Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ko mož daje denar staršem

Default avatar

Besna

Ker sem sama plačala bencin in hrano za morje, sem možu naročila, da naj on plača app, ko bo dobil plačo.

Danes ga povprašam, če je plačal app in mi on reče, da ne, ker je posodil denar mami za položnice (pri tem naj omenim, da je taista mama 2 tedna nazaj si kupila nov lcd tv, čeprav je stari še delal?!?!!!!?!!!?!!!!!!) in da če lahko jaz plačam app (?!??!!!!!!?!!!!!?!?!!!!!!).

Pa dobro kdo je sedaj tukaj nor????

Zakaj že mi nimamo novega LCD-ja? Aja mogoče zato, ker je treba najprej položnice plačat pa hrano kupit???!??!!! Nwm...ali ne? Hmmm mogoče pa bi kazalo naslednji mesec denar spisakt za novo usnjeno jakno, po denar za položnice pa it k tašči???
Default avatar

ne vem kdo je nor

A vidva nimata skupnega premoženja? Nora sta oba ker delita jaz to, ti ono, zdaj si ti na vrsti, potem sem jaz.....
Default avatar

Besna

Se pravi vzemimo, da je ves denar skupen.
On svojo plačo zaruži za sebe, kar ostane "posodi" mamici, ki ga nafehta vsak mesec za neke bedarije.
...navsezadnje še ostane moja plača in imamo itak pokrito plačilo položnic, hrane in kredita???

A to mi hočeš povedati?
Default avatar

mrnjavček

In zakaj točno si se poročila z njim?
Default avatar

MaminSinek?

reci možu, da si naj uredi plačilo apartmaja kakor ve in zna. To je bil njegov del odgovornosti in naj ga uredi. Tvegaj tudi to, da na morje ne greste. Ampak v tem primeru bi ga odselila.
Razmisli tudi o tem kako zanič partner je in o postavitvi novih temeljev v vaši družini, ker so tile sedanji zanič.
Če je tvoj možek mamin sinek pa se ne ukvarjaj s prevzgojo ampak raje ugotovi, kako se ga najhitreje in najmanj boleče znebiš. Spremenila ga ne boš. Zgubila sei nekaj let, ne izgubljaj z njim še preostalega življenja.
Ni odrasel in odgovoren moški. Beri malo Košičkove knjige, da ti bo jasno kje si.
Default avatar

ne vem kdo je nor

meni se zdi normalno, da sta moja in njegova plača najin denar. plačamo iz tiste mavhe (kartice), ki je bolj pri roki. in ko je ena prazna, se logično vzame iz druge. ne vem kaj ni jasno.
Default avatar

Besna

Na dopustu smo že bili.
APP je bil od družinskih prijateljev in jim je potrebno sedaj nakazat denar.
Njemu se itak fučka, meni je pa nerodno, da jim sedaj 2 meseca ne bomo plačali...
če ga pustim pri miru s plačilom bo pa itak pozabil...
Default avatar

preprosto

ne vem kdo je nor je napisal/a:
Točno tako imamo mi urejeno. Ne vem, zakaj je to tak problem. Če imamo skupne otroke, pa ja lahko imamo tudi skupen denar. Pri nas tako lavfa že 25 let, pri mojih starših pa 50. In vedno brez problemov.
Default avatar

povej čim prej

Besna je napisal/a:
Jaz bi pa družinskim prijateljem povedala! Naj vedo, s kakšnim kretenom živiš, da ne bodo potem zaprepadeni, ko boš vložila tožbo za ločitev! Morda boš potebovala še kakšno verodostojno pričo!
Default avatar

Besna

A pa vi date mesečno še kakih 100-300 eur moževi mami ali pa vaši oz bilokomu po vaši lasti presoji, ne da bi se o tem vsaj pogovorili s partnerjem? Češ - saj denar je moj, jaz ga zaslužim in lahko z njim počnem kaj hočem...
Default avatar

super nasvet

preprosto je napisal/a:
To je pa res odličen nasvet nekomu, ki očitno povsem neodgovorno ravna z denarjem.

A si predstavljate, da naslednjič ne bo za hrano do konca meseca, ker ne samo da bo mož spraznil svoj račun, ampak bo spraznil kar celotnega?
Default avatar

Besna

povej čim prej je napisal/a:
Glej povem lahko jim 100x ampak oni niso krivi, da je moj bedak in ne vem, zakaj bi sedaj morali ostati brez plačila...zarad tega mi je malo bad...:(
Default avatar

Katja_37

Za vnaprej si zrihtajta skupni varčevalni račun, tja gor nakažeta vsak polovico plače ali toliko, da bo dovolj za plačilo položnic, hrane, kreditov, dopustov in ostalih namenskih bodočih izdatkov, s preostalo plačo pa počnita, kar vama je volja. Če ne najdeta drugega jezika, zna biti tale opcija čist ok, čeprav midva imava skupen denar, če se pa ne bi mogla zmenit drugače, bi pa delala po zgornjem receptu.
Default avatar

pa kje najdete takšne no??

s kakšnimi bebci ste to poročene? predvidevam da je starost tam 30+. in pri teh letih je treba najprej ugoditi mamici pri njenih pičkarijah šele potem svoji družini? adijo pamet kakšne brezjajčne pokveke so uspele vzgojiti nekatere ženske. avtorica ti pa lepo reči možeku da ne boš plačala apartmaja ampak ga bo on, denar pa naj dobi kakor ve in zna. če nebi prispeval bi šla na dopust brez njega. baš mi dol visi. nebi pa pod nobenim pogojem rit odnašala neki kvazi odrasli osebi, ki je še vedno prisesana na mamin jošk. bi popolnoma razumela, če bi tašča potrebovala za kaj nujnega in nenadnega in bi to bilo izjemoma. v takem primeru ni problema, posodi brez slabe vesti. da se pa nekdo preserava z novo televizijo in potem nima za položnice je pa NO GO!! in v vsakem primeru posojanja se mora mož posvetovati z mano, kot bi se tudi jaz z njim. ne potrebuje moje odobritve ampak moram biti seznanjena s posojo denarja. ker ko si enkrat skupaj in se smatraš za družino ni več MOJ in TVOJ denar ampak NAJIN.
Default avatar

besna

Katja_37 je napisal/a:

To bi šlo skoz in tako načeloma funkcionirava.....težava pride v tistih mesecih, ko naredi mož takšen (-) na svojem TRR, da mu ostane ob prejetju plače kakih 100 eur (+)...in potem jamra, da nima...
Default avatar

glenda

Ne vem, če se zavedaš, ampak vidva imata veliko hujši problem kot tole kar pišeš. SI ne predstavljam, da bi mož denar kar nekomu dal brez predhodnega pogovora z mano, sploh pa ne denar, za katerega se ve, za kakšen namen bo šel.

Očitno živita precej drug mimo drugega, da si je to upal narediti, pa ne gre za to, da ne bi smeli razpolagati s svojim denarjem kakor želimo, ampak preprosto zato, da smo v skupnosti in tudi poraba denarja (vsaj večjih vsot) mora biti stvar dogovora.

Žal, ampak MON ti ne more pomagati... in predlagam, da začneta težave reševati tam nekje "zakaj si to naredil, če sva se dogovorila drugače" in ne "zakaj si denar dal mami". NI problem v tem, da ga je dal mami, problem je, da očitno mu dol visi, ne upošteva dogovorov, se sploh ne zaveda posledic svojih dejanj.. po želji.
Default avatar

bugnavilea

Namesto da si besna tu in pihaš tu, se lepo spihaj nad njim in mu povej kar se mu gre. In naj dobi tisti denar, ki ga dolgujete za plačilo, kjer ve in zna in naj plača. Naj si pa gre k mamici sposodit, če nima!!! Pa brez pardona! Drugače boš pa prodala kakšno stvar, ki mu je zelo pri srcu, da boš dobila denar za plačat apartma.
Default avatar

eowin

ne bodi jezna na taščo, ni kriva, kriv je mož. In očitno se res morata v miru pogovoriti. Škoda, ker že sedaj nista uskladila pogleda na skupni denar, trošenje, prioritete itn. Se mi zdi, da je finančni vidik kar pomemben za mirno sožitje.
Skratka, na tvojem mestu bi plačala prijateljem (ja, niso krivi), potem pa se dobesedno zmenila z možem za 2-3 urce, danes, jutri, kadar pač znese. In se lepo usedita in pogovorita. In poslušaj ga. In povej mu svoje poglede. Ne kreg, pogovor. Najbrž jih bosta rabila več. Saj veš, pogovarjat se je treba znat, ne gre zato, da vsak zlaja svoje pa basta.
najbrž ti bo povedal, da služi denar in ga lahko po svoje troši. Ja, ima prav. A spomni ga, da ne živi sam. Da preprosto morata najti neko skupno pot. Skupen način. Kjer nihče ne bo imel občutka, da živi v okovih, a da se dela, da je samski, pa tudi ne velja.

Srečno.
Default avatar

Besna

Zakaj je dal denar mami - ker nima in ga je prosila.
Zakaj ga ni dal meni za plačilo app - ker jaz denar imam in ga očitno ne rabim - app bo glih tako plačan.
Njemu ni jasno kaj zaj kompliciram.
App bo plačan.
Taščin tv je plačan.
Obojne položnice bodo plačane.
Vsi bi bili srečni, če ne bi jaz zaj začela komplicirat :S
Default avatar

salinka

A imata otroke? (si noseča?)