Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

ŠAMPON, MASKA, BALZAM ?!

Default avatar

Kako

Kakšen je pravilni vrstni red nanosa na lase? Menda maska odpre las, nato ga moraš pa "zapreti"?!

lp,
Default avatar

jolie

Odvisno kakšno masko imaš. Jaz, če uporabljam masko ne uporabljam šampona ampak le balzam.
Default avatar

irančanka

Maske in balzama se ne uporablja pri enem pranju skupaj, lahko šampon + balzam ali šampon + maska, ne pa balzama in maske skupaj, no, najbrž lahko, ampak ni tako mišljeno.
Jaz osebno balzamov ne maram, ker imam zelo tanke lase in mi jih še bolj zgladi, čeprav imam zelo goste in valovite, tako da mi učinek potem ni všeč.
Si pa občasno nanesem masko na umite lase in pustim več kot tistih predpisanih nekaj minut, lasje so potem lepo mehki in voljni, ne pa polizani kot po uporabi balzama.
Masko lahko naneseš tudi na lase pred umivanjem, s tem, da pustiš kakšen pol ure, potem pa si jih še umiješ s šamponom.
Default avatar

kot našteto

Ne razumem kako predhodnice mislijo, da daš masko ali balzam, brez šampona, oziroma najprej masko pa samo balzam? ne štekam, s čem potem odstraniš umazanijo z las?Moja logika je, da je treba najprej odstranit umazanijo, prah, odmrle celice z las s šamponom, potem dobro popivnati lase z brisačo, ali jih celo malo presušiti s fenom, potem pa dodaš kakršenkoli dodatek že, ali je to balzam, ki ponavadi deluje krajši čas, ali pa maska, ki se jo pušča malo več časa na laseh. Če so lasje čisti, potem balzam ali maska prodrejo lažje v las in po celi dolžini las z lahkoto, saj gor ni umazanije, a ni to logično?

Potem pogledaš na navodilih ali se zadeva izpira ali ne, največkrat se res mora dobro, dobro sprat....