Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

vprašanje

Default avatar
Z ženo sva se razšla , že kar nekaj časa nazaj. Pa še vedno ne razumem kaj je hotela povedat s tem stavkom : Si dobr oče , dobr mož samo dobr partner pa ne.
vaša mnenja prosim
lp
Default avatar
Kaj pa če bi bivšo vprašal, menda bi ti ona najlaže razložila, kaj je (ONA) mislila.....;)
Default avatar
Res.
Default avatar
Ker poznam tvojo zgodbo z nekega drugega foruma, me je kar malo pogrelo v smislu, da si sploh drzne modrovat.

Verjetno je z možem imela v mislih bolj zunanje atribute oziroma standardna pričakovanja, ki naj bi jih v zakonski zvezi in družini izpolnil moški: torej da poskrbi za družino (finančno, materialno in hišniško). Partner pa bi v tem primeru lahko zajemalo vse ostalo: da si ženi tudi prijatelj, tovariš, zaupnik, podpornik, ljubimec.

Kaj pa ona? Je ona bila dobra žena in partnerka? Upam, da si je kdaj postavila to vprašanje.
Default avatar
Če ni bilo čisto brezvezno nakladanje samo zato da je nekaj rekla, potem se strinjam z "ločevalko".
Namreč partner je (za nekatere) vse tisto bolj tovariško, so-bivalno, zaupno, ipd - kar se ne nanaša na kakršnakoli opravila oz. preskrbo.
Default avatar
V postelji vama oz. njej ni šlo tako, kot bi moralo iti. Ni bila zadovoljena. Verjetno že od začetka veze ni bilo mravljic, metuljčkov ipd.
lp
Default avatar
Tako kot je rekla, tako je mislila.
Dober oče - skrbi za otroka, ga ima rad, se z njim ukvarja, mu je vzor, prijatelj, opora
Dober mož - v tehničnem smislu, da opravlja zakonske dolžnosti, se pravi, nudi ženi varnost (gmotno in duševno), ji pomaga pri negi in vzgoji otroka, skrbi za družino v smislu počitnic, izletov, prostega časa, pomaga pri hišnih opravilih (je z ženo enakopraven), prispeva svoj del za družinski proračun, se spomni obletnic, rojstnih dni, peče na žaru za taščo in tasta....:))) ipd.
Dober partner - je prijatelj, zaupnik in opora. Se z ženo pogovarja, jo razume, jo podpira. Ji pokaže da jo ljubi, ji pokaže, ga ga privlači, jo tolaži in vzpodbuja...

Sex z dobrim možem in dobrim partnerjem se močno razlikuje. Pri prvem gre za tehniko - katera za ženske niti ni tako zelo odločilna; pri drugem gre za duhovnost, za noro privlačnost, strast, spontanost, kemijo...(ob vsem tem je tehnika popolnoma samoumevna). :)))
Aja in vse je v glavi. Tako da, ne nese vode tisto, da če ji boš pa pomagal cel dan, pa ji "odnašal rit", bo pa zvečer vsa pohotna - ne, žal. Lahko postane celo še bolj tečna in te zavrne.

Bolj od pomoči pri gospodinjstvu je za žensko pomembno, če jo poslušaš, si rad z njo, se pogovarjaš z njo (pa ne o tračih v zvezi s sosedi, otroci in kosilom) - in bo vesela tudi, če le sediš na pultu, med tem ko ona kuha in si enostavno z njo! (seveda, če te prosi za pomoč, ji pomagaš, še bolje, če kar sam uvidiš, kdaj in kje jo potrebuje)...

Vse to naj ti koristi pri drugi partnerki:) Pa ne pozabi, da boš za vedno ostal oče!
Default avatar
Mogoče slabo seksaš. Seks je polovica odnosov.
Default avatar
vse kar naštevaš sem bil , verjetno preveč pozoren
hvala za tvoje mnenje se drugač popolnoma strinjam z njim
lp
Default avatar
ne bo šlo , še glede otrok komaj komunicira z mano( pa so pri meni)
lp
Default avatar
hvala
s katerega foruma
lp
Default avatar
Vsem hvala za vaše odgovore .
V bistvu ste mi vsi povedali isto , njej pač nisem bil več v oporo pri tem kar je počela in to popolnoma drži. Vse ostalo pa je dobila "Ji pokaže da jo ljubi, ji pokaže da ga privlači, jo tolaži ."

lp
Default avatar
Pa sej vidiš, da je ženska fuč. A še ni blo dovolj?
Default avatar
titimami, in kaj pri tem tvojem dobrem možu/partnerju potem ženska sploh še počne, samo še uživa... pa naj še ženska kdaj razume moža, da ne more vsega bremena nosit on. Ne more se samo z njo pogovarjat, jo razumet, jo podpirat in ne vem kaj še.
Zakaj pa ženske ne razumete moža da mora na pir in ga pri tem podpirate (pa pir je neumen primer)...
Default avatar
titimami , ko sem bral tvoj odgovor, sem se vprasal tako kot pha....
Kaj pa zena pocne?
Prosim mi lahko se to poves. hvala
Default avatar
se strinjam s tabo
sam kaj če vse to ni dovolj?
ne da bom ostal oče sem oče in nijhov skrbnik (so namreč pri men)
lp
titimami je napisal/a:
Default avatar
Verjetn nisi bil nobena perlica, ona pa ena čarovnica, sta že oba mogla zajebat vse. Ti pa paše tle se mal spucat pa posmkrat kok je bla ona ******, sej te razumemo, saj ne se predolg smilt samemu seb.
Default avatar
titimami je napisal/a:
Ne vem od kje si vzela to teorijo.
V odnosu sta ti besedni zvezi največkrat sopomenki, le da je po moje dober mož nujno tudi dober partner, kar obratno ne velja vedno. Beseda partner tudi sicer lahko zajema le en del sobivanja (samo poslovni recimo..).
Default avatar
nehaj bluzit je napisal/a:
Nisem jes nubena perla pa tut ona ni čarovnca, še manj ******. Zajebat oba no o tem se loh napiše ceu roman pa neboš pršu do konca.

Pa tut jokcat nism pršu sem, rad bi sam vedu kaj je misla s tem, da bi šel laže naprej( šu bom itak). Ker z mano sploh ne govori jo nemorem prašat kaj je s tem hotla povedat, zato sem pač tuki prašu za vaše mnenje .

ti se pa tut mal v roke vzem, si čist zafrustreran pa jezen na ceu svet , vedi da niso vsi to kar ti misliš o nijh.
lp
Default avatar
Moj stavek. Najboljši oče, otroka ima neizmerno rad, skrbi za njega,... Jaz pa nimam od njega nič. Vedno sem bila sama, moških del ni videl, nikoli ni bilo skupnega dopusta, nobenega hobija, ki bi mene zanimal, vedno samo on, on, on,... Še v njegov avto sem se vsedla mogoče trikrat letno, pa še takrat mi je rekel, da imam svojega. Nikoli nisem imela občutka, da me je imel zares rad, nikoli objema, nežnosti... Nobene varnosti nisem občutila, pogovora več ni bilo.Kaj naj z njim? Odnos se je ohladil, meni pa se ni bilo več vredno truditi. Zakaj bi bila samo kuharica in likarica? Raje sem sama z otrokom. Pa ne misliti, da pogrešam moškega. Se mi zdi, da sem bila toliko prizadeta, da mi ni do nikogar še vsaj par let. Pa še takrat, ko bom ( če bom) koga spoznala bom nezaupljiva.
Je pa res, da se naučiš biti sam in se počutim zdaj boljše, kot sem se prej.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek