Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako so v službi sprejeli 3. nosečnost

Default avatar

Tremmama

Sem 3. noseča, načrtovano, zaželeno in skbno premišljeno, da se ne bo kdo vsajal, in bo treba počasi povedat v službi. Kolektiv, 70 bab, me je kar groza, ker so ene res primitivne.

Kako so sprejeli pri vas, ko ste povedale?
Default avatar

Cicerika

kaj se sekiraš, važno da je direktor/ica kul pa da te ne bo z izgovori vn vrgla.... kaj si pa določene primitivne (kot ti praviš) sodelavke mislijo pa nima veze! Če si se ti tko določilapotem je to tvoja zadeva!

Pa čestitam:))
Default avatar

lep dar

zakaj bi se sekirala za primitivne ženske, ki so samo favš...vidva (najverjetneje s partnerjem, možem) sta se odločila za še eno dete, in vidva bosta se imela s tremi čudovito...zakaj se sekirat kaj si mislijo take babure, ki itak sam zdraho delajo...

no tudi mi imamo tri...enako zaželjeno in načrtovano...pa še fajn smo se mogli potruditi zanje...:-))In sem tudi v kolektivu 50 žensk...in sem slišala sve in svašta...ampak še vsako sem "zabila" nazaj ko mi je upala ktira kaj v obraz povedat...slišala sem od tega...da nas je ko rusov...do tega da se pakiramo pa sedaj iz avta ven menda pol ure...pa take...lolll....

no sem pa slišala tudi pohvale in kako so otroc lepo urejeni, in kako nam vse supre uspe kljub trem...in kako sem kljub trem vedno dobre volje...itd....

Tako da ne glej črno...naj ti gre tisto kar povedo slabga skozi ušesa...in lepo naj ostane in te bogati:-)

lp...in čestitke...pa zdravga otročka ti želim :-)
Default avatar

asada

mojo 3. nosečnost brez pripomb, oziroma z občudovanjem, pravzaprav še nikoli nisem slišala nobene pripombe na to da imam 3 otroke.

Zlobne pripombe presliši, želim ti lepo nosečnost in zdravega otročka:)
Default avatar

če bi ti

Če bi bil otrok res pričakovan, zaželjen se ne bi niti malo sekirala za govorice. In trije otroci res niso mačji kašelj in le malokateri dober starš premišljeno stopi na tako pot.
Toliko.
Default avatar

rdeca strela

če bi ti je napisal/a:
Se strinjam.
Ce bi bila prepricana v svojo odlocitev, bi te bolil Q za mnenje sodelavk.
Btw, kaj imajo sodelavke s tvojimi otroci in s tabo?
Default avatar

sciljem

Nimam s tem težav. Jih imam pa z zanositvijo. Ne obremenjuj se s tem, lepo te prosim. Otrok je tvoj in ti boš zanj skrbela. Kaj si pa drugi o tem mislijo je pa čist njihov problem.

Srečno!
Default avatar

ščitnični hormoni

Zakaj pa naj bi sodelavci tretjo nosečnost sprejeli kako drugače kot prvo ali drugo?
Imam mlado sodelavko z dvema otrokoma.
Zaupala mi je, da si želi še tretjega.
Jaz ji lahko le stisnem roko in zaželim vse najlepše.
Vse dobro tudi tebi!
Default avatar

Telebajs

No, dve iz tvojega kolektiva sta se že spucali, ne boj se ostalih, nima veze, koliko. Samo pogumno naprej!
Default avatar

Topsy

Veseli. Sef ni kazal blaznega navdusenja, se mi je pa zahvalil, da sem povedala dovolj zgodaj, da smomskupaj nasli primerno zamenjavo. Je pa potihm vprasla tudi, ce bo to zadnji.

Kolektiv je bil vesel, z menoj so cakali do konca. Njihova cestitka je bila ena lepsih. Napisana in podpisana na roke, darilo pa je bilo za vse tri frcafele, pa se nekaj za mami in ocija.
Default avatar

nvmkš

če bi ti je napisal/a:
Kaj je pa to zaena bedarija? Zdaj pa ne vem ali nisem dober starš ali pa sem samo tako redek primerek.
Default avatar

ja....

seveda bodo komentirale, saj imajo prav. Ti si ena od tistih, ki so se zaposlile samo zato, da lahko neovirano zanašajo (nedovršni način od zanositi) in spravljajo kolektiv v težave. Menda veš, da ima delodajalec velike stroške in probleme s takimi odsotnostimi?
Potem se pa čudite, če vas na razgovorih sprašujejo, če otroke že imate, jih nameravate imeti, pa koliko, pa kdaj... in podobno.
Mame z veliko otroki naj raje ostanejo doma.
Default avatar

Ja, ja

V pol leta se pa bodo že organizirali, če gre ženska na porodniško. Če se pa ne morejo , je pa vodstvo zelo slabo.
Zakaj pa delodajalec ne bi vzel v službo mamo ali punco, ki bo še rodila ? Merilo naj bo izobrazba , pridnost, pripravljenost, da se še kaj nauči o delovnem procesu.

Jaz sem bila 4x noseča , pa me niso nikoli sekirali, ali bo ta zadnji. Pa ni bil zadnji, res pa je da sem sedaj doma.

Avtorici pa uspešno nosečnost in rojstvo.
Default avatar

Topsy

ja.... je napisal/a:
A mi prosim poves, kaksni so ti stroski? Se vse bolniske sem razen prvega dneva oddelala od doma, pa nekaj hospitalizacij tudi. Delo, se manj pa rezultati so bili na zadanem nivoju. Sploh pa so nege otrok povrnjene. Ne mi rect, da regres odtehta. in za dobrega delavca se da se kaj drugega.
Default avatar

ju3

kaj te briga, jaz jim ne bi kaj razlagala, če ni pomembno za tvoje delo, sicer je dovolj da poveš nepsrednemu vodji in to je to.

sem v porodniški in me razganjajo hormoni, ko vidim nosečnico si želim da bi bila znova noseča, pa je moj otrok star šele 4 mesece in sme imela res neugodno nosečnost (bruhanje dokler otork ni prijokal)
Default avatar

asada

tudi jaz sem premišljeno stopila na to pot, in trije otroci so v bistvu so mačji kašelj:) in se imam za dobro mamo. Na vseh bolniških skupaj sem bila v vseh teh letih manj kot kolegi brez otrok - toliko o zajedanju firme.

ti verjetno govoriš iz lastnih izkušenj, ko še enega otroka komaj sfolgaš, saj se mi smiliš...
Default avatar

hmm?

[quote="Topsy"]Veseli. Sef ni kazal blaznega navdusenja, se mi je pa zahvalil, da sem povedala dovolj zgodaj, da smomskupaj nasli primerno zamenjavo. Je pa potihm vprasla tudi, ce bo to zadnji.
quote]

tudi pri meni je bilo tako:)
Default avatar

smrekca123

A veste, da tud tiste, ki imajo sam enga otroka jih slišjo, da so.....
Hvala bogu imam dvojčka, pa spet ni vredu, ker sem pač sam enkrat rodila.

Alo. Nikoli ni prav
Default avatar

Kiara*

Kaj bodo pa rekle?To ni pomembno!Ti živiš svoje življenje in ne one tvojega!Kdo ali katera ti bo kaj zraven primaknila?Če pa bodo z dolgimi jeziki opletale,se pa ne sekiraj in zavedaj se,da niso one nič več od tebe.