Forum.Over.Net

Starševski čvek

zakisanost telesa

Default avatar

:

Zanima me, če morda kdo ve kaj o tej zadevi? Celo iz lastnih izkušenj morda?

Na internetu sem sicer prebrala nekaj gradiva, ampak se mi vse zdi bolj kot neko prikrito napeljevanje na nakup (dragih) proizvodov.
Default avatar

psevdomim

Samo malenkost pripišem...zakisanost nima veze z artritisom!!!
Default avatar

x,cmv

Zakisanost so si izmislili tisti, ki nekaj prodajajo.
Default avatar

:

No, saj tega me je strah ja, da je to lari fari- ali pač ne?
Default avatar

:

Se pravi, če nimam sredstev, da nabavim vse te pripomočke za razkisanje, pa potem še sredstev za vzdrževanje doseženega stanja- zdrava bio prehrana, bazična kozmetika (zelo draga), filtrirni sistem za vodo( ki stane nekaj tisoč €) ITD...- sem potem že kar za odpis?! Naj raje varčujem kar za pogreb?
Default avatar

Robi...

Ne rabiš nobenih sredstev, ampak le zdravo hrano...Čimveč sadja, čimmanj sladkarij, bele moke in podobnega sranja. Vse drugo pa je obsesija.
Default avatar

h

Zakisanost je temelja za vse civilizacijske bolezni. Brez zakisanosti organizma bi bilo bistveno bistveno manj bolezni, sploh bolezni srca in ožilja ter kapi.

Saj ni tako težko razkisati organizem:
naredi kuro s
http://www.planetbio.si/superhrana/alge ... blete.html
ali Algea, Lekarna - 270 tablet - 16 eur,
in pa predvsem
http://www.planetbio.si/superhrana/alge ... trava.html
Lahko kupiš tudi pri drugih podjetjih.

Naredi dvodnevni post s sadnimi in zelenjavnimi sokovi, potem se pa odloči, da boš npr. zjutraj jedla samo sadje. Mogoče še boljše po kosilu do večerje.
No, alge klorela je dobro jesti stalno, torej dolgoročno, stanje se že zaradi alg bistveno izboljša.
Ni ti treba spremeniti način življenja ali celotno prehrano, dovolj je že 1/3 prehrane dnevno.
Default avatar

xcjvnp

Robi... je napisal/a:
Pa to nima veze z zakisanostjo, to je zdrava pamet.
Default avatar

€€

grenka sol dela čudeže, preverjeno!
Default avatar

laurusnobilis

To modno govorjenje o zakisanosti je new-ageovski blef, ki nima nobene podlage v znanosti.

Stroka govori o eventuelni acidozi oz. nasprotno alkalozi, ki se meri s določanjem pH v arterijski krvi. Zaužita hrana ima na ta pH prav malo vpliva, ker ima organizem močne mehanizme za reguliranje in kompenziranje sprememb pH, vezane na delovanje pljuč in ledvic. Torej z dihanjem in izločanjem urina.

Res je čudno, da ljudje v 21. stoletju bolj kot znanosti verjamejo izmišljotinam popolnoma nevednih bleferjev.
Default avatar

liliya

No, jaz sem poleg zdravega načina življenja (surovo sadje, zelenjava) nabavila še bazične citrate, tako gre zadeva hitreje. Ph urin redno preverjam z lakmusovim papirjem in se mi je po enem mesecu že povišal na 7.4 Počutim se ok, prebava je v redu, utrujena nisem več in kar je najbolje so moji večmesečni glavoboli prenehali.
Default avatar

Jalur

Mogoče "zakisanost" o kateri je tema res nima vesze z medicinskimi izrazi, vendar jaz verjamem, da vsa ta konzervirana in umetno narejena hrana ni ravno zdrava. Nekaj od te kemije sigurno ostane v telesu in se tako ali drugače odraža na zdravju. Naše babice so res jedle ocvirke in klobase in bile zdrave. Ampak vsebina doma narejenih klobas se ne more primerjati s tistimi iz plastičnega ovitka v trgovini. Niso pile sadnih sokov, ki sadja niso videli in podobne krame.
Default avatar

enea

Kako pa veš, da si zakisan?? Resno vprašam.
Default avatar

laurusnobilis

Eh, nič ne veš, da si zakisan, če se ne pustiš pičit v arterijo in si naredit plinsko analizo krvi.

Načelno bi se to kazalo tudi z malo globjim oz. hitrejšim dihanjem od običajnega in z izločanjem nekoliko bolj kislega urina. Kar sta naravna fiziološka mehanizma, ki hitro kompenzirata spremembe pH, ki bi bile eventuelna posledica zaužite hrane ali pijače.

Mnogo prej in bolj se ta prehodna zakisanost zgodi recimo ob hudem anaerobnem naporu, recimo ob športni aktivnosti. Pa nihče zaradi tega športa ali drugih telesnih naporov ne problematizira.

p.s. Da ne bo pomote - daleč sem od tega, da ne bi priporočal uživanje zdrave hrane.
Default avatar

Kislina

Človek v nekakšni obliki domuje na tem svetu že vsaj nekaj 10.000 let. V tem času so se menjavale gromozanskle klimatske spremembe ki so od njega terjale stalne spremembe prehranjevalnih navad. Ampak je preživel in se razvijal. Do danes. Danes pa je tako zakisan da brez tablet, ki stanejo samo 16 evrov, jih moraš jemati pa vsak dan, sploh ne more več preživet.

Dajte no. Bo menda res konec sveta, ko je folk postal že tako bebav, da verjame prav vsakemu ki mu hoče nekaj prodat. Kako torej spoznaš zakisanega človeka? Že po obnašanju se mu vidi, da se mu je skisalo...
Default avatar

h

Kislina je napisal/a:
Zakisanost telesa se da izmeriti. Če se da izmeriti in če se da uravnavati s prehrano, poleg tega pa izboljšati telesno zdravje, ne razumem kako lahko nekateri trdite, da je zakisanost izmišljena. Meni je npr. zelo temnelo srebro, da ga nisem mogla nositi. Ko sem brskala zakaj ,sem prišla do ugotovitve, da zaradi zakisanosti telesa. Ko sem naredila nekaj korakov, da sem odpravila zakisanost, lahko ponovno nosim srebrnino, ne da bi počrnela. Ali si to domišljam?!
Da ne govorimo, da so se mi je po jemanju enih tablet, ki vplivajo na razkisanost telesa bistveno izboljšali izvidi krvi, v zvezi z delovanjem nekega organa. Slučaj? Nemogoče, da v 20 letih ni bilo dobro, potem pa kar naenkrat.
Default avatar

licorice

Zakisanost telesa se da zmanjšati tudi s poceni sredstvi - eno od njih je soda bikarbona (pol kg za cca 2 evra v eurospinu).

Tudi hrane ni treba čisto zamenjati, ampak malo paziti, da ne uživaš tistega, kar najbolj zakisuje telo npr. gazirane pijače, preveč mesa, industrijsko predelana hrana....

Človek je res že zelo dolgo na tem svetu, ampak tako kisle (nekvalitetne) hrane pa še ni užival kot jo uživa sedaj - vsa industrijsko predelana hrana zelo zakisuje. Zato pa je več problemov z zakisanjem telesa.
Default avatar

laurusnobilis

Ja, ja, le jejte tablete proti tej vaši namišljeni zakisanosti. Ali pa celo kar sodo bikarbono.

Še dobro, da ne pijete namesto vode, sokov in vina kakšne luge, kakršne so nekoč uporabljali za pucanje in razkuževanje.

:(