Urologija

nefrolog

Default avatar
Pozdravljeni,

lepo prosim, če mi kdo lahko priporoči kakšnega v redu nefrologa v Ljubljani najraje na napotnico, če je predolgo za čakati pa tudi samoplačniško.

lp
Default avatar
Spoštovni!

Žal vam na to vprašanje sam ne znam odgovoriti, saj vprašanje spada na področje interne medicine in ne urologije. So pa v UKC Ljubljana vsekakor strokovnjaki na tem področju. Pokličite torej v UKC in vprašajte za nefrološko ambulanto.

Lepo pozdravljeni!
Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - CenterUROL
Default avatar
Pozdravljeni!

Mene pa zanima kako poteka nefrološki pregled, ter če se v času menstruacije tudi lahko izvede?

Lep pozdrav
Default avatar
Spoštovani!

Nefrolog je internist, ki se ukvarja z boleznimi ledvic. Kako izgleda pregled pri njem, ne vem - to morate vprašati na forumu interna medicina, ne na forumu urologija. V glavnem pa se z vami pogovori, mogoče posluša srce in pljuča... kot pač internist. Pregleda laboratorijske izvide oziroma vas napoti v laboratorij. Nekateri nefrologi sami delajo ultrazvok ledvic, ne pa vsi - tisti ki tega ne delajo, vas napotijo k tistemu, ki to dela. Glede urina ga ne pregledujejo sami, temveč vas pošiljajo v laboratorij.

Torej najbrž menstruacija nima nobene zveze s pregledom pri nefrologu in vas nič ne moti, le verjetno bi bilo treba oddajo urina prilagoditi.

Lepo pozdravljeni!
Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - CenterUROL