Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Kje naj najdem pravega , pravo ljubezen ?

Default avatar
Jaz sem pa prišla danes zjutraj sem , da vprašam kako in kje spoznati pravega ; kje naj ga najdem ?
Problem je , ker ne hodim ponoči v klube , delam v ženskem kolektivu , sem sramežljiva , a tudi komunikativna , še kar lušna , čeprav leta so tu , stara sem 33 .
V prostem času berem , hodim na sprehode ....Živim mirno , normalno , nisem pa hiperaktivna oseba , kvečjemu razmišljujoča , mirna , a čustvena .......
Lleta so tu in srce išče svojega dragega ...........
Default avatar
Morda se mi zdi, da moram kaj več napisati in tebi bi bilo najlepše, če bi napisal.greš na tale naslov in ga boš našla.

Ampak poglejmo tvoj problem, če je to sploh problem, iz nekoliko drugačne perspektive.

Najprej se moraš vprašati ali sploh koga potrebuješ in če ga, zakaj ga potrebuješ? Kaj je razlog, kdo ti je povedal, da ga potrebuješ?
Aja, vsi ga imajo, tako je pač družbene urejena norma, torej moram tako živeti tudi sama, drugače ne bom del te družbe.
Ne, potrebujem ga, ker tako čutim, ker želim imeti nekoga ob sebiimeti občutek, da me ima nekdo rad in to deliti tudi drugim.

Glavno gonilo te družbe in seveda vsake družbe sloni na strahu. Sam bom :-(((Joj, to pa res ne morem narediti.

kaj pa če bi se vprašala pred tem,da moraš nekoga imeti. Kaj ko bi bila 100%, popolnoma zadovoljna sama s seboj, da sem najbolj srečen človek na svetu, ne potrebujem nobenega drugega človeka, razen samega sebe. Saj kamorkoli grem,karkoli počnem, vedno moram vzeti sebe s seboj in ravno to mi vse pokvari. Zato se najprej vprašaj, si zadovoljna sama s seboj, je vse kar danes počneš, točno tako kot si želiš. Si srečna sama ali ti celotno nesrečo povzroča dejstvo in misel, da nimaš fanta?

Pojma nimam o tem življenju, vem samo eno stvar, da bom zagotovo umrl. vem pa še eno stvar, tako da vem že dve. No druga je ta, da nimam pojma kdaj in kako.

no tukaj pa se naša pamet konča. Če bo nekdo rekel,da vemo tudi koliko je 1 plus 1, to ni kaj dosti vredno o življenju. Pa pset bo nekdo rekel, zato je življenje drugačno. Če znam sešteti, da sta 1 in 1 evro, dva mi za bistvo razumevanja življenja kaj malo koristi.

Kaj torej delaj v tem obdobju, medtem ko čakaš da umreš in ne veš kdaj? veš, da nihče ne more s seboj vzeti ničesar, ampak še vedno nekje globoko v sebi, verjamemo in to prav vsi, da po smrti je nekaj in da dejansko bi lahko nekaj s seboj vzeli. Vendar kaj je to. No točno to poišči, tiste stvari in dobrine, ki jih lahko odneseš s seboj ko umreš. Kajti, če tega ne verjameš, potem ne razumem zakaj ne živiš kakor želiš, brez ovir, ampak se ukalupiš v neke norme, ki ti jih je vokvirila družba? To pa je tistonekaj, kar ne razumemo in ne poznamo in se raje zamotimo s stvarmi, za katere menimo, da so pomembe, ker je družba tako rekla.

in ena izmed motečih elementov in zavajajočih je: Poišči si fanta, moža... da boš srečno in lepo živela. Ampak pri tem iskanju sreče ne upoštevaš, koliko časa bosta lahko preživela skupaj. Preprosto ne kalkuliraš s tem dejstvom, samo da ga imam. S tem,da ga imaš ni nič narobe,če najprej ugotoviš kako biti srečen sam s sabo in z vsem kar jaz sem in premorem. Ko vse to najdeš v sebi in se pomiriš z razumevanjem, da ne veš kdaj odideš, lahko pride tudi fant, ki ni nič drugega kot samo še en del, enako pomemben del, kot vsi ostali, v tvojem življenju.

potem se tudi ne boš več spraševala kje ga najti, ampak ga boš z lahkoto,pravzaprav pride kar sam.
Ljudje moramopoiskati, kaj je naš resnični smisel in namen življenja na tej zemlji, kaj je razlog, da smo prišli ravno sem in česa se moramo naučiti.

ker če je to brezveze, zakaj potem ne živite tako kot želite? Nekje globoko v nas, nasnonstop opozoraja in opominja, da je namen višji, kot ga mi razumemo, zato je vse kar se dogaja samo košček celotne slike, ki se razkriva in razkriva, dokler se ne razkrije v tako velikem številu, da se vidi obris bistva.

Si razmišljajoča praviš, vse to kar sem napisal, je smao zato, da razmišljaš, ampak vedno daj o sebi, ne o drugih in zakaj drugi to počnejo. Če želiš biti srečna, moraš biti srečna sama s seboj, naj nihče drug ne bo zaslužen za tvojo srečo, kakor ti sama.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Primož, se strnjam z napisanim. Toda folk vedno piše take besede, brez da bi se vprašal, kaj pa če si ta oseba iskreno želi nekoga ob sebi ter je pravkar zadovoljna sama s sabo. Treba je razlikovati med tem, da bi nekdo imel punco oz. fanta le zato, da pač ne bo samski, ali pa zato, ker partnerice/ja kljub iskreni želji zlepa ne najde. Sploh pa take besede nič ne koristijo ljudem, kot so npr. brez_punce. Nima smisla, da taki osebi govoriš, da naj bo srečna samska. Ne more siti razumet lačnega.
Default avatar
Primož
Primož

Zakaj treba ideološko (versko) obarvati to in skoraj vsako temo, saj njen problem ni duhovno-verske narave, gre za ljubezenske nasvete!? Pod drugo pa me moti, da ne priznavaš ateističnega pogleda na svet oz. forsiraš svojega, saj bi po tvojem vsi morali "nekaj čutiti v sebi". Tak pogled se kvečjemu nanaša na agnostika, nikakor pa ne na ateista, in ta nič "ne čuti" v sebi, ker ne verjame v boga! Ampak to ni prava tema. Ona mora razmišljati o zemeljskih stvareh (moški, družina, spolnost...), ti si pa zašel v oblake (metafiziko), šibanje duhovnost-bog-smrt, takšni nasveti nimajo blage veze z njeno problematiko. Za mladega človeka to ni prava pot, ker mora ostati prizemljen, saj ne bo šla za nuno!

Sicer ni narobe, če nima fanta, kot praviš, ampak ona je osamljena, tako kot vsak človek, le redki so zmožni biti ves čas sami. Mogoče bi ti lahko šel za meniha, ker samo vera-vera-vera-vera. :-)) ,ampak to ni ona. Taka tolažba ji prav nič ne koristi, saj bi rada imala ob sebi moškega, da jo malo stisne k sebi, saj ima vsak človek čustvene potrebe po bližini, nežnosti, dotikih, spolnosti... To ti noben BOG ne more dati! Ker Bog je preveč abstrakten pojem, da bi ti zadovoljil psihološko-čustvene potrebe po drugem človeku.33-letna, glede na svoje konjičke, ki so bolj individualne narave, kjer nisi v družbi, ti ne bodo nič pomagali, saj nimaš možnosti spoznavati ljudi. Delovni kolektiv tudi ne, če si med samimi ženskami. Torej edina odprta opcija je recimo internet ali pa kake družabne prireditve. Rosno mlada res nisi več, kar pa nikakor ne pomeni, da so se ti drastično zmanjšale možnosti, da dobiš moškega, problem je pač le v tem, da jih je večina vezanih, tako da je izbor manjši, zožen le med ločence oz. samce.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar
ok...recimo spolnost rabim , da se bi zjutraj zbujala ob nekom ; JAZ SEM PAČ V DUŠI TAKA, da ne morem seksati tjavendan z nekom ; ampak se želim prepustiti samo mojemu moškemu . A ni to naravno , kar si želim ? SPOLNOST , Z ENIM ČLOVEKOM , S KATERIM SI ZAUPAVA ? Tega ni ; to bi me sorečevalo .Morda je smešno , ampak tudi to rabim , ja ; zadovoljujočo spolnost z partnerjem . Je to preveč pri 33 - ih ?
Default avatar
Primož, tukaj pa se ne morem strinjati s tabo.
Dejstvo je, da marsikomu zveza oz. partner (bližina nekoga) prinese srečo in zadovoljstvo in marsikdo ni srečen ravno zaradi tega, ker mu gre v življenju vse dobro, nima pa nikogar s katerim bi to srečo delil.
Zdi se mi, da tu ne gre za nobene družbene norme in ne gre se za to, da ljudje iščemo partnerje zato, ker jih imajo vsi. Vsaj zame to definitivno ne velja. Požvižgam se na družbene norme.. Ampak gre tu enostavno za pripadnost nekomu, da lahko z nekom preživljaš prosti čas in da se lahko na nekoga zaneseš, ko imaš težave, se mu zaupaš.
Default avatar
matjazko je napisal/a:
Matjazko, bom najprej odgovoril tebi, ker me nagovarjaš. Odgovor je namenjem 33 letnici, kako ga ona razume, tega noben od naju ne ve.
Da pa ti odgovorim, bi najprej zanikal in se vprašal, zakaj v tem odgovoru vidiš vero? Pišeš, vera, vera, vera??' Kje ti tukaj vidiš vero? Razen, če dojemaš vse kar ni fizičnega razmišljanja, z vero. To nima nobene veze z vero. Lahko pa bi rekli, da se naše življenje ločuje na dva dela, zemeljsko in duhovno življenje. Ampak še enkrat poudarjam, versko življenje ni nujno duhovno, ali pa gnostično ali ateistično, je lahko ravno tako duhovno.
Pojem duhovno, ne smemo enačiti z verskim.

Življenje pa ni samo enkrat takšno drugič drugačno, ampak se med seboj še kako prepletata. Inče govoriš o smrti, je to ena redkih stvari, ki je zelo življenska in jo vsi razumemo. je pa res, da se je večina boji in jo pojmuje kot nekaj slabega, zato se ji tudi izogiba. Ampak dve stvari sta življenski, rojstvo in smrt, vse ostalo ni nič drugega kot učenje.

Kar se forsiranja tiče, nekdo je vprašal, zatoje prejel odgovor. Kakšen je, je popolnoma vseeno, velikokrat sem napisal, takšno je samo moje razmišljanje, tako bi naredil jaz, kako boste vi, je vaša odločitev. In normalno, da je moje razmišljanje, ni pa vsiljevanje, če kdo ne bi želel mojega mnenja, bi šel verjetno drugam.
če pa pričakuje druga mnenja, pa se mora sprijazniti s tem, da na tem sistemu lahko dobi tudi mojega. še nekaj velikokrat ponovim: V življenju ne dobiš tisto kar si želiš, ampak vedno tisto kar potrebuješ.
če bi torej odgovarjal tebi, tako kot sedajle, bi verjetno odgovoril drugače, ker nisem odgovarjal tebi,sem odgovoril tako kot sem mislil, da je prav.
Kaj je v tem narobe?

In v celotnem odgovoru, nisem niti enkrat omenil BOGA, niti enkrat, čeprav si ti to avtomatično povezal. Ampak jaz tega nisem napisal, torej je tvoj pogled in čutenje tisto,po katerem sklepaš kaj sem želel povedati. Kako pa avtor to dojema, je popolnoma druga zgodba.

Ali je kdo mlad pri 33 letih ali že poln modrosti??? Zelo širok pojeme je kaj ona potrebuje??? Ja vidiš Matjažko, tega pa ne ti ne jaz ne veva, lahko samo gledava iz najine perspektive. Pojma nimava kaj ona potrebuje, verjetno niti sama ne ve kaj potrebuje, le kdo sem jaz, da bi to vedel.

Ampak poanta tega odgovora je, da si v odgovoru videl vero in BOGA, čeprav nisem ne eno ne drugo omenil, avtomatično si povezal nune in menihe in poleg postavil gnostike in ateiste.

Vse je samo naše osebno videnje, če žemoram kaj povedati, je to, da duhovnost ni enako vera. Sta pa te dve plati življenja, duhovno in zemeljsko in sta med seboj močno prepleteni. brez enega ni drugega in obratno, pa se velikokrat tega sploh ne zavedamo in zato je namen razumeti sebe in spoznati sebe in svoje želje. Ker ni nujno, da to kar mislimo, da je to tudi res.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
mladenic_ je napisal/a:
Človek vedno dobi tisto kar potrebuje, ne tisto kar si želi. Lahko postavim vprašanje, ali sploh ve kaj si želi?
V prvem odstavku sem napisal, najlažje bi bilo odgovoriti, pojdi tja in tja in bi bilo rešeno, ampak tako to ne gre.Ali pa podobno temu, če si celo življenje kadil, vzemi tele dve tabletki in pljučni rak bo izgiil. Tak način jesamo reševanje posledic, ne pa vzroka.
Jaz ji lahko jutri zrihtam fejst fanta, čez eno leto bi me pa preklinjala, da sem ji uničil življenje.

Moj nasvet je torej, razumeti potrebo. Vedno pa je treba sporočila brati tako,da se vidi bistvo, kažipote je treba znati brati in prepoznavati, ker v življenju ni človeka,ki bi va celo življenje vodil za rokico po poti,ki bi si vi želeli, prej ali slej se na tej poti znajdete sami s sabo in odločitev je samo naša.

da pa bom bolj direkten, pa bi bil odgovor sledeč:
Najprej spoznaj, kako ej biti srečen sam s sabo, potem fant zelo hitro pride.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
33 letnica je napisal/a:
Vidiš, je že drugačen pogled na situacijo.

Praviš,da rabiš spolnost, sem mislil, da rabiš pravo ljubezen?

Potem pa lahko nadaljujeva, tako kot smo že v eni temi.

Najprej napiši 10 svojih želja.

potem pa bomo nadaljevali.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Enej je napisal/a:
Vso pravico imaš se ne strinjati z mano, vseeno pa odgovor ni bil namenjen tebi, če v njem vidiš kakšno podobnost,je to zgolj naklučje. To kar si napisal, je popolnoma res. je pa enako res, kot je napisal maldenič_ Strinjam se s tabo s tem kar si napisal, samo ....

Vse je res, kar napišemo, tako kot je res vse kar si napisal ti, ali pa dva enako razumeta isto napisan stavek, vidiš, to pa ni na nas da bomo presojali kaj je prav in kaj ne.

Kaj pa je pravzaprav dobro in kaj je slabo?

Nič ni ne dobro, nič ni ne slabo, vse samo je. Tako je tudi z našim pojmovanjem, za vsakega ima ista stvar lahko drugačen pomen, pa zato se ne bi smeli označevati za boljše ali slabše.

Enako je tudi z našimi nasveti, so samo pisane besede v neke besedne zveze.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
PRIMOŽ , ZA MENE JE IZKAZOVANJE LJUBEZNI TUDI SPOLNOST !! KAJ JE VEČ KOT DATI SVOJE TELO NEKOMU ?!? MOŽU,ŽENI !?? MISLIM,DA SI CINIČEN. SPOLNOST JE POTREBA,TO JE DEJSTVO...... JAZ JE NE PRAKTICIRAM,KER MI SPOLNOST PREVEČ POMENI,DA BI BILA SAMO V AVANTURAH,.
PROSIM,NE BIT NESRAMEN.KDO PA SI TI SPLOH ? LEP POZDRAV
Default avatar
Primož
ampak še vedno nekje globoko v sebi, verjamemo in to prav vsi


vem samo eno stvar, da bom zagotovo umrl.
medtem ko čakaš da umreš
da po smrti je nekaj
odneseš s seboj ko umreš
da ne veš kdaj odideš
da je namen višji, kot ga mi razumemKo se vprašaš, kaj bo oz. boš šel po smrti, takoj nastopi vera.
Torej ko umremo, bomo spoznali "višji namen" življenja?
Oprosti, ampak tukaj se mi zdi, da ti verjameš, da boš po smrti doživel nekakšno kvazi razsvetljenje.

Ja, ampak zakaj ne tam, kamor spada, v rubriko verskih tematik.

Glej, spet verska tendenca. Gre za budistični koncept vere v reinkarnacijo! Kjer "kozmos" ureja, da vse poteka po božjem načrtu.
In motijo me ti recepti, saj posiljena ženska zagotovo ni to dobila, kar si je želela, otrok, žrtev pedofila, tudi ne!
Slaba karma, bi bil recepturni odgovor spet, a ne? :((

Točno vemo, kaj rabi, saj je jasno napisala. Rabi to, kot vsi ljudje, da ima nekoga ob sebi, da ni sama. Ne vem, čemu tole versko filozofiranje in relativizacijo čisto vsake povedi v nedoločenost, nedefiniranost, čisto brez potrebe v tem konkretnem primeru.

Ti ne vidiš tega, vprašaj pa druge, kako te dojemajo....

Mlad človek ne sme oditi gor nekam v oblake. Friedrich Nietzsche je tudi "odbluzil", tako rekoč izgubil tla pod nogami, kjer ga je veter lahkega zračnega duha nosil kot list pairja sem ter tja, ker ni imel ničesar drugega razen notranjenega sveta svojih misli, bil je izkoreninjen in je plaval nad zemljo.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar
matjazko je napisal/a:
To so eni glavnih dejavnikov, ki povzročajo take težave. Mene veselijo hobiji, ki so individualne narave, in mi pri tem še ni uspelo navezat stika s kom. Pa drugi del; jaz osebno sem v zadnjih 3 letih samske punce spoznal le preko interneta. 90% punc, ki sem jih spoznal kje zunaj takoj v živo, je bilo že vezanih, medtem ko pri ostalih 10% ni bilo zanimanja z njihove strani. Punce, s katerimi sem imel kaj intimnega, sem spoznal le preko oglasov in interneta, saj je zunaj loterija najti samsko, predvsem pa zainteresirano punco.


Primož, kaj je narobe s tem, če si nekdo želi partnerico oz. partnerja? A če napišem, da potrebujem punco, je pa to že preveč? Da si nekdo želi oz. hoče partnerske zveze, je nekaj najbolj normalnega.
Default avatar
Vse ostalo kar se je napletlo v tej temi bi si zaslužilo svojo objavo.

Za 33letnico pa:
- razbobnaj po kolektivu da bi šla na kak zmenek in pogumno in z nasmehom vprašaj sodelavke če katera pozna kakšnega fejst fanta
- skupinska potovanja (pa ni mišlijen nakupovalni izlet na Dunaj :)
- internet
- bralni/debatni klubi oz forumi
- prostovoljne dejavnosti
- ........... premalo si napisala kaj ti je všeč in kaj ne da bi ti lahko še kaj svetovala. Predvsem se aktivno vključi v aktivnosti ki so ti všeč in ne pozabi na kakšno ki si jo že dolgo želiš pa ne upaš pristopiti. In res je da se večinoma vseh teh stvari udeležujejo predvsem ženske, zato se mi zdi najpomembneje, da si ponosna in ok s tem da si samska in to tudi neobremenjeno ponosno poveš. Če se tega sramuješ, če misliš da bi bilo fajn imeti nekoga samo zato ker so leta tukaj (očitno te to malo bremeni ker si v svojem kratkem orisu problema to napisala dvakrat) spremeni miselnost. Ne pusti se povleči v manjvreden občutek samo zaradi okolice. Okolici je vedno čudno in vedno obsoja če je nekdo za malenkost drugačen kot so oni sami. In vezane ženske bodo večinoma vedno dol gledale nate. In stare tete/mame bodo vedno hudo pametne. Ampak to te prizadane le če jim dovoliš in pustiš da ti njihovo mišljenje zleze pod kožo. In takoj ko takšne ženske vidijo da te s svojim komentarjem ali pripombo prizadanejo imajo še večje veselje dodati malo soli na tvojo rano. Če boš pa ponosna in ok s svojo samskostjo in trdno stala za stališčem "bolje sama kot v slabi vezi," počela stvari ki te veselijo in prestopala meje svojega vrtička, boš to tudi neobremenjeno sporočala vsem okoljem v katerih se boš gibala. In ker vsak pozna koga, boš imela lahko zmenkov na pretek :) Če pa ta plan slučajno ne uspe, se boš pa vsaj zabavala spotoma ;)
Default avatar
matjazko je napisal/a:
To seveda ni res. Tisti, ki zmorejo odnos z bogom na pravi način, kot ga tisti menihi, redovnice, duhovniki, ko so resnčno poklicani za to, jim ne manjka psihološko čustvene bližine po človeku. Zdaj, da takšni niso vsi, da se dobra stvar sprevrže v slabo, to je druga stvar.
Če bi bil ti ateist in imel te stvari razrešene, ti Primožev odgovor ne bi še nič na živce. Tako pa pišeš, kot da je nestrpen on (da bi naj nekaj forsiral...tega jaz tudi nisem razbrala), v resnici pa si sam. No malo še preberi njegove odgovore. Ti bodo pomagali.

Jaz včasih na to gledam, kot da rabiš neko prepreko, da postaneš boljši človek. Če bom samska, ne pa da bom letela v vezo, bom nekaj nareila na sebi, in bo boljše in zdaj in kasneje, ko bom z nekom skupaj, kot pa če bi šla takšna v zvezo.
Po drugi strani, moja prijateljica pa ima fanta iz 3. letnika srednje šole, ne ve, kaj to pomeni, da ti je težko, ko si sam in zdaj bi ji po tvoje morala zavidati in se greniti in slepiti, da zakaj si pa ona to zasluži, sej nisem nič slabša od nje, kako to ni fair..aja, boga ni, ker sicer tega ne bi dopuščal...?
Default avatar
Lepo pozdravljena 33 letnica

Če ne piješ in ne kadiš ter se znaš naravno zabavati, ter ne definiraš sebe skozi druge, te glede na ostale atribute, ki si jih podala prav rad povabim na srečanje ob pijači.

Seveda lahko tudi ti mene :)

V prijetnem pričakovanju odgovora

FN_FAL
Default avatar
33 letnica je napisal/a:
Hm,

se opravičujem, če je tako izpadlo in nikjer nisem rekel, da spolnost ni pomembna in nikakor nisem želel biti ciničen in nesramen, samo pogled se je spremenil s tvojo željo, nikar ne rabiš upiti (velike črke) Glede na napisano bi rekel,d a nisi tako zadržana in še vedno bi vprašal, kaj so tvoje želje, če jih lahko napišeš.

Kot zadnje, pa jaz vem, kdo sem, ali lahko enako govoriš zase?

če pa ti odgovorim, sem tisti h kateremu si prišla po nasvet in ker nisi dobila takšnega, kot si si ga zamislila...

vseeno bi predlagal, da napišeš 10 svojih želja. vse gre samo zaradi tebe, začela si temo.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
33 letnica je napisal/a:

Kot sem rekel, če poznaš sebe in če veš,d a je to tisto, potem pa v Zrče ali pa na podobne kraje in boš našla tisto kar iščeš.

Še vedno pa pravim, sex ni vse in je kar se dobrega partnerskega življenja tiče, manjši procent.

Seveda pa lahko celotna zveze temelji samo na sexu, kakor pač želiš.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
33 letnica je napisal/a:
Ja no ne vem, če ne moreš nič več naredit na tem svetu, kot dat se dol...

Pa, težko vprašaš, kdo je nekdo drug, če se sama ne predstaviš. Kdo je primož, pa sicer piše desno zgoraj v njegovih postih :)

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus