Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Na testu: Dacia Sandero Stepway

Default avatar

smešna

fajn avto, tako na pogled. :)
Default avatar

koliko koliko

koliko stane ta oprema stepway? a so tu že vključene litke?
Default avatar

ziher

koliko koliko je napisal/a:
koliko stane ta oprema stepway? a so tu že vključene litke?
ziher, pa še usnje maš notr :D
Default avatar

deheloda

nono ima takega samo brez tega stepway opreme in je res avtomobil za starce. malo pije, nov pa ni ga treba pazit skoz že od nakupa naprej
Default avatar

sss.mmm

a ta offroad look kaj pomaga?
Default avatar

malamiška_

koliko je imel sandero dejanske porabe ter s kakšnim stilom vožnje? bolj opisno, če je mogoče?
Default avatar

siva

Pozdravljeni,

za starše ste mi svetovali tudi Dacio.Všeč jima je pa tudi Mazda 2 in Peugeot 207.Kolebata med temi tremi avtomobili. Ker sta oba nižje postave sta se ogrela za dacio, saj je baje malo višja.

Zanima me, kako je kaj s preglednostjo, porabo bencina, zanesljivostjo vziga in mogoče hrupnostjo mašine. Kaj pa rezervni deli. Ali so pnevmatike standardnih oblik ali kakšne "posebne" in zato posledično cena višja.

Vesela bi bila izkušenj tudi za Mazdo 2 in peugeot 207.

Prosim za vaše izkušnje in mnenje.
Hvala lepa in LP
Default avatar

IztokFranko

Pozdravljena,

Dacia Sandero različica Stepway kakršno smo imeli na testu je malce bolj dvignjena - že malce terenski izgled. Takšna stana v osnovi 11 tisočakov.
Mazda2 je malce cenejša (vendar bencinska različica, dizelske možnosti nimajo), vendar nižja - se tudi nižje sedi. Peugeot je ponovno z bencinskim motorjem cenejši in tudi več opreme ponuja kot Dacia.

Vendar menim, da ljudje, ko kupijo Dacio jo takoj začnejo uporabljati v popolnosti in v vsem kar ponuja, medtem ko Mazdo2, Peugeot 207 in podobne avtomobile pazijo še naslednje 2 leti, da se ja ne bi kaj popraskali. Ker je Dacia tudi precej robusten avtomobil to dobro prenaša.

Vozil sem že vse tri avtomobile. Najbolj prostoren se mi je izmed teh treh zdel Peugeot 207. Glede preglednosti bi trenutno dal prednost Dacii Sandero. Porabo v teh treh primerih ima najnižjo Dacia, ker je dizel (že samo gorivo je cenejše).

Rezervne dele ni težko dobiti, če boste hodili na uradne servise. Vse tri znamke imajo dobro razvejano mrežo v Sloveniji. Mogoče je le Mazdinih servisov nekaj manj, pač manjša znamka.

Pnevmatike so v osnovi standardnih dimenzij pri vseh modelih.
Default avatar

sss.mmm

uf si se razpisal. :-)
Default avatar

siva

Hvala lepa, res ste se razisali, pohvalno
Default avatar

amisu

Pozdravljeni!

Moj Sandero Stepway bo novembra star eno leto. Že po 4-ih mesecih sta bila izpušna cev in lonec čisto rjasta (prav tako diski - ampak to je baje normalno), na servisu/prodajnem mestu so rekli, da je to čisto normalno. Moj prejšnji avto je bil star 12 let, pa lonec ni bil niti malo rjast. Mi znate povedati, kako je s tem?

Drugače pa sem čisto zadovoljna, udobje je, kakšne hude hitrosti ne dosega (še bolje, glede na nov zakon :), priznam pa, da točne porabe še nisem zmerila, bom in poročam. Po pol leta, se mi je nekaj staknilo pri voznikovem steklu - so popravili brezplačno, glede na garancijo, malo so hreščali zvočniki, tudi to so uredili.
Malo sem imela težav s pnevmatikami, ker so ne čisto klasične dimenzije in sem se kar namatrala da sem jih našla za normalno ceno seveda. 14 dni od tega, ko sem avto kupila so seveda zimske pnevmatike ponujali zraven gratis :)

Mogoče je res avto za "senior citizens", ampak v današnjem času je vseeno bolje biti na cesti neopažen in varen.

Hvala in lp,

A.
Default avatar

wegte56

Verjetno ni mislila tistega dela, ki se ga dotikajo ploščice, ampak zunanji del diska za katerega je normalno da zarjavi, če ni nekako posebno zaščiten...

LP
Default avatar

amisu

Ja za diske je že normalno, kaj pa za izpušni lonec in izpušno cev?
Default avatar

600

amisu je napisal/a:
Ja za diske je že normalno, kaj pa za izpušni lonec in izpušno cev?
Izpuhi hitro zarjavijo pri cenejših avtih. Vendar samo porjavijo, razpadajo pa ne.