Starševski čvek

domači propolis - dajete otrokom, koliko?

Default avatar
Pred časom (poleti) sem dobila domači propolis in ga nisem uporabljala, zdaj pa so se začele viroze, otroci bolni (2 leti in 4 leta), zdaj me pa zanima ali jima lahko dam in koliko?

Vaše izkušnje in nasveti mi bodo zelo prav prišli.
Default avatar
bolnemu ne pomaga kaj dosti večji vnos vitaminov, to se daje ko je človek še zdrav, da se krepi imunski sistem, da sploh ne zboli

seveda pa ni nič narobe če otrokom daš tudi zdaj ko sta bolna
za količino pa ne vem, a med drugače jesta?
Default avatar
Podobno sem letos povprašala dietetičarko v bolnišnici. Dejala je, da se je propolis najprej dajal oslabelim starostnikov, nato se je pomaknilo dajanje na vse odrasle ljudi, zdaj celo na otroke. Ona ga nikakor ne priporoča otrokom!
Vsebuje stvari, ki so za otroke in mladostnike "premočne".
Default avatar
Da ni tale propolis v alkoholni raztopini?

Jaz ne bi pretiravala, za ojačanje imunskega sistema so izredno učinkoviti različni pripravki iz bezgovih jagod ali pa iz ameriškega slamnika.
Default avatar
Zlatolaska je napisal/a:
Moja napaka! Govorili sva o matičnem mlečku (gelee royal)!
Se opravičujem.
Default avatar
propolis nakapaj na kocko sladkorja in jo pusti nekaj ur, da alkohol izhlapi. Takega se ga lahko daje otroku. Ravno sedaj topim v ustih eno tako kocko, ker me boli grlo.
Default avatar
Ko sem sama pred mesecem kupovala med pri našem krajevnem čebelarju, sem tudi sama vprašala, če lahko otrokom (1,3, 5 let) dajem propolis, pa je rekel, da on na mojem mestu raje nebi.Tako, da sem kupila matični mleček, kjer pa piše da je za otroke po 3. letu starosti
Default avatar
za kaj se sploh uporablja propolis. jaz ga imam eno flaško že ene dve leti, pa ne vem kaj bi z njim. doma nismo tega nikoli imeli.

meda pa pozimi pojemo ogromno. ga imamo zelo radi.
Default avatar
Tudi jaz sem se spraševala, zakaj imam propolis v omarici in kako ga porabiti. Trenutno sem na udaru jaz (smrk, smrk, kih, kih), Pomaga za grlo? In kako?

Vem pa, da se dobi propolis za otroke(imela nekoč doma), domnevam, da je bolj švoh in brez alkohola
Default avatar
dd je napisal/a:

Propolis je super, za grlo sploh.
Dobi se za otroke v nealkoholni raztopini, a ga ne kupim več, ker ga ni bilo moč nakapat.
Tudi komprimirani "bomboni" obstajajo, kar močnega okusa. No, te so mi končno začele lizat letos (do sedaj so jih spljuvale).
Default avatar
Mi propolis ( tudi domač) nakapljamo na sladkorno kocko - nekaj kapljic, katero z veseljem poližeta. Sicer pa propolis uporabljamo tudi za "razkuževanje" kakšnih manjših ran ( kot včasih arnika). Pomaga, res.

Katarina
Default avatar
Jaz propolis dam tudi mojim otročkom, raje malo propolisa, naravnega, kot pa galone nekih vitaminskih sirupov in ne vem česa še umetnega. Dam jim mogoče 3 ali 4 kapljice.