh tako reče, ker prvo kar so mi povedali, je, da se otrok rodi z avtizmom in z njim umre, torej da gre za vseživljenjsko stanje. Najlepša hvala za morebitni odgovor.


Vse dobro, Suzana K.
Default avatar
Pozdravljeni,
MAS oz motnje avtističnega spektra so kompleksna diagnostična opredelitev, na kateri imamo cel spekter oseb s celim spektrom težav in posebnosti, ki so pač značilni za to motnjo. Na skrajnem koncu poznamo pravi avtizem, kjer so ljudje ponavadi zelo introvertirani in imajo več motenj globlje vrste in zelo težko funkcionirajo v povprečnih socialnih situacijah in so kot odrasli zelo nesamostojni. Če je motenj manj in so blažjih oblik, pa govorimo o visokofunkcionalnem avtizmu (VFA) in Aspergerjevem sindromu (AS), kjer spet imamo osebe z hujšimi motnjami, ki segajo proti avtističnemu delu populacije, in osebe z blažjimi motnjami, ki so precej blizu povprečni populaciji ter seveda vso pestrost motenj in značajev nekje vmes.

Čemu ta nehomeopatski uvod? Pišem zato, da si bodo bralci lažje predstavljali ta pisan spekter in umestili vanj možnost pozitivnih homeopatskih ukrepov. Kot pri vseh patologijah velja tudi tu. Bolj, ko je motnja huda in globoka oz. se po spektru bližamo pravemu avtizmu, bolj je homeopatskemu zdravljenju nedostopna. In obratno, blažje ko so motnje, bolj se lahko nadejamo dobrih uspehov od homeopatskega zdravljenja. Pri pravem avtizmu seveda motnje ne moremo odpraviti, lahko pa dobro blažimo vse sorte spremljajočih težav, ki se rade pojavljajo pri tej motnji (agresivnost, nespečnost, anksioznost, nemir, strahovi…) in seveda morebitne pridružene somatske bolezni funkcionalnega značaja (motnje prebave, presnove, metabolizma vode, nepravilnosti apetita, povečano potenje, bolečine, akutne bolezni…) Pri AS in VFA lahko še uspešneje zdravimo tovrstne težave, zdravljenje pa osredotočimo tudi na globljo patologijo in imamo vedno potencial, da motnja postane tako majhna, da človeka popolnoma nič ne ovira pri vsakodnevnem življenju, tako da postanejo ti ljudje »subklinični«. Dr. Attwood je povedal, da postane približno 10% ljudi z AS subkliničnih. Tako je trditev, da je AS kot motnja neozdravljiva, problematična. Motnja res vedno ostane, težave, ki jih lahko dela pa segajo od zelo hudih do neprepoznavnih. Kakšen bo končni rezultat, je seveda odvisno os osnovne globine motnje, v izredno veliki meri pa tudi, kako se bo tak otrok razvijal, kdo in kako bo z njim delal, koliko so starši motivirani in osveščeni, koliko prave pomoči bo dobil, ali bo vsa pomoč in odločbe namenjena temu, da se mu bo »gledalo skozi prste« ali se bo z motnjo naučil dobro shajati v vsakodnevnih situacijah. Priporočam kvalitetno obravnavo pri kvalitetnih specialnih pedagogih, homeopatija pa lahko izredno veliko pripomore, da se stvari razvijajo v pravi smeri. Vsaka MAS je globoka in zdravljenje počasno, potrebno je večletno spremljanje.

Naj ob tej priliki naredim še malo reklame za knjigo Kako je biti jaz, ki jo je napisala moja žena in ki je res pravi biser. Dobite je v Zavodu Janeza Levca, kmalu pa bo na voljo tudi v knjigarnah in knjižnicah
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Spoštovani!

Zahvaljujem se vam za zelo izčrpen odgovor. V bistvu ste mi potrdili lastno razmišljanje, da bi homeopatsko zdravljenje za mojega sina bil res en velik plus. Glede na to, da se meni zdi, da je sinov avtizem blažje oblike (komunicira, se sam obleče, je sam, rad pripoveduje šale, je vzdržen od 3. leta ...), se pač ne usmerjam v bolj drastične metode kot je npr. hiperbarična komora, niti GFCF dieta. Res pa je, da mene osebno "motijo" neki elementi, ki se pri njem kažejo, npr. v zadnjem letu je postal precej agresiven do vrstnikov v vrtcu, ima izbruhe jeze, zelo velik je primanjkljaj na področju očesnega kontakta. Načeloma ga ne ujčkamo, ga ne obravnavamo kot "drugačnega", držimo se rutin in obveznosti, edino na tečaju plavanja, kamor hodi že drugo leto, smo učitelje opozorili, ker je bil prvih nekaj ur večinoma na klopi, ker ni "ubogal". Skratka mislim, da bi bila homeopatija lahko pomagala. Mi lahko kaj več poveste o vaših čakalnih dobah? Moramo na prvi pregled prinesti kakšno dokumentacijo?

Lp, Suzana K.
Default avatar
V bistvu je mogoče bolj pomagati otrokom s težjimi oblikami avtizma, saj so rezultati lahko bistveno večji. Če uspeš, da otrok nima več epilepsije, da začne ponoči normalno spati, da začne iskati pozornost, razvije komunikacijo, govor, da se mu uredi prebava... To so tako velike spremembe, da jih ni mogoče primerjati s tem, če nekdo zgolj nekoliko več časa zdrži v družbi vrstnikov, nekoliko izboljša komunikacijo, funkcioniranje v novih situacijah... V medicinski literaturi so opisani primeri, da otrok z zelo hudo obliko avtizma tako napreduje, da izgubi diagnozo. Na žalost pa pristojni niso ravno zgled hitre odzivnosti. Za uradno medicino nedvomno drži, da se doktrina izredno počasi prilagaja novim spoznanjem o uspešnih poskusih zdravljenja. Mogoče tudi homeopati niso vsi na tekočem, kako je najbolje pristopiti k zdravljenju avtizma, zato ne bo škodilo, če se po pomoč obrnete tudi na kakšno društvo za avtizem - npr. Društvo za avtizem DAN ali Združenje bodi ZDRAV
Default avatar
Pozdravljeni,
imate povsem prav. Kadar je motnja sicer huda z mnogimi komorbidnostmi, je za vse vpletene izjemeno dragoceno, kadar se uredi ena ali nekaj teh spremljajočih težav. Če s pravim zdravljenjem npr. izzvenijo epileptični napadi, se zmanjša agresivnost, občutljivost na zunanje dražljaje, se uredi spanje... Takšna sprememba ne koristi samo osebam z motnjo, celotne družine lažje zadihajo. Še vedno pa menim, da (ublažena) motnja v večini težkih primerov ostane in se je ne da čisto odpraviti. Izjemni case reporti v literaturi bodo vedno obstajali pri vsakršnih težkih boleznih. Problem se pojavi, ko predlagano zdravljenje pri sorodnih primerih nima nobenega pametnega učinka in je torej populacijsko gledano zelo malo učinkovit. A temeljite ozdravitve hude motnje ljudje pravzaprav niti ne iščejo, hvaležni in zadovoljni so s pozitivnimi modifikacijami, česar je homeopatija vsekakor sposobna v težkih primerih. Blažje motnje MAS, kot so AS in VFA pa se dajo popolnoma odpraviti z vsemi pridruženimi težavami vred, res pa je, da je proces večleten.

Želim vam razložiti, kolikšen je potencial homeopatije pri zdravljenju MAS in kje so težave, da se boste lažje in bolj odgovorno odločali o eventuelnem homeopatskem zdravljenju MAS. Izbira pravega zdravila pri globokih psihičnih obolenjih je izredno težavna, saj je psihične in mentalne simptome težko dobro diferencirati, zato z repertorizacijo dobimo bolj omejene in manj zanesljive namige za pravo zdravilo, kot je to pri telesnih težavah, ki jih z homeopatijo lažje in boljše obvladujemo Zato je za zdravljenje MAS dobro poznavanje materije medike oz. dobro znanje o homeopatskih zdravilih zelo pomembno. Ker pa v homeopatiji poznamo več tisoč zdravil, je ključnega pomena neprestano učenje, kritičnost pri delu in izkušnje. Obiskovalci foruma bodo zato znali razumeti, zakaj nam homeopatom potem zmanjkuje časa in energije, da bi se razgledovali po ostalih alternativnih sistemih, med katerimi obstajajo gotovo pravi biseri, veliko pa jih je zagotovo ena sama izguba časa.

Vsekakor pa se vam zahvaljujem za post, dragocene ideje in povezave.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Pozdravljeni,

ali ADHD homeopatsko zdravite tudi pri odraslih osebah?
Zaradi različnih dejavnikov in načina življenja se v odrasli dobi stanje ni umirilo.
Sprašujem za sina, ki trenutno živi v tujini.
Hvala za odgovor in vaš trud!
Lp Dorana
Default avatar
Seveda, v teoriji bi se moralo dati kaj narediti. A teorija tudi pravi, da bolj, ko je motnja "zastarana", težje jo je pozdraviti. A sam bi vsekakor poskusil s homeopatijo.
Res pa je, da v svoji praksi še nisem imel odraslih s to motnjo, tako da vam s konkretnimi izkušnjami ne morem postreči.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Pozdravljeni,

leto nazaj sem obiskala homeopata, ker sem imela težave z bolečo menstruacijo in alergijami. Homeopat se je bolj posvetil moji menstruaciji in težavami s hormoni. Namreč pred vsako menstruacijo sem imela izbruhe, ki jih nisem mogla kontrolirati. Vsakič sem bila kot tempirana bomba, ki samo čaka da jo raznese. Občutki so bili grozni in neznosni. Vsakič sem se vprašala kaj je z mano narobe, občutek kot da se mi bo zmešalo. Po parih dneh je vedno prišla menstruacija. Ko sem začela jemati kapljice, sem imela na začetku ponoči neznosne bolečine v trebuhu, ki so minile v roku dveh tednov. Od takrat nisem imela nobenih hormonskih težav ne boleče menstruacije. Zdaj 2 tedna nazaj sem zopet obiskala drugo homeopatinjo in razložila preteklo stanje in se posvetila novi težavi to je alergijam. Težave imam že 20 let in sicer z nosom. Vedno je ali neprehoden, zabasan ali pa z njega konstantno curlja. Brez robčkov si ne predstavljam življenja. Ker jih vedno uporabljam tako velikokrat uničim sluznico, da mi z nosa velikokrat teče kri ali pa se mi delajo kraste. Skratka sedaj mi je homeopatinja predpisala nove kapljice ene jemljem zjutraj in druge zvečer. Sem pa pred dnevi zopet imela ispad, ki ga nisem imela več kot leto dni in sem se začela spraševati zopet seveda, kaj je z mano narobe. Danes pa pride menstruacija in to zelo, zelo boleča kot včasih. Zanima me, če mi lahko pomagate z nasvetom ali so te nove kapljice napačne in so uničile učinek prejšnjih ali je to zgolj začetna faza učinka kapljic? Hvala za odgovor in lep pozdrav, Tina
Default avatar
Pozdravljeni,
zanimiv in morda tudi poučen potek.
Preden pa lahko kaj pametnega napišem, moram vedeti, katero zdravilo in v kakšni potenci ste dobili prej in kaj jemljete sedaj.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si