Forum.Over.Net

Starševski čvek

motoristi kreteni na kubik

Default avatar

blndre

vsi vemo kako je z motoristi.. razen svetlih izjem ki se vozjo tko k je treba ostali ogrozajo sebe in ostale udelezence v prometu... kaj lahko naredi policija? NIČ.. ker enostavno motorist mal pohodi plin in preden se policaj zapodi za njim je on 15km stran na pivu.. zakaj se to ne reši na drug način??? moznosti je resnicno ogromno... ena cist enostavna je ta da se motorji čipirajo (čip ki oddaja nek signal s podatki o motorju ipd) ob registraciji... in laserski čitalec za policijo 100m naprej od tam kjer policija patruljira.. v primeru da se motorist ne ustavi ga samo poskenira in domov dobi poloznico oz najbol bi blo da ga kar pridejo iskat...

1. DOBILI BI TISTE KI RESNIČNO OGROZAJO DRUGE LJUDI
2. MOTORISTI BI SE VERJETNO ZAČELI MALO LEPŠE VOZIT
3. MANJ MLADIH BI POKOPAVALI ZARADI MOTORJA
4. ZA TISTE KI PA BI KRSILI ZAKON BI DRZAVA POSPRAVILA LEP KUPCEK DENARJA V ZEP
Default avatar

jklč

Se strinjam, da je večina norih ... Saj večina jih tudi noro konča - umrejo ali so takšni ali drugačni invalidi ,,,
Default avatar

olexxx

Kaj lahko naredi policija? Nič, ker si nič ne upa!
Država pa že tako ali tako pospravi prevelike kupe denarja v žep!
Pa da ne bo pomote, motoristov NE zagovarjam, kritiziram policiste in državo! Ker če bi hoteli, da motoristi vozijo vsaj približno po predpisih in ne kot podivjani norci, bi morali imeti najprej policijo, ki bi kdaj ustavila in kaznovala še koga drugega, kot voznika, ki namesto 40km/h pelje 45km/h.
Default avatar

blndre

in elektronsko oznacevanje vozila/motorja je edina mozna resitev.... sj tud ce bi tam motorist ze bil na prizganem motorju in ga nekdo przge tm mim ga tezko ulovi... tok je moznosti in tehnike zdaj na voljo pa se prov nc ne potrudjo....
Default avatar

Tedybear

Ena sama nevednost vas je.
Operirate z babjimi čenčami, brez podlage, brez poznavanja problematike.
V Slo je cca 40 000 registriranih motornih koles. Na podlagi (statistično preverjeno) cca 3-5% prehitrih, ste si ustvarili popolnoma napačno sliko. Eden idiotsko ugotavlja, da se jih policija boji. Pravzaprav je sodelovanje med policijo in motoristi več kot zgledno (delavnice, dnevi varne vožnje...).
Večina žrtev leta 2010 in 2011 NISO bili mladi divjaki, ampak motoristi, starejši od 40 let.V istem obdobju je največ motoristov umrlo zaradi neprevidnih voznikov dvoslednih motorih vozil (izsiljevanje prednosti, telefoniranje med vožnjo...itd).
Pri niti enem, ponavljam, pri niti enem ponesrečenem motoristu ni bila ugotovljena prisotnost alkohola. Ker motoristi sami vemo, da alko in motor ne gresta skupaj. Ko bodo to spoznali še vozniki avtov, se bo število mrtvih udeležencev v prometu prepolovilo.


In višek idiotizma, izjava, ki bi jo priprsal nekomu z nedokončano osemletko: Saj večina jih tudi noro konča - umrejo ali so takšni ali drugačni invalidi ,,, kOLIKO je večina od 40 000?
Kolikor pravijo podatki, je mrtvih motoristov letno med 25 in 30, ter še dvkrat toliko poškodovanih.
Default avatar

kr_edn

Policija ne lovi motoristov zato, ker bi jih s tem ogrožala.
Default avatar

Kdo jim lahko poreže motoristične perutke?

blndre je napisal/a:
Ja res zaskrbljujeoče, kako lahko policija dopusti, da ji iz rok spolzi toliko potencialnega zaslužka, ker bi po pravici in pošteno lahko oglobili vse motoristične prekrškarje, ki jih je v zadnjem času bolano preveč in ki se lahko posmehujejo z dvignjenimi sredinci ali pbrez tako mobilnim, kot stacionarnim radarjem, kot policijskim partuljam v zasedah, kjerkoli in kadarkoli - za njih prometni predpisi preprosto NE VELJAJO in jih lahko nekaznovano kršijo!!! Ogrožajo pa največkrat po cestah tako, da se ti zdi, kot da si udeležen v kakšni najbolj akcijski kaskaderski akciji; naj policija izboljša svojo radarsko-sledilno tehniko, naj jih snemajo, pa pošiljajo slikce tudi njim, upravičeno in pošteno do voznikov štirikolesnikov! Predlagam, da jim pomagamo, in kot sopotniki posnamemo kak res sočen filmček z njihovimi vožnjami in podvigi po robu smrti čez polno črto v dvojni ovinek, s koleni skoraj na vozišču, predvsem na njihovih tipičnih dirkalnih priljubljenih lokacijah, kot je trasa Vrhnika - Logatec -Postojna in naprej, ter seveda v obratni smeri. Ker kar počnejo nekateri motoristi, pa meji že na čisti absurd in izraža čisto zasmehovanje tako policije, kot ostalih udeležencev v prometu!
Default avatar

blndre

potem pa povej pametnjakovic kako to da beremo vsak dan o mrtvih motoristih???? a te pa kaj so registriani kot kaj?????? ne govor bedarij no.... vse lepo prav da so delavnice pa varna voznja pa da policija osvesca voznike... umre jih pa kok vsako leto???? pa dejansko me boli k... za use k umrejo zarad svojih napak... hudo mi je ker ogrozajo druge... mene, zeno, mojga otroka... me boli ****** ce se vsi motoristi skup ( ti ta blesavi ne mislim normalnih) skupisnko pocjo u steno in crknejo... gamad govnarska...
Default avatar

blndre

ma sj jih nerabs snemat.. se kreteni sami snemajo pa objavljajo na youtubeu...
Default avatar

Tedybear

In kje ste, neverjetno, sneli podatek, da policija NE kaznuje motoristov. Stacionarni radar posname motorno kolo ravno tako, kot avto. Policija seveda lovi tudi z providami, ampak te operirajo predvsem na AC, kjer pa motoristov skoraj ni, kajti ni bolj dolgočasne zadeve, kot vožnja z motornim kolesom po AC. Beležimo večje število zaplenjenih motornih koles, predvsem pri večkratnih in hujših prekrškarjih. Je pa res, da pa so motorna kolesa zaradi svoje majhne čelne silhuete težak zalogaj za ročne radarje - pištole.
Snemanje filmčkov pa priporočam...motoristi to delajo že kar nekaj let, predvsem odkar se za cca 60-80€ na motorno kolo da namontirat kamero. Koliko voznikov avtomobilo namerno izsili prednost, koliko jih seka ovinke, koliko jih v trenutku, ko motorist prehiteva, "slučajno" zavije levo....
Gospodje....motoristi so le en izmed obrazov naše prometne kulture.
Default avatar

Tedybear

Blindre....na tvoj nivo ne morem, nisem vzgojen v popravnem domu in šolan v Begunjah, kot sklepam, ti. Na www.motosvet.com se vodi statistika in tudi vzroki prometnih nesreč..itd. Vse je zabeleženo tam. Število smrtnih žrtev......kot sem rekel...med 25 in 30. To leto mogoče kakšen več, tudi zaradi daljše sezone.
Default avatar

blndre

... in koliko motoristov se vozi striktno po omejitvah???? ma niti eden sam samcat se ne pelje po omejitvah... tko da ne seri..
Default avatar

..ja seveda..

Tedybear je napisal/a:
Morda imaš v kakšni točki prav.
Poglej iz tega stališča: 2009 ....ca 175 mrtvih od tega 28 motoristov (vseh motoristov 40.000), se pravi ostali (če odmislimo traktoriste, pešce..) so avtomobilisti (2009 št. reg. avtomobilov ca.1.058.000).
Motoristi so v bistvu aktivni v večini le 6 mesecev letno. Glede na število registriranih motorjev, napram osebnim vozilom jih je 25x manj (in še vozijo se le pol leta) - iz tega sledi, da so zelo rizični udeleženci v prometu in bi bil vsekakor potreben kakršenkoli ukrep, ki bi povečal varnost.
Zanimivo bi bilo vedeti za koliko nesreč so krivi motoristi (brez smrtnih žrtev). Po moje bi bila številka šokantno visoka, glede na to kako malo jih je napram osebnim vozilom !
Default avatar

Tedybear

Ne serem, pišem podatke, podkrepljene z nekajletnim zbiranjem in obdelovanjem podatkov na več nivojih.
Tvoje vprašanje nima odgovora, tako kot nima odgovora vprašanje, Koliko avtomobilov v eni uri prekorači dovoljeno hitrost na AC Ljubljana - Radovljica. Na prvo odgovor lahko ugibam, in rečem večina, na drugo odgovor poznam - preko 88 %. Torej???
Default avatar

blndre

tedybear... koliko je avtomobilov in koliko motorjev??? procentualno gledano kdo veckrat prekoraci omejitev??? realno odgovori...
Default avatar

Tedybear

Ja seveda...fobro in realno razmišljaš. Da s(m)o motoristi rizična skupina, ni skrivnost. Tega se zavedjo tudi sami, ravno zato so motoristi v sodelovanju s policijo organizirali varne vožnje...itd. Z prometno zakonodajo se je tudi dvignil nivo usposabljanja iz CPP za pridobitev A kategorije. Narejenih je bilo kar nekaj zadev, pravih rezultatov pa res ni. Kot sem že rekel, motoristi so samo ena od slik prometne kulture. Imamo nov zakon, extremno visoke kazni...poglej rezultate - nazadujemo.
Glede tvojega zadnjega vprašanje....če misli nesreč, ko so udeleženci, oziroma edini krivci motoristi, bi bil podatek verjetno dokaj visok. Verjetno. Lej, nekje smo že ugotavljali vzroke...eden izmed njih je naslednji: motorno kolo si lahko kupi praktično vsak. In zadnja leta je opazen porast kupcev na 40. let.Ti pa nimajo ne znanja, ne refleksov, ne...hitrosti dojemanja....in spet smO tam..največ mrtvih motoristov preseže 40. let.

PA LAHKO NOČ
Default avatar

blndre

in zakaj spet to beres ce si napisu lahko noc ;) no uglavnem treba je uredit kako kaznovati prehitre motoriste... pika
Default avatar

motorristka

Tedybear je napisal/a:
Tedy, pusti ker nima smisla. Če berem spodnjo debato res ne najdem tistega, ki bi lahko prvi vrgel kamen.
http://med.over.net/forum5/read.php?151 ... sg-7236541
Default avatar

Tedybear

Blindre...še odgovor tebi. Prepričan sem, da motoristi. Zadovoljen?. Ali če ti povem iz osebne perspektive...veliko zrelosti je potrebno, da brzdaš desno zapestje.
Default avatar

blndre

sj vem d me je tezko razumet... jst cenim, spostujem vsakega motorista ki se pelje lepo.. celo ko ga opazim v zadnjem ogledalu se vedno se malenkost umaknem v desno da ima ja vec prostora in boljsi pregled nad cesto.. ne maram pa ko se peljem in mi nasproti prletijo napol po mojem pasu... vsec mi je ko se zbere partija motoristov ( ne klub pac kolegi) in se grejo pelat nekam in to vozijo lepo brez kakrsnegakoli rizika.. ostali so mi pa pac gnoji.. ce ne spadas v to drugo kategorijo super zate.