Starševski čvek

Avto kot nagrada za sterilizacijo

Default avatar
Kaj pravite na to?

http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti ... bil/261038

Indija, ki bo, sodeč po projekcijah, že leta 2025 po številu prebivalcev prehitela Kitajsko, se je težave lotila tako, da ljudem v zameno za sterilizacijo ponuja nagrado - avtomobil!

Prav danes smo poročali, da bo do leta 2050 po številu prebivalcev Indija že precej pred Kitajsko - vsaj če sodimo po projekcijah ameriškega urada za popis prebivalstva, ki jih je izdelal na temelju podatkov v vsaki državi posebej.

Dobijo lahko tudi televizijo, motor ...
Da bi večanje populacije vsaj nekoliko zajezili, so se v zvezni državi Radžastan odločili tistim ženskam oz. parom, ki se odločijo za sterilizacijo, ponuditi nagrade, na primer motorna kolesa, televizijske sprejemnike, male gospodinjske naprave in celo avtomobil.

Seveda ne ponujajo kakšnih razkošnih limuzin, ampak domači proizvod - malega tata nana. Jeklenega konjička si lahko že pred operativnim posegom ogledajo, preizkusijo in rezervirajo, tako da ga, potem ko dobijo medicinsko potrdilo o svoji (ne)plodnosti, lahko takoj odpeljejo.

Zdravnik Sitaram Šarma iz Junjunujana na zahodu Indije je prepričan, da bo prav "glavna nagrada" o sterilizaciji prepričala vsaj 20.000 ljudi, tako moških kot žensk. Ob tem v Radžastanu poudarjajo, da je možnost na voljo vsem Indijcem, in ne samo prebivalcem te sicer zelo revne regije, o podobnih ukrepih pa razmišljajo tudi v drugih zveznih državah.

Indija je že pred desetletji poskusila z nacionalno kampanjo za preprečevanje večanja prebivalstva, a so jo nato leta 1974 opustili, ker se je izkazalo, da so na tisoče ljudi silili v sterilizacijo.
Default avatar
Malo neumno. Sicer lahko da v članku niso omenili vseh pogojev. Ker kaj, lahko greš delat sterilizacijo pri 50 ko že imaš nekaj otrok in jih nimaš namen imeti več... Moralo bi biti da jo lahko opravljajo samo tisti ki so mlajši in nimajo otrok...
__________________________________________
Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!
Default avatar
Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki bi jih poslal na tak poseg
Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...
Default avatar
BMW 540 je napisal/a:
tudi jaz!!
Default avatar
Škoda, jaz ga nisem dobila. :))))
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...