Urgenca

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Alergija na cvetni prah

Default avatar
Pozdravljeni,

že nekje od začetka aprila se mi vleče alergija na cvetni prah, zdaj od sredine junija pa s presledki - kakšne 2 dni alergija nato nekaj dni nič in, ko že mislim, da je vsega konec spet. Ni važno, če je sonce ali dež (sem slišala, da se v deževnih dnevih alergija umiri), prav tako ni važen del dneva, pojavi se kadar koli v dnevu (največkrat dopoldne, včasih tudi popoldne ali zvečer) in ne traja cel dan. Pojavi se kjerkoli, če sem notri ali zunaj.
Imam voden izcedek iz nosu, srbeč nos, srbeče oči in včasih se mi solzijo. In pa seveda kihanje včasih tudi 10 - 15 zapovrstjo.
Sicer imam alergijo že približno 10 let, vendar še nikoli ni bilo tako. Večinoma sem jo imela sredi maja 2 do 3 tedne, nato je minilo. Bila sem tudi že pri zdravniku, imela zdravila tako na recept (tablete, kapljice, pršilo za nos), kot tudi brez recepta, zdaj nazadnje Nasyo, ki pa je pomagala le prve 3 dni.
Pred dvemi leti se je stvar tudi že čisto umirila, tako da alergije kaki dve leti sploh ni bilo, zdaj pa spet.
Zdaj pa ne vem ali je to sploh še alergija, ker letos je pa res čudno in se vleče že v četrti mesec?

Hvala in lep pozdrav.
Default avatar
Pozdravljeni!
Se opravičujem, odgovor sem že enkrat napisal, pa sem danes opazil, da ga ni nikjer. Še vedno je težava slišati kot alergija. Kakšno leto so težave hujše in bolj dolgotrajne, kakšno leto jih je manj ali sploh ni in taka "nihanja" niso nekaj nenavadnega. Alergija ko jo imaš, nikoli dokončno ne izgine, terapije, ki naredi bolezen znosno, pa je na izbiro kar precej.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj