Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Neuspela operacija mehurja (TVT)

Default avatar

Lorena Meglič

Metka ( Aktem) je napisal/a:
Prosim za nasvet - neuspela operacija TVT (mehurja)

Pred tremi tedni sem imela operacijo TVT, po kateri pa je še vse slabše. Ne samo da vode ne držim, sploh težko uriniram in to seveda ne gre sede na školjki temveč napol v stoje, ko pa vstanem v pokončni položaj pa še spet malo priteče. Teče brez pritiska, čisto počasi, poskušam pritiskati pa sem brez občutka. Teče mi tudi dobesedno samo na desno stran, včasih prav po nogi. Poleg tega imam še vedno precejšnje bolečine v desnem dimlju, bolečina se potem pomika proti kolku. Ker je bila le-ta tako hudo prvi teden, da niti nisem mogla iti na blato (ker je bila bolečina noge še hujša) sem obiskala gin. urgenco, kjer so mi napisali naj mi moj ginekolog da napotnico za fizioterapijo
(ta je dejal. da zato ni nobene fizioterapije) in obiščem uroginekologa in da bi bilo lahko še slabše. lepa tolažba, kajne. Stara sem 47 let, mislim da za take probleme mnogo prezgodaj, želim še biti dejavna, sedaj nisem sposobna niti za hojo. Moj osebni zdravnik in tudi ginekolog pa sta dejala, naj pokličem kirurga. Prosim za nasvet, saj sem res obupana.

Hvala in lep pozdrav Metka
************************************
http://www.drustvo-mena-maribor.si
Tel: 02-320-20-75
GSM: 040-462-029
Default avatar

Lorena Meglič

Pozdravljeni!

Škoda, da niste napisali kateri TVT poseg so pri vas opravili. Sicer pa, kar se tiče uriniranja po operaciji je običajno malce drugačno, kot pred njo. Ko greste na stranišče ne pritiskajte, ampak pustite, da voda sama odteče. Ko sedite na školjki pa poskušajte spreminjati položaj telesa, da bo voda lažje odtekla.

Kar se tiče ravnanja zdravniške službe ob iskanju pomoči po operaciji, pa lahko rečem, da so žal ravnali neodgovorno. Ni pa res, da se vam ne da pomagati.

Predlagam vam, da me po 5. septembru (sedaj sem na dopustu) pokličete med ponedeljkom in četrtkom, med 10. in 12. uro na eno izmed telefonskih številk 02/320 20 75 ali 040 462 029, kajti vem in verjamem, da bomo vašo težavo uspešno rešili. Seveda, pa je odločitev vaša.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Meglič
************************************
http://www.drustvo-mena-maribor.si
Tel: 02-320-20-75
GSM: 040-462-029
Default avatar

HelgaR

Spoštovani!
pred 3 dnevi sem imela poseg TVT. Po posegu nisem mogla odvajati vode niti kapljice. Drugi dan mi je pod narkozo zdravnik razrahljal trak, vendar je bilo uriniranje zelo slabo (tanek curek in premalo), občutek sem imela, da je mehur še vedno poln. Tretji dan je bilo uriniranje malo boljše, vendar sem še vedno imela po uriniranju v mehurju 430 ml seča (po preizkusu s katetrom). Danes so me poslali domov s katetrom, ki ga moram imeti sedaj 10 dni. Ali bo to rešilo problem? Prosim vas za tolažilen odgovor, ker sem prav slabe volje. Stara sem 53 let.

Najlepša hvala za odgovor in nasvet kaj storiti.

Lep pozdrav

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič