Starševski čvek

otrok ne sme jesti nekatere hrane drugi pa nalašč jedo pred njim

Default avatar
Bili so na pikniku kjer se je jedlo in pilo, naš otrok pa ne sme določene hrane zaužiti držati se mora diete, drugi seveda to vedo in svoje otroke hujskajo naj jedo moj otrok jih pa gleda z solzami v očeh.... nisem se počutila fajn in srce se mi je paralo ko sem morala to gledati. Kako bi vi odreagirali na to?
Default avatar
ne hodi na takšne piknike, če pa že, pa ima otrok s seboj hrano, ki jo lahko je oz. poskrbimo, da je na pikniku tudi za njega nekaj, kar on lahko je!
Default avatar
Ti to resno?

Ti ga kar zavijaj v vato, naj odraste v pohabljenca. Ob taki mami bo zagotovo.
Default avatar
Hudo je, ker tvoj otrok ne sme nečesa jesti.
Pa vendar ne moreš zdaj ti od vsega sveta zahtevati, da se pred njim skriva.

In itak, da bi bilo tudi meni hudo, če bi videla jokati svojega otroka :(
Default avatar
Imam otroka, ki 85% tega, kar jedo drugi otroci, ne sme jest. Pa ni zato še nikoli jokal. Je pa seveda NA MENI (!!! - ne na drugih, na meni!!) da poskrbim, da ima otrok s seboj dovolj varne hrane, ki jo 1. lahko uživa; 2. jo ima rad oz. je njegova najljubša in 3. ga od vekomaj navajam na to, da drugi lahko topato, ti pa ne smeš, ker (...povem, kaj se mu zgodi). In ker ni več dojenček, to preklmansko dobro razume, četudi je star le 4 leta.

Še nisem doživela, da bi kdo koga "hujskal", naj hodi izzivat s hrano. Večinoma so starši in otroci sami toliko uvidevni, da jim pojasnilo zadostuje. Seveda pa ne pričakujem, da bo cel svet jedel 20 m od mojega otroka, pa po možnosti še skrival, kaj je. To je na tebi, da otroku dopoveš, da iz tega pa tega razloga te in te hrane ne sme jest. Seveda, če je razlog utemeljen z neko otipljivo podlago, ne zgolj kaprica staršev, ki bi otroka, ki je nor na meso, spremenili v vegana, recimo.
Default avatar
Veš kaj, tudi moj otrok marsičesa ne sme jesti zaradi zdravstvenih omejitev, pa nisem nikoli gledala na to tako.
Ne verjamem, da so drugi starši svoje otroke "hujskali naj jedo"! Seveda se ne bodo zdaj vsi prilagodili tvojemu otroku in jedli samo tisto, kar lahko on.
Tvoja naloga je, da imaš s sabo tisto, kar tvoj otrok sme jesti in rad je ali celo obožuje in mu v takem primeru to ponudiš.
Če tega nimaš, ali mu česa takega ne moreš ponuditi in vidiš, da mu bi lahko bilo hudo, da bi si mogoče zelo želel prepovedanega ... ga preprosto zamotiš, odpelješ stran in ta čas počneš nekaj zabavnega, veselega ...
Nikoli se ni zgodilo kaj podobnega, običajno so vsi mojega otroka pomilovali in se na vse pretege trudili, da bi našli nadomestilo, kaj, kar bi lahko jedel.
Default avatar
Ja, pa tudi jaz sem svojega otroka praktično vse življenje učila, kaj sme jest in česa ne in je to del njega, razume. Ne bo s solzami v očeh gledal drugih, ker on tega pač ne je. Pač ne je.
Ne bi umiral od želje za neko hrano.
Mogoče, če bi jaz dramatizirala??
Default avatar
Hujskanje ni ok, to , da pa jedo, pa ni nič takega.
Default avatar
veš kaj drugi tudi vedo da moj otrok določene stvari ne sme jest,pa to ne pomeni da se morajo 100% prilagajat mojemu otroku.

Aja,otroke se hujska ko so lačni hahahaa. ne,ti ne dramatiziraš,ampak iz sebe delaš budalo in otroka naučiš da pač stvari ,ki jih ne sme jest,pač ne sme,ostali pa lahko.

Kaj drugega otroka,če imaš oz. bi imela bi potem tudi njemu prepovedali jesti stvari,ki jih tvoj prvorojenec ne sme??? Me zelo zanima odg.
Default avatar
...2004 je napisal/a:
Ne boš verjela :( v ožjem sorodstvu imam osebo, ki to počne.
Default avatar
groza je napisal/a:
Razumem, da je tvoj otrok še otrok. Ne razumem pa, kako ti še vedno nisi odrasla.
Za take travme obstajajo specialisti - seveda zate, ne za tvojega otroka. On bo to že preživel brez posebnosti, ČE bo imel normalne starše.
Default avatar
V tem primeru bi jaz poskrbela, da bi mu lahko dala v roke tisto, kar lahko in rad je. Se je tudi moj sin včasih jezil, ker ni bilo zanj take čokolade, kot za druge, a nikoli ni bilo kaj groznega. Zdaj že sam poskrbi, da ima vedno s seboj kaj dobrega, kamorkoli gremo.

Mu je pa všeč, da tisti dan, ko on praznuje rojstni dan, vsi jemo "njegovo" hrano. Se pravi, lahko je vse, kar je na mizi. Se ne spomnim, od kje nam ta ideja, a zdaj je to že kar tradicija.
Default avatar
groza je napisal/a:
Razloži malo, kako so hujskali!


So jim morda rekli:

"Daj, Tonček, jej, poglej Markota, ki ne sme! Ti pa kar daj!"

ali:

"Ha, ha, ha ... poglejte otroci, Marko pa ne sme tega jesti. ha, ha, ha ... vi pa lahko! Kar jejte!"Mislim, da pretiravaš!