Forum.Over.Net

Starševski čvek

Starši NUJNO preberite

Default avatar

Andiii

Starši otrok vseh starosti!

Preberite članek in DELAJMO na tem!
Priponke
45391_Krivi smo.pdf (120.52 KiB)
Default avatar

urška

SE PODPIŠEM 1000%
Default avatar

hvala vsem!

Hvala vsem nesposobnim staršem da imamo takšno mladino!
Default avatar

yeeyee

Dam prav temu učitelju.
Morali bi se upret takemu sistemu. Starši morajo biti cele dneve po službah. Otroci ba so prepuščeni sami sebi. In ne mi govorit, da bi lahko bili po šolah do 18. ure zvečer. Ot5roci rabijo starše. Preveč se ženemo za denar. Pošljite v maloro vaše delodajalce in se uprite! Zakaj ni dovolj, kot je bilo nekoč, da delavec zaključi delo ob 15h?
Ste kdaj pomislili?
Če bi imeli take delavnike, bi verjetno delodajalce moral zaposliti še koga. In to bi pomenilo manjšo brezposelnost.
Mi, zgubljene ovce, pa samo ubogamo in škodimo svojim otrokom.
Od kje so se navadili toliko lumparije? Od učiteljev verjetno ne. Od naše družbe. Kar poglejte naslove v časopisih, poglejte ostale medije. Same negativne besede. Samo nasilje jih obdaja. In ti mediji jih vzgajajo. In vzgajamo jih tudi mi. Počutijo se zavržene, odveč...
Kako se počuti otrok, ki ga pelješ zjutraj v varstvo? Nekako se ga moraš znebit, da lahko greš polnit žepe tvojemu šefu. In to je žalostno.
Default avatar

waya

yeeyee je napisal/a:
!00% drži - starši smo premalo z otroci!

Bo potrebno nekaj ukrenit v tej smeri.
Default avatar

Fru

Se strinjam.

Pred nekaj leti sem se tudi jaz odločila, da me na valeto ne bo. Tako se je odločilo še nekaj (premalo) kolegov.
Zaradi ponižujočega odnosa učencev in tudi staršev do učiteljev in šole nasploh.
Škoda, da tako ravna premalo (ponižanih in razžaljenih) učiteljev.
Default avatar

GRETKA

yeeyee je napisal/a:
...in ta šef mora polnit žepe državi...
To moram dodati, sicer se strinjam z napisanim.
Živi in pusti živeti
Default avatar

absolutno

Ga podpiram, čeprav se s tem da je protestiral proti napisu najjači ne strinjam. Jaz na to gledam kot izražanje mladine in slovnica tu nima nič. Gre pač za sleng.

Drgač pa ja. Mož ma čist prav. Vsaj eden da si upa napisati kako zadeve funkcionirajo
Default avatar

Pufika

No,ja...Ne vem,kaj naj rečem, razen, da sem se ob branju tega članka spraševala,kaj je dejansko narobe s tem učiteljem? Daj, no,naj pogleda malo dlje od svojega nosu in naj ne kaznuje vseh zaradi nekaj posameznikov.
Gotovo jih ni več,kot polovica in s tem,ko ga ne bo, ne bo pokazal samo prezira do neprimernih učencev (ki za to niso sami krivi) ampak tudi nespoštovanje do "primernih" in "ta pridnih" in "kimajočih" - sem dobila vtis,da si take želi...
Ne, NE zdi se mi prav, groziti učiteljem, jih poniževati, jim odrekati avtoriteto, jim ukozovati, jim odrekati avtonomnost do odločanja glede strokovnih vprašanj...itd. Ampak, odkrito - je to pravi način? Se bo kaj doseglo s tem? Ta učitelj bo pokazal le to, da je pogledat vstran ali iti na drugo stran ceste edina opcija!

Pa tisto: Mi smo najjači! Ja in,če so to napisali? Mi smo kleni slovenci, ja sej...ampak, to se mi res ne zdi nič takega, to je pač žargon današnjih mladih, tudi mi smo imeli svoj žargon! Ne delat slona iz mušice!!!

Pa da so idoli mladih povzpetniki z iglo v roki??? To je naravnost ogabna in sprevržena analogija,ki pa res ne drži...Morda za nekaj posameznikov, čeprav je dejstvo, da se že vsak mladi napije, kadi...Ja, saj poskusijo, ampak za večino je to obdobje iskanja, ki smo ga skoz dali tudi mi in ne bodo vsi končali na smetišču,al kaj že naklada...

Jaz poznam nekaj mladih, pa čeprav ne delam v šoli in ne vem toliko kot vi, ampak verjamem v mlade, da znajo mislit s svojo glavo in da rabijo pri tem vodstvo, pa vzpodbudo in veliko mero razumevanja, ne pa kar naprej kritiziranja in omalovaževanja v stilu tega učitelja: "Nikoli ne bo nič iz ves, ste zgube, kot so zgube tudi vaši starši in jaz sem si umil roke nad vami,delam samo,ker sem taaaako zeeelo boljši,priden,deloven,popoln in definitivno nič kriv,saj sem z vami vse delal prav"!! Ja,seveda, zelo mu verjamem! Mogoče je dober učitelj, pozna svojo stroko, ampak pedagog pa ni ravno.Ne zna se vživet v kožo tistih, ki jih tako zaničuje in nima nobene empatije,razen do sebe!!!!

To lahko povzamem iz članka,to bodo povzeli mladi in morda še kdo, ki zna malo objektivno presojat in se še ni zgubil v puritanstvu srednjih let ter s selekcijo spomina izbrisal in pozabil na svoja najstniška leta "kiksov" in iskanja!!!
Ne bodimo hinavski, ne mečimo vse v eno vrečo, predvsem pa kot družba, ki nosi odgovornost za svoj pomladek, ukrepajmo in pomagajmo tistim,ki so zašli, na DRUGAČEN NAČIN!
Default avatar

yeeyee

Pufika je napisal/a:
Na žalost je ravno obratno, kot praviš. Vse več je takih razgrajačev in vse manj tistih izjem, ki pa so res dobri učenci.
Tako da tale učitelj ni prav nič čuden.
Raje poglej malo dalje od tvojega nosu.
Upret bi se morali sistemu, ki nam onemogoča preživljati kakovostnega prostega časa z našimi otroci.
Starši služimo samo še za fotranje otrok in plačevanje položnic. Kaj pa lahko napraviš, če končaš delo ob 18h?
Čas je, da se zavzamemo za naše in otrokove pravice!
Default avatar

začaran krog

Pufika je napisal/a:
Me veseli, da si si vzela čas in napisala svoje mišljenje. Dobro razmišljaš.
Vsaka zgodba ima dve plati.
In vsekakor ne smemo pozabiti. Mi smo starši, mi smo družba, mi smo vzgled mladini. Torej kdo greši in dela napake?
To je začaran krog.
Default avatar

Fru

Pufika je napisal/a:
Podatek, da ne delaš v šoli, je pomemben pri razumevanju tvojih ugibanj. Saj verjetno samo ugibaš?
Ali pa si želela preusmeriti debato?
Stvari gredo predaleč - to je dejstvo!
Default avatar

dvom

dvorezen meč...., istočasno je napravil veliko krivico tistim, ki so vložili svoj trud, pridnost, zagnanost in so oz. bodo prišli do Zoisovih štipendij zaradi 'nekaj' posameznikov, ki vedno bodo in vedno so bili...kakšno sporočilo je pa s tem svojim protestom sporočil 'ta pridnim'?.....
Default avatar

Urška +++

SEVEDA JE NAROBE DA UČENEČ PIŠE NAJJAČI!!
ZAKAJ SO TAKO NAPISALI, KER JE ITAK POL NAŠE DRŽAVE BOSANCEV, SRBOV, MAKEDONCEV...


SLOVENSKO NAJ SE IZRAŽAJO!!!!!
Default avatar

?!

Se sprašujem, če naj vse to verjamem. Da se to dogaja ? Kje? Na OŠolah? Katerioh ? Če pogledam našo,ma je bil največji kriminal, ker naš sedmošolec ni imel zvezka, ni pel pri glasbi, se je zlagal, da je izpolnil list, pa ga ni in podobne oslarije. Sem imela občutek, da je šola izkoreninila nasilje in kraje, ker se v dnevnik pišejo take bedarije. Kdo so potem taki učenci, kje na katerih šolah ?
Default avatar

začaran krog

Fru je napisal/a:
Točno tako. Le da si pozabila dodati najpomebnejše.
Stvari gredo predaleč- ampak na obeh koncih (če govorimo izključno za šolstvo). Tako pri mladini kot pri vseh zaposlenih v šolstvu. To je dejstvo.
In zato pravim začaran krog.
Default avatar

moj delikvent

?! je napisal/a:
Ja, jaz tudi klicana v šolo, ker dvakrat ni imel naloge, poslušala polurno pridigo ... Dokler se imajo čas ubadat s takimi, ne more biti takšne krize.
Se kr strinjam s Pufiko. Imam šopek najstnikov, no eni na vrhuncu, drugi na pragu, in moram rečt, da si razredničarke ne pulijo las, v glavnem pohvalijo, ostalo zamahnejo z roko, češ mladost norost.
In tudi kar imam stikov s sošolci od mojih, ne morem tarnat, da kam tone ta svet.
Default avatar

smrekca123

Moji hčerki pa so v šoli v prvem razredu zbili zob in to učenec albanske narodnosti in to v času popoldanskega varstva. Trpela je samo moja hči. Učiteljica, ki je takrat klepetala in je bila noseča, se je tolk "ustrašla", da so njo tolažilli (noseča), čeprav bi morala varaovati otroke (ALO). Definitivno kriva. Učenecu, pa ki je to storil, porinil mojo hčerko,da je zletela v železno mizo, pa nič. Tekom let je še eni punčki "zlomil" roko, tudi nič. Pa če bi koga od sošolk ali sošolcev ubil tudi nič. Toliko o tem, kaj je naša šola.Učitelji brez avtoritete, krivi pa vsi starši. Hščerka je zaznamovana za vse življenje, poleg tega da smo 10 let zdravil zob ima na koncu sedaj implatant.

Pa dajte no. Nekateri starši normalno vzgajamo otroke. Zakaj šola nima avtoritete?. Če bi bila kaka privat ustanova bi se točno vedlo kake meje so, to pa za "rajo" je vse dobro.
Default avatar

pemina

Pufika je napisal/a:
Bravo!
Default avatar

pemina

Urška +++ je napisal/a:
Seveda. Ful kul in podobne besede pa smo uporabljali in uporabljajo, ker je druga polovica američanov in angležev??!