Urgenca

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

oko-vid

Default avatar
Lep pozdrav!

Stara sem 41 let. Zadnje mesece zaznavam poslabšanje vida. Včeraj pa se je zgodilo nekaj, kar me je vrglo iz tira in do konca prestrašilo. Stala sem v kopalnici pred ogledalom in v nekem trenutku sem zaznala v levem očesu močno bleščanje. Imela sem občutek, da se je oko odklopilo od možganov, tudi če sem ga pokrila, z desnim očesom nisem imela jasne slike. Bleščanje ni pojenjalo tudi, ko sem zamižala, za trenutk sem imela občutek, da se mi moti. Pojavil se je tudi občutek, da na levo oko škilim. Mama, ki je bila z mano je trdila, da ne. Vse skupaj je trajalo približno eno uro. Ko se je vid stabiliziral, me je rahlo začela boleti glava.

Ker sem zadnjih nekaj let doživljala hude strese, se močno bojim, da so to posledice. Bojim se tumorja. Čeprav se dobro počutim, ukvarjam se s športom, glavobolov nimam, slabosti tudi ne...

Sem se že tudi naročila zdravniku. Pa mi vseeno stvar ne gre iz glave. Sem močno prestrašena. Je možno, da je to znak tumorja, kljub temu, da nimam drugih težav z glavo.

Razmišljam o samoplačniškem slikanju glave, da čimprej pridem odgovora.

Vaše mnenje?
Hvala.
Default avatar
Strasno popularno je postalo razmisljanje o tumorjih v glavi in preganjanje strahov z CT in MR glave, predvidevam, da vam npr. migrena, ki bi bila bistveno bolj verjetna moznost, ni prisla na misel. Ce gre za novonastale tezave je seveda pametno obiskati zdravnika, odsvetujem pa samonarocanje nekaksnih preiskav.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar
Lep pozdrav!

To vsekakor so novonastale težave, zato sem sicer že naročena pri splošnem zdravniku (na žalost šele ponedeljek). Z migreno se do sedaj še nisem srečala, si pa predstavljam, da migrena pomeni močan glavobol. Pri meni pa je šlo predvsem za bleščanje v očesu in za motenje vida. Glavobol, ki je sledil je bil tako blag, da sem brez težav zaspala, brez analgetikov. Soočala sem se že večkrat s kakšno trenutno zatemnjenostjo, če sem na hitro vstala..., kar pripisujem pritisku in se mi dogaja že desetletja. Težava, ki jo opisujem pa je trajala eno uro. Zato me skrbi in zanima kaj bi to lahko bilo. Je možno in normalno, da takšno reakcijo povzroči odsev žarnice v ogledalu, ki je bil zelo močan in usmerjen v oko? Lahko to izzove v možganih takšno reakcijo? Je to normalno ali zaskrbljujoče?
Hvala za potrpljenje.
Default avatar
Jakost glavobola ni ravno merilo za migreno in vztrajam na prej zapisanem, prav tako pa na tem, da je vredno obiskati zdravnika. Za trepetanje pred tumorji, iz napisanega ne vidim nobene potrebe.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj