Forum.Over.Net

Starševski čvek

Izola ali Strunjan

Default avatar

mamicamlada

Čez vikend se gremo kopat na našo obalo, sedaj se odločamo med Simonovim zalivom in Strujanom. Simonov zaliv poznamo, kako pa je Strunjanu kaj s senco? Kako pa je v Ankaranu-vem da je sence ogromno, ne vem pa kako je s parkiranjem? Hvala!
Default avatar

borovček

Meni je Strunjan super - tudi za otroka. Sta 2 plaži: ena v Salineri, druga ob zdravilišču Krka - in ravno ta je primernejša, če si z otročkom. Sence je veliko, saj je polno borovcev, igrala imaš, peskovnik, mini restavracijo za kakšno pijačko, sladoled, pomfrit ipd. Sam dostop v vodo je ali po stopnicah ali iz pomolov po štengicah ali pa po mini klančini, v vodi so kamni. Naša 3-letnica je zelo uživala. Za malo večje otroke so v vodi tudi tisti plastični podesti, iz katerih lahko skačejo v morje.

Plaža v Salineri je manjša, nekaj sence se da dobiti pod dreveščki, če si dovolj hiter, je veliko manj obljudena kot tista druga. Kar je bilo nam všeč, sta bila 2 bazena, ki sta čisto blizu morja, da je plavala notri.

Mi parkiramo kar ob kempu in se potem do obeh plaž sprehodimo. Salinera je čisto blizu, do plaže pri Krki se sprehodiš čez soline - lep sprehod (samo z vozičkom bi šlo malo težje, ker je bolj cigu-migu pot:)

Po novem nobena od teh dveh plaž ni več plačljiva, tko da superca. Plača se pa najem ležalnika ali senčnika (mislim, da je najem 3,5 oz. 2,5 za cel dan) - če ju seveda rabiš.

Dobro se odločite in uživajte.
Default avatar

...ooo...

borovček je napisal/a:
Od kdaj pa ni več plačljiva plaža pri zdr. Krka? Nam je tam super, res veliko sence, mulariji pa so všeč tiste ploščadi, da skačejo v morje :-)
Default avatar

mamicamlada

Hvala za odgovor, smo mi tudi bolj za Strunjan!
Lep dan!
Default avatar

borovček

...ooo... je napisal/a:
mi smo hodili čez soline & tam ni bilo nikogar, ki bi kasiral

ne vem pa, kakšna je situacija, če se z avtom pripelješ do Krke in greš s tistega konca notri na plažo

to bi moral pa povedati nekdo, ki je tam notri prihajal
Default avatar

ventiquattro

borovček je napisal/a:
dobra finta :))
Default avatar

...ooo...

ventiquattro je napisal/a:
res dobra finta :-) Namreč, mi že od zmerom plačujemo vstopnino in parkirnino, ker parkiramo pri zdravilišču. Smo preveč 'komot', da bi hodili čez soline :-)
Default avatar

darja2

V Strunjanu je veliko več sence kot v Simonovem zalivu. Sploh v Salineri, kjer je tudi manj gužve kot na oni strani pri Hotelu Svoboda.

Nam je Salinera zakon. Edino ponudbe na plaži pa res ni. Razen majhnega bifejčka in sladoled iz skrinje.
Default avatar

urshyka666

strunjanski klif je zakon...malo težje je gori dobiti za parkirat samo pa počakaš pa ziher gre kdo ven (domu)....za senco je bl tk tk...fajn je kaka marela drugače je pa super...pa dokaj čista voda napram zalivu pri hotelu...enkrat bila tam in tudi zadnjič =)