Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zloraba alkohola kot sprožilec nasilja v družini

Default avatar

Coraline

Pozdravljeni!

Za potrebe diplomske naloge raziskujem področje zlorabe alkohola in nasilja v družini. Zanimajo me vaše mišljenje, mnenje, stališče, zato vam bom izredno hvaležna če anketo izpolnite in posredujete še kakšnemu prijatelju, sodelavcu,...
Anketa je enostavna in hitra za reševanje.

Anketa: https://spreadsheets.google.com/spreads ... YkswZmc6MA

Hvala in lep pozdrav,

Azra
Default avatar

40 dni alkohola

Zakaj se reče "zloraba alkohola"? A se alkohol zlorablja? Ubogi alkohol.
Default avatar

odvisnost

40 dni alkohola je napisal/a:
Dobro opaženo. V preteklosti sem imela precej stika z odvisniki od tablet in alkohola. Opazila sem, da z največjim veseljem priznajo, da so te snovi "zlorabljali", veliko težje pa jim gre od ust, da so bili od nečesa "odvisni". Zloraba se namreč še ne sliši tako hudo, gre bolj za občasno zadevo, odvisniki pa so že pijanci in narkomani, ki pretepajo partnerje in otroke in kradejo po trgovinah.
Default avatar

Jalur

Koliko alkoholikov pa sploh prizna, da ima kakšen problem, razen tistega, da žena teži, ko pride nadevan iz gostilne? Oni alkohola ne zlorabljajo, niso od njega odvisni, niso alkoholiki, še manj pijanci. Po težkem dnevu v službi gredo s prijatelji v gostilno nekaj spit, da se malo sprostijo. In koliko je takih, ki bi se pohvalili, da pretepajo ženo ali otroke? Okolica je tista, ki lahko prva opazi, da ima nekdo probleme z alkoholom ali nasiljem.

"Danes je bil naporen dan. Najprej mi je šef po glavi skakal v službi, potem sem šel, kot ponavadi v gostilno in se ga nacuzal, pred spanjem pa sem še ženo pretepel, ker je bila večerja hladna. V bistvu je bil dan kot vsi ostali; tako je, če si alkoholih in nasilnež."
Default avatar

40 dni alkohola

Jalur je napisal/a:
No, tudi s tako žensko, ki se pusti pretepat in seksa s pijanim, smrdljivim decom je nekaj hudo narobe.