sladko zelje
Mi imamo pašto pripravljamo iz praktično vsake zelenjave in vse so odlične.
Primer recepta:
Skuhaš špagete (jaz največ uporabljam barilla št.5).
Na oljčnem olju popražim malo čebule in dva stroka česna. Dodaš poper, ovčji sir (če ga nimaš parmezan), vejico timijana. Seveda sol.
Takoj ko je zelje dovolj mehko postrežeš. Če vam malo okusa po morju ni odveč je krasna kombinacija s slanimi ribicami. Ene 3 prepražiš s čebulo, da se razpustijo. mmmm kako fino:)
Jaz kadar nimam slanih ribic popražim zraven še nekaj kock pancete.
ha ha
Seveda malo pred timijanom dodaš zemlje in potem kot piše kuhaš dokler zelje ni dovolj mehko.[/quote]
:))) kaj torej dodamo, žemlje, zemljo, ali zelje? Malo se hecam…:)
Upam, da ne zameriš.[/quote]
Danes prekašam samo sebe 🙂 Mogoče bi pa žemlja pasala ha ha, malo zemlje se pa v domači zelenjavi vedno najde.
Kaj čem zamerit saj jaz neumnosti pišem. Sem tako prijetno zmedena danes, da je kar hudo. Ti si kr hecaj, pa še pesti malo zraven drži zame pa bo :)))
:))) kaj torej dodamo, žemlje, zemljo, ali zelje? Malo se hecam…:)
Upam, da ne zameriš.[/quote]
Danes prekašam samo sebe 🙂 Mogoče bi pa žemlja pasala ha ha, malo zemlje se pa v domači zelenjavi vedno najde.
Kaj čem zamerit saj jaz neumnosti pišem. Sem tako prijetno zmedena danes, da je kar hudo. Ti si kr hecaj, pa še pesti malo zraven drži zame pa bo :)))[/quote]
jaz ti ne zamerim. zemlje, zemljo, žemlje, zelje….ki se ne frega :-))))