Starševski čvek

Kakšne so kaj cene na Hrvaškem?

Default avatar
Pozdravljeni!


Tisti, ki ste se že vrnili iz dopusta na Hrvaškem - Pula, me zanima, kakšne so kaj cene spodaj v primerjavi z SLO.

Mislim predvsem na trgovine, ker gremo kampirat.

Hvala.
Default avatar
Ravnokar iz 9 dnevnega dopusta po Bosni, Dubrovniku, korčuli, Zadru.......
Cene kempov so zelo različne vse pa se gibljejo cca 30 in več eur na dan 2 odrasla 2 otroka šotor, avto elektrika...
cene v trgovini so premerljive z našimi (če odmislimo Lidla, Hofra, Šparove znamke...) Cene so iste kot lani oziroma jaz imam celo občutek da so v gostilni malo pocenili. Sicer pa na dopustu lahko zapraviš toliko kot imaš oziroma kakor se odločiš. Mi smo prišli skozi z zelo malo denarja s tem, da smo videli in doživeli zeloo veliko.
Default avatar
Bodoča dopustnica je napisal/a:

V kateri kamp greste? Se vidimo, pridem dol za 1.5 mesec:)))
Grem v petek.
Default avatar
V trgovini sem bila dober mesec nazaj, v Getroju in pa v Mercatorju v Puli.
Cene približno enake kot pri nas, kaka stvar dražja, kaka cenejša.

Nikoli ne voziva s sabo na dopust hrane (OK, če greva samo za vikend, potem kako stvar ja), kupujeva spodaj, pretežno kar njihove izdelke.
Dukat ali pa Vindija je prav tako kvalitetna kot pa naše mlekarne, Gavrilovič prav tako.., od naših kupujeva Radensko, Laško pivo in Bandidos.

Je pa tako, da so cene v teh trgovinah (Getro, Mercator, Konzum, Plodine...) normalne oz.kar nekaj nižje od cen v kampih ali apartmajskih naseljih, ki so pretežno za turiste.
Default avatar
Cene so presenetljivo visoke (primerljive z našimi oz. kar nekaj višje, če nimaš blizu kampa/apartmaja Konzuma), glede na to, da se pri nas že par let govori o draginji zaradi evra. Očitno ni zgoljuvedba evra kriva za inflacijo pri nas, ker imajo tudi oni s kunami dobro navite cene.
Default avatar
cene so čist normalne!
Default avatar
Če bosta nakupovala zunaj kampa, recimo ali v Lidlu, Kauflandu, Getroju, Plodinah, Konzumu, so cene popolnoma normalne, v kampu so pa lahko okoli 30 % višje.
Zelenjava in sadje pa sta pri pridelovalcih, ki prodajajo lastne izdelke itak ugodna, tudi tržnica je cenovno čisto OK.
Default avatar
Hvala za odgovore.


Še odgovor za "mi gremo pa po svoje" - šla bova v Indije ali pa v Runke.
Default avatar
tbb je napisal/a:

Mi tudi načrtujemo približno te destinacije kot vi. Zanima me pa samo, koliko približno vas je prišel ta dopust. Seveda, če ni problem.

Hvala.
Default avatar
20061 je napisal/a:
Mi smo bili praktično pred sezono in cene kempa so se gibale od 20eur do 30 eur. Potovali smo 9 dni kot sem omenila od Plitvičkih jezer do Bihača, Sarajevo, Jajce, mostar, Dubrovnik, Korčula in na konec še sv Peter pri Zadru. Vozili smo se ob morju, se pravi, da je cestnina odpadla, razen v Bosni in sarajevu smo kuhali sami. Res je, da smo si veliko stvari ogledovali in s tem so povezane tudi vstopnine, parkirišča WC-ji vse se plača. Nisva še čisto potegnila črto vendar mislim da vse skupaj 700 eur in da menim, da bi ene 100 eur komto še prišparali če bi le malo gledali na denar oziroma na nepotrebne stroške.

Krasno potovanje, je pa res, da če smo spali samo en dan smo spali v kombiju kjer imamo prirejena ležišča, na Korčuli kjer smo bivali pa cca 5 dni pa smo postavili šotor in vso kemp opremo. V 9 dneh smo videli in doživeli res veliko, je pa tudi res, da zdajle ko postaja vse bolj vroče in vse več turistov ne bi šla. Morda po prvem septembru je spet čas za potovanja ali pa od prvega maja pa do začetka počitnic.
Default avatar
Hvala za odgovor. lep dan