Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

pogosto me boli glava

Default avatar

glavvca

Naj povem, da me zelo pogosto boli glava. Večkrat na mesec imam te probleme, pred menstruacijo ali pa kakšen dan vmes je pa kiza. Takrat ne pomaga noben tablet, ne Lekadol in ne Nalgesin. Obstaja kaj močnejšega, kar predpiše zdravnik? Se da kaj vzeti takoj, ko te začne matrati in da potem takoj prime?
Zaposlila se bom in se zelo bojim teh problemov z glavo. Bila sem že pri nevrologu, težave so baje psihičnega izvora. Mi kdo kaj zna pomagat? Se še katera sooča s temi problemi?
Default avatar

takoj po napotnico

Nevrolog ti bo dal močnejše.


Za glavobol pri meni je kriv predvsem stres in napetost
...lahko so tudi hormonske težave
....V teh časih je lahko kriva tudi klima.


Srečno!
Default avatar

glama

Menstrualna migrena?

Znacilnost migrene je, da je bolecina utripajoca (kot pulz) in je mocnejsa, ce smo fizicno aktivni, navadno se pojavi na eni strani glave.

Jaz jo imam prakticno vsak mesec in jemljem Imigran sprej za nos. Zadnje tri mesece jemljem tudi 600mg magnezija dnevno in ceprav sem bila skepticna na zacetku, mi je precej pomagal, zadnji mesec niti nisem imela glavobola ob menstruaciji.
Default avatar

imela

Pred letom sem imela konstantne glavobole, nevzdržno. Sem šla tudi k zdravniku, ki je postavil diagnozo migrena in mi predpisal Nalgesin. Če ne bi pomagale, bi morala k nevrologu po močnejše tablete, saj jih osebni zdravnik ne more predpisati.
No, sem si začela pisati, kaj jem, kaj počnem.... da bi ugotovila vzrok glavobolov. Definitivno mi ga povzroča rdeče vino, nekateri siri, večja količina čokolade, čebula. Seveda se vsemu temu nisem odrekla, sem pa zmanjšala njihov vnos, poleg tega pa si večkrat na teden privoščila sproščujoči večer v kadi. Zelo mi je pomagala tudi redna dnevna masaža stopal z materino dušico, vsak večer pred spanjem in pitje veliiiiiiiiko vode! Pazi, da boš res zadosti popila.
Srečno!
Default avatar

podobno

Imela sem podobne težave, pa sem ugotovila, da je rešitev pitje veliko veliko vode.
Nikoli si ne bi mislila, da mi težave povzroča dehidracija, saj sem vedno pila več kot drugi.
Default avatar

manček

Kot so povedale predhodnice - veliko pomaga pitje vode, težave so se izboljšale tudi s prenehanjem kajenja in prenehanjem jemanja kontracepcijskih tabletk. Pri meni se migrenski glavobol običajno pojavi kak dan po kakšni stresni situaciji, precej pogosto pa tudi med menstruacijo.

Vsekakor v primeru migrenskega glavobola paracetamolske tablete ne pomagajo. Poskusi z aspirinom migran, pred omenjenimi tabletami pa mi je znal pomagat tudi kofetin, če si dovolj hitra in migrenski glavobol prepoznaš že na začetku, pa lahko pomaga tudi običajen aspirin.
Default avatar

zala73

tudi mene boli pa pijem kontracepcijske pa delam v klimi pa stres...vse to je povezano...če pa ne rešiš pojdi do zdravnika
Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!
Default avatar

VViillaa

Meni je pomagalo tole: Ko je začela glava bolet, začela je že takoj zjutraj... spila kavo lepo v miru. Črno, brez mleka. nato sem pojedla pomarančo in banano. nato v službi spila na ex cedevito in med malico popila še eno kavo in spila limonado. To je pomagalo, da sem z zelo minimalnim glavobolom preživela dan... pa drug dan isto, pa tretji dan isto,... Potem pa sem zmanjševala kavo... Črtala tisto kavo za malico in jo nadomestila z brezkofeinsko, ostala sem na limonadi, ki mora bit sladkana. Čez nekaj časa galvobolov ni bilo več. danes mi nitreba spit nobene kave in galva me boli zelooooo redko. Mislim, da je pri tebi samo obdobje.... stres, psiha.... v bistvu te bo glava nehala bolet, ko se boš odločila za to.

Sori, pišem na hitrco, zato so napake in ni ločil, začetnic,....