Starševski čvek

domače mazilo za sončenje

Default avatar
Ali je že kdo delal " domačo kremo" za sončenje, ki sestoji iz 3 dcl olivnega olja, naribano korenje in še zelen oreh? Hvala
Default avatar
Koža bo sicer super, glede na to, da pa je dodan zelen oreh, tudi malo obarvana ... nima pa nobenega zaščitnega faktorja in bi jo jaz uporabljala kvečjemu po sončenju.
Default avatar
Oljčno olje in oreh je krasna kombinacija za lepo porjavelost. Res se dobi krasen odtenek porjavelosti. Seveda pa to lahko uporabiš, ko že imaš polt obarvano in izključno zgodaj zjutraj ali pozno popoldan. Čez dan je z zelo visokim faktorjem zaščite hoditi na sonce kot ruska ruleta, da bi šla na sonce s takim domačim pripravkom pa seveda nikakor ni pametno.

Jaz oljčno olje zelo veliko uporabljam za kožo, tudi proti večeru se namažem in še malo posončim vendar sem že po naravi bolj temna po polti. Če bi šla kljub temni polti z oljčnim oljem čez dan na sonce bi bile opekline najmanj kar bi dobila.
Default avatar
a mogoče kdo ve kako se naredi ta maža od zelenega oreha in olivnega olja. Ful hvala
Default avatar
poiskal: od naravnih sestavin je najbolj učinkovito orehovo olje (narediš ga sam, tako da še zelene, še mehke, orehe narežeš na kolobarje, preliješ z olivnim oljem in pustiš 3 tedne na soncu), lahko se mažeš z njim tudi pozimi za lepšo, poletno barvo). Za boljši vonj lahko pred uporabo dodaš še limonin sok, ali pa kakšno eterično olje. Takšno olje pomaga do zelo fine barve, vendar zaščita pa ni ne vem kakšna.


Zaščito, v smislu faktorja, je z domačimi pripravki zelo težko doseči.


Za po sončenju pa je zelo fino olje, v katerem se je namakala šentjanževka. Deluje zelo blagodejno tudi v primerih, ko imamo suho in pordelo kožo.


katjushka
Default avatar
jova je napisal/a:
Če češ, grem jutri pogledat, če so še dovolj zeleni orehi. Pa ti jih prinesem v službo.
Potem jih narežeš v kozarec z širšim grlom, zalijše z olivnim oljem, daš na sonce, po 10 do 14. dnevih imaš mažo.
Default avatar
Morski galeb je napisal/a:
Aja, sem pozabila, da imaš verjetno sama orehe:-))

Npr. glaž od kumaric, slaba polovica narežeš orehov, potem zaliješ. Odlično je tisto olivno olje, ki ga imamo mi, saj veš!
Default avatar
Morski galeb je napisal/a:
sončica,zlata si. Če češ mi prinesi.Ne vem koliko orehov in koliko olja?? jebi ga,lekarna naredi svoje.....hvala