Starševski čvek

sinu se gnoji rana

Default avatar
Sin je par dni nazaj padel in s komolcem potegnil po tleh, da se mu odrgnila koža... Nič posebnega sicer, vendar se je začela rana drug dan precej gnojiti. Šli smo k zdravniku, kjer so mu rano povili in naročili naj menjavamo prevez sami in pridemo nazaj, če bi se še zelo gnojilo. Zdaj vsak dan izteče nekaj gnoja, vendar vsak dan manj, me pa skrbi, ker mu vedno ob previjanju poči, kar se je že zacelilo in začne spet krvavet... Ali bi bilo boljše, da se zadeva suši na zraku in kako dolgo se še lahko gnoji taka površinska rana?
Default avatar
joj kako komplicirate, kolikokrat sem bil potolčen kot otrok in imel gnojne rane in nikoli šel k zdravniku zaradi tega, pa sem še živ

pusti naj se posuši na zraku

mater no ...
Default avatar
Hvala Vladka. Ne, rana sploh ni velika, za en dober 2 evra kovanec. Zato se mi zdi, da s tem povijanjem delamo več škode kot koristi. Bom sedaj res tako poskusila, da se sploh lahko zaceli, gnojilo se verjetno ne bo zaradi tega več, ali pač ker bo bolj izpostavljeno bakterijam?
Default avatar
3453544, ti skrbi za svoje otroke, jaz bom pa za svoje. Četudi kompliciram, je to povsem moja pravica in stvar. Tudi jaz nisem komplicirala, dokler ni otrok skoraj umrl, ker sem vedno govorila, da k zdravniku pa že ni treba...

Ej, vsak zase.
Default avatar
Ko smo mi mazali z bepanthenom, se je se bolj gnojilo...pusti rano na miru, čisti s fiziološko, pa čimmanj prčkaj
Default avatar
Hvala! Bomo naredili tko.
Default avatar
aaaaaaaaaaahahahahahahaha

bogi otroc ob taki moteni mami
Default avatar
pa še to: jaz sem malega en tretji dan peljala na urgenco, ker se mi je zdelo, da ima gnojno...tak rumen gnojček....prej mazala z bepanthenom, na urgenci je samo potegnil z nekim okisom, in rekel, naj pustimo na miru....

tako da je to tudi zdravnik svetoval....

rana se je lepo zacelila, lp
Default avatar
Res bogi, ja.
Zelo slabo mu gre.
Ga tepemo, ne dajemo jest.
Oziroma ne... Imamo ga v milnem mehurčku, da se mu ne bi kaj zgodilo.
A me poznaš, da me lahko okličeš za moteno na podlagi enega zapisa na forumu?

Aja, ps... Nismo šli k zdravniku, ampak sem samo poklicala tja za info, kaj uporabit in so vztrajali, da se pridemo pokazat, čeprav sem rekla, da raje ne bi...
Default avatar
enamamica67 je napisal/a:
Ta Bepanthen Plus - krema ZA RANE http://www.lekarnar.com/images/products ... 1286732016 "vleče ven gnoj" , obliže pa uporabljam te bele Mepore http://www.lekarnar.com/images/products ... 1286263851.
***********************************************************************
http://galerija.over.net/main.php/v/ust ... /Vladka+K/
Default avatar
na rano položi arniko pa bo kmalu dobro , tko smo delali včasih, nismo šli za vsako malenkost k zdravniku ...
Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.
Default avatar
iz prve roke od sorodnice - pediatrinje (mislim, da ne bi imela razloga, da bi mi lagala) - odrgnine, površinske rane, se čimprej, ko se pripetijo, opere z vodo in milom. in potem se pusti pri miru. če se zagnoji, se ne povija, se ne daje obližev, se ne maže ne z ognjiči, ne z ribjimi mazili, kvečjemu se okopa v hipermanganu (ki mora biti roza barve, ne pa temno viola, več količine hipermangana ne pomeni boljšega efekta). hipermangan dobiš v lekarni. lahko tudi izpiraš s fiziološko raztopino, ki jo lahko tudi pripraviš doma (praktično - prekuhana slana voda v razmerju 9 gramov soli na 1 liter vode).
Default avatar
Hvala vsem.
Jutri bom vse skupaj odvila in pustila, da se posuši na zraku.
Saj tko se sploh nima časa zacelit, če je skoz pod povojem.

Lahko noč želim
Default avatar
Drugač pa za rane pomaga, če gor daš hermelikin list.Vrhnjo plast lista potegneš dol.

FUL POMAGA!!!
Default avatar
Najbolje je pustit odkrito, samo mimogrede se kam butneš in spet kaj raniš. Zato jaz vedno vzamem gazo in jo z lepilnim trakom pritrdim čim bolj ohlapno, tako da se rane ne drži. Pa ne sme bit predebela gaza. V bistvu je to le zaščita pred butanjem. Sploh poleti, ko imaš kratke rokave.
Default avatar
Bepanthen krema NI za rane. Je za manjše praske, odrgnine. Prav tako ne arnika, hermelika, ognjič... Rano je pootrebno očistiti z vodo, še bolje s fiziološko raztopino in pokriti s sterilno gazo.
V lekarni se dobi gel za rane, ker se rana v vlažnem lepše celi.
Najbolj pomembno - nobene svinjarije ( zelišča, mazila ) gor. Teorije naših babic žal niso vedno najboljše.
Default avatar
Jaz tudi mislim, da je bolje, da se rana posuši na zraku. Se hitreje zaceli. Ko sem jaz padla s kolesom in se močno podrgnila po dlaneh, trebuhu in kolenih (rane so bile precej globoke) sem odrgnine dobro razkužila z jodom in jih pustila, da se posušijo na zraku. Nikoli se niso zagnojile. S čim ste pa razkužili, če ste sploh?
Default avatar
Naj ima ves čas vlažno gazo, prepojeno s fiziološko raztopino.
Default avatar
enamamica67 je napisal/a:
Rana se mora zasušit - torej brez povijanja, brez mazanja in pacanja! Morda samo ponoči dste tisto manjšo tetra gazo, pa čez beli obliž, čez dan pa dol, na zrak! Gnojenje je pa naraven proces, saj se tako rana čisti in organizem sam bori proti nastali situaciji - sploh mlada koža. Če je imel ob padcu stik s kako kovino, obstaja edina nevarnost na spore tetanusa, ampak če je otrok precepljen po programu in ni starejši od 15 let, bo imunost na tetanus še OK.